HALK MİLLET İTTİFAKI DEDİ

GÜNDEM 06.07.2021 - 15:08, Güncelleme: 06.07.2021 - 15:08
 

HALK MİLLET İTTİFAKI DEDİ

Artıbir Araştırma'nın seçim anketinde AK Parti yüzde 30.6, MHP yüzde 7.2 oy alabiliyor. CHP'nin oy oranı yüzde 26.8, İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 13.7.

haberimizvar.net- Artıbir Araştırma, haziran ayında yaptığı Türkiye'nin Gündemi anketinin sonuçlarını açıkladı. 21-29 Haziran arasında 1500 kişiyle yapılan araştırmanın yüzde 95 güven aralığı sınırları içinde olup +/- 2.5 hata payı ile gerçekleştiği belirtildi.  Araştırmada "Bu pazar genel seçim yapılsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusu soruldu. Sonuçlar şöyle: AK Parti yüzde 30.6, CHP yüzde 26.8, İYİ Parti yüzde 13.7, HDP yüzde 12.4. MHP'nin yüzde 7.2 ile baraj altında kaldığı araştırmada. Saadet yüzde 1.0, DEVA yüzde 2.9, Gelecek Partisi yüzde 1.8 oy aldı.    İMAMOĞLU VE YAVAŞ ERDOĞAN'I GEÇİYOR "Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa aşağıdaki isimlerden hangisine oy verirdiniz sorusunda" ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu ile Tayyip Erdoğan'ın isimleri yer aldı. Erdoğan yüzde 44.2'de kalırken İmamoğlu yüzde 46.1 ile birinci sıraya yerleşti. Yüzde 9.1 ise 'Hiçbiri' yanıtını verdi.  Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olduğu seçenekte ise Erdoğan yüzde 42.7 oy alırken seçmenin yüzde 45.8'i Mansur Yavaş'ı seçti. 'Hiçbiri' diyenlerin oranı ise yüzde 11.5 olarak belirlendi.    AKP ERİYOR, HALK MUTSUZ  Anket sonuçları hakkında bilgi veren Artıbir Araştırma şirketi sahibi Hüseyin Çalışkaner, “anke t sonucuna göre Ak Parti oyları erimeye devam ediyor.  Ekonomi ülkenin en büyük sorunudur. Recep Tayyip Erdoğan olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde karşısında aday olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın gerisinde kalmıştır.  Pandemi sürecinde iktidar başarısız bulunmuştur. Sedat Peker videolarını izleyenlerin büyük bölümü Sedat Peker’i inandırıcı bulmaktadır.  Halkımızın büyük kesimi mutsuz” dedi.
Artıbir Araştırma'nın seçim anketinde AK Parti yüzde 30.6, MHP yüzde 7.2 oy alabiliyor. CHP'nin oy oranı yüzde 26.8, İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 13.7.

haberimizvar.net- Artıbir Araştırma, haziran ayında yaptığı Türkiye'nin Gündemi anketinin sonuçlarını açıkladı. 21-29 Haziran arasında 1500 kişiyle yapılan araştırmanın yüzde 95 güven aralığı sınırları içinde olup +/- 2.5 hata payı ile gerçekleştiği belirtildi. 

Araştırmada "Bu pazar genel seçim yapılsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusu soruldu. Sonuçlar şöyle: AK Parti yüzde 30.6, CHP yüzde 26.8, İYİ Parti yüzde 13.7, HDP yüzde 12.4. MHP'nin yüzde 7.2 ile baraj altında kaldığı araştırmada. Saadet yüzde 1.0, DEVA yüzde 2.9, Gelecek Partisi yüzde 1.8 oy aldı. 

 

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ERDOĞAN'I GEÇİYOR
"Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa aşağıdaki isimlerden hangisine oy verirdiniz sorusunda" ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu ile Tayyip Erdoğan'ın isimleri yer aldı. Erdoğan yüzde 44.2'de kalırken İmamoğlu yüzde 46.1 ile birinci sıraya yerleşti. Yüzde 9.1 ise 'Hiçbiri' yanıtını verdi.  Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olduğu seçenekte ise Erdoğan yüzde 42.7 oy alırken seçmenin yüzde 45.8'i Mansur Yavaş'ı seçti. 'Hiçbiri' diyenlerin oranı ise yüzde 11.5 olarak belirlendi. 
 

AKP ERİYOR, HALK MUTSUZ 
Anket sonuçları hakkında bilgi veren Artıbir Araştırma şirketi sahibi Hüseyin Çalışkaner, “anke t sonucuna göre Ak Parti oyları erimeye devam ediyor.  Ekonomi ülkenin en büyük sorunudur. Recep Tayyip Erdoğan olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde karşısında aday olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın gerisinde kalmıştır.  Pandemi sürecinde iktidar başarısız bulunmuştur. Sedat Peker videolarını izleyenlerin büyük bölümü Sedat Peker’i inandırıcı bulmaktadır.  Halkımızın büyük kesimi mutsuz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.