AKP'li eski başkandan "Torpil" itirafı

GÜNDEM 06.07.2021 - 12:01, Güncelleme: 06.07.2021 - 12:01
 

AKP'li eski başkandan "Torpil" itirafı

Elmalı'da 3 dönem AKP ilçe başkanlığı yapan ve 2014-2019 yılları arasında Elmalı Belediye Başkanı olan Ümit Öztekin, adam kayırmacılığın devletin her kademesine işlediğini söyledi. Kendi belediye başkanlığı döneminde de en çok başını ağrıtan konunun "torpil" olduğunu belirten AKP’li Öztekin, “Bu düzen böyle devam eder.” dedi.

haberimizvar.net- Elmalı ilçesinde yıllarca AKP'nin en etkili isimlerinden olan, 3 dönem AKP ilçe başkanlığı ve bir dönem de AKP saflarında Elmalı Belediye Başkanlığı yapan Ümit Öztekin, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla torpil tartışmalarının fitilini bir kez daha ateşledi. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre İşçi-memur alımlarında hükümete yakın olan yahut hükümetin tepesindeki kişilere ulaşanların işini hallettiğini belirten Ümit Öztekin, “Mülakat saçmalığına son verilmeli ” dedi.   TORPİL LİSTESİ OLUŞTURULUYOR Sosyal medya paylaşımında çarpıcı açıklamalar yapan Öztekin, “Kimin torpili daha kuvvetli ve sonuç belirleyicidir? Başta iktidar partisi üst yöneticilerinin ve sınavın yapıldığı ilgili kurumun üst yönetimindeki bürokratların torpili oldukça etkilidir. Peki, bu etkili kişilerin torpil yaptığı adaylar iktidar yandaşı mıdır? Yıllarca iktidar partisine oy verenlerin çocukları mı sınavı kazanır yoksa her dönem işini iyi yürüten tiplerin çocukları mı sınavda başarılı olur?  İktidar partisinin üst düzeyindekilere ve bürokratlara tabandaki garibin ulaşması çok zordur. Ama tüm siyasi partileri parmağında oynatan menfaat ve çıkarcı tipler her zaman bu insanlara kolaylıkla ulaşabilir. Nitekim sınav sonuçlarında genellikle iktidar yanlıları değil, yüksek puan almış olanlar değil bu iktidar partisinin üst yöneticilerine ve üst bürokrasidekilere ulaşabilenlerin kazandığını görürüz” ifadelerini kullandı.   VİCDANIM RAHATSIZ OLUYORDU Kendi belediye başkanlığı döneminde de en çok başını ağrıtan konunun "torpil" olduğunu belirten  Öztekin, “Yıllarca yerelde siyaset yapan biri olarak sonuçlarını anlamakta ve anlatmakta en çok zorlandığım, vicdanen hep huzursuzluk yaşadığım konu bu mülakat ve torpil mevzusudur. Genellikle adaletsiz bir seçim yapılır. Bunun sonucunda kazanamayanların gönlü kırılır, devlete güven azalır, siyasetçiye nefret artar. Kazanlar aradan bir süre geçince kendi alın teriyle kazandıklarını zanneder ve torpil yapanları da unutur gider. Bu düzen böyle devam eder” sözleriyle itiraf gibi tespitler yaptı. Kamu personel alımlarının yazılı veya uygulamalı sınav sonuçlarına göre yapılmasını isteyen Öztekin,  “Mülakat saçmalığına son verilmelidir” çağrısında bulundu.   TAKİPÇİLERİNDEN TEPKİ GELDİ  Paylaşıma yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı, torpil konusunda şikâyetçi olan Öztekin’den Elmalı Belediye Başkanlığı döneminde iş istediğini, fakat Öztekin’in, “Sen bize oy vermedin” diyerek kendisini işe almadığını iddia etti. Öztekin ise bu iddiaları reddetti. Bazı takipçiler ise "Torpil ve adam kayırmacılığının tavan yaptığı AKP iktidarında 3 dönem ilçe başkanlığı ve bir dönem belediye başkanlığı yapan Ümit Öztekin’in bu paylaşımını samimiyetsiz buluyoruz" yorumunu yaptılar.
Elmalı'da 3 dönem AKP ilçe başkanlığı yapan ve 2014-2019 yılları arasında Elmalı Belediye Başkanı olan Ümit Öztekin, adam kayırmacılığın devletin her kademesine işlediğini söyledi. Kendi belediye başkanlığı döneminde de en çok başını ağrıtan konunun "torpil" olduğunu belirten AKP’li Öztekin, “Bu düzen böyle devam eder.” dedi.

