Doğu Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

GÜNDEM 06.07.2021 - 18:00, Güncelleme: 06.07.2021 - 18:00
 

Doğu Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Doğu Ekspresi, Güney Ekspresi Vangölü Ekspresi'nin de aralarında bulunduğu 12 konvansiyonel trenin, 12 Temmuz'dan itibaren hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

haberimizvar.net-  Kademeli normalleşme sürecine geçilme kararı çerçevesinde demiryolu yolcu taşımacılığında da bazı düzenlemeler yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 57 milyon yolcuyu ulaştıran YHT'lerin, Covid-19 salgını nedeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak hizmet verdiğini ve kademeli normalleşme kararları doğrultusunda toplu taşıma araçlarında yolcu kısıtlamasının sona erdiğini bildirdi.  1 Temmuz'dan itibaren tam kapasite işletilen YHT seferlerinin, bayram tatili öncesinde 10 Temmuz itibarıyla 26'dan 36'ya çıkarıldığı belirten Karaismailoğlu, şöyle devam etti: "Günlük sefer sayılarının Ankara-İstanbul-Ankara arasında