Koca: Delta plus varyantı 3 ilde 3 kişide görüldü

SAĞLIK 06.07.2021 - 13:08, Güncelleme: 06.07.2021 - 13:08
 

Koca: Delta plus varyantı 3 ilde 3 kişide görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaşıcılık oranı yüksek olan Delta plus varyantının İstanbul ve ismini açıklamadığı iki ilde daha görüldüğünü söyledi.

haberimizvar.net- Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaşıcılık oranı diğer varyantlara göre daha fazla olan Delta ve delta plus (artı) varyantıyla ilgili olarak, "Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul, Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30'u buldu" dedi. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaşıcılık oranı yüksek olan Delta plus varyantının İstanbul ve ismini açıklamadığı iki ilde daha görüldüğünü söyledi.

haberimizvar.net- Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaşıcılık oranı diğer varyantlara göre daha fazla olan Delta ve delta plus (artı) varyantıyla ilgili olarak, " Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul, Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30'u buldu" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.