haberimizvar.net-  Elmalı ilçesinde yıllarca AKP'nin en etkili isimlerinden olan, 3 dönem AKP ilçe başkanlığı ve bir dönem de AKP saflarında Elmalı Belediye Başkanlığı yapan Ümit Öztekin, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla torpil tartışmalarının fitilini bir kez daha ateşledi. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre İşçi-memur alımlarında hükümete yakın olan yahut hükümetin tepesindeki kişilere ulaşanların işini hallettiğini belirten Ümit Öztekin, “Mülakat saçmalığına son verilmeli ” dedi.

 

TORPİL LİSTESİ OLUŞTURULUYOR

Sosyal medya paylaşımında çarpıcı açıklamalar yapan Öztekin, “Kimin torpili daha kuvvetli ve sonuç belirleyicidir? Başta iktidar partisi üst yöneticilerinin ve sınavın yapıldığı ilgili kurumun üst yönetimindeki bürokratların torpili oldukça etkilidir. Peki, bu etkili kişilerin torpil yaptığı adaylar iktidar yandaşı mıdır? Yıllarca iktidar partisine oy verenlerin çocukları mı sınavı kazanır yoksa her dönem işini iyi yürüten tiplerin çocukları mı sınavda başarılı olur?  İktidar partisinin üst düzeyindekilere ve bürokratlara tabandaki garibin ulaşması çok zordur. Ama tüm siyasi partileri parmağında oynatan menfaat ve çıkarcı tipler her zaman bu insanlara kolaylıkla ulaşabilir. Nitekim sınav sonuçlarında genellikle iktidar yanlıları değil, yüksek puan almış olanlar değil bu iktidar partisinin üst yöneticilerine ve üst bürokrasidekilere ulaşabilenlerin kazandığını görürüz” ifadelerini kullandı.

 

VİCDANIM RAHATSIZ OLUYORDU

Kendi belediye başkanlığı döneminde de en çok başını ağrıtan konunun "torpil" olduğunu belirten  Öztekin, “Yıllarca yerelde siyaset yapan biri olarak sonuçlarını anlamakta ve anlatmakta en çok zorlandığım, vicdanen hep huzursuzluk yaşadığım konu bu mülakat ve torpil mevzusudur. Genellikle adaletsiz bir seçim yapılır. Bunun sonucunda kazanamayanların gönlü kırılır, devlete güven azalır, siyasetçiye nefret artar. Kazanlar aradan bir süre geçince kendi alın teriyle kazandıklarını zanneder ve torpil yapanları da unutur gider. Bu düzen böyle devam eder” sözleriyle itiraf gibi tespitler yaptı. Kamu personel alımlarının yazılı veya uygulamalı sınav sonuçlarına göre yapılmasını isteyen Öztekin,  “Mülakat saçmalığına son verilmelidir” çağrısında bulundu.

 

TAKİPÇİLERİNDEN TEPKİ GELDİ

 Paylaşıma yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı, torpil konusunda şikâyetçi olan Öztekin’den Elmalı Belediye Başkanlığı döneminde iş istediğini, fakat Öztekin’in, “Sen bize oy vermedin” diyerek kendisini işe almadığını iddia etti. Öztekin ise bu iddiaları reddetti. Bazı takipçiler ise " Torpil ve adam kayırmacılığının tavan yaptığı AKP iktidarında 3 dönem ilçe başkanlığı ve bir dönem belediye başkanlığı yapan Ümit Öztekin’in bu paylaşımını samimiyetsiz buluyoruz" yorumunu yaptılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.