Memur ve emekli maaşına yüzde 8.45 zam

EKONOMİ 05.07.2021 - 12:22, Güncelleme: 05.07.2021 - 12:22
 

Memur ve emekli maaşına yüzde 8.45 zam

Haziran ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla memur ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. TÜFE’ye bağlı olarak yüzde 8.45 zam yapılacak. Haziran enflasyonu, 700 bin kamu işçisinin maaş zammını da şekillendirecek.

haberimizvar.net-  Memurlar, emekliler ve kamu işçilerini doğrudan ilgilendiren haziran ayı enflasyon rakamı yüzde 17.53 olarak açıklandı. TÜİK verilerine göre yılın ikinci yarısında ise enflasyon yüzde 8.45 artmış oldu. Böylece 6 aylık dönemde, yılın ilk yarısı için toplu sözleşme kapsamında yapılan yüzde 3’lük zam aşılmış oldu. Bu nedenle yaklaşık yüzde 5.45’lik enflasyon farkı ortaya çıktı.  İKİNCİ 6 AYDA YÜZDE 8.45 ZAM YAPILACAK Memur maaşı ve emekli aylıklarında yapılacak artışlarda doğrudan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) dikkate alınıyor. Buna göre yılın ikinci 6 ayında memur ve emekli memur aylıkları ile SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 8.45 oranında zam yapılacak. Zamla birlikte en düşük memur maaşı 4880 lira, en yüksek öğretmen (1/4) maaşı ise 6587 lira oldu. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Temmuz’da alacak.
Haziran ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla memur ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. TÜFE’ye bağlı olarak yüzde 8.45 zam yapılacak. Haziran enflasyonu, 700 bin kamu işçisinin maaş zammını da şekillendirecek.

haberimizvar.net-  Memurlar, emekliler ve kamu işçilerini doğrudan ilgilendiren haziran ayı enflasyon rakamı yüzde 17.53 olarak açıklandı. TÜİK verilerine göre yılın ikinci yarısında ise enflasyon yüzde 8.45 artmış oldu. Böylece 6 aylık dönemde, yılın ilk yarısı için toplu sözleşme kapsamında yapılan yüzde 3’lük zam aşılmış oldu. Bu nedenle yaklaşık yüzde 5.45’lik enflasyon farkı ortaya çıktı. 

İKİNCİ 6 AYDA YÜZDE 8.45 ZAM YAPILACAK

Memur maaşı ve emekli aylıklarında yapılacak artışlarda doğrudan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) dikkate alınıyor. Buna göre yılın ikinci 6 ayında  memur ve emekli memur aylıkları ile SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 8.45 oranında zam yapılacak. Zamla birlikte en düşük memur maaşı 4880 lira, en yüksek öğretmen (1/4) maaşı ise 6587 lira oldu. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Temmuz’da alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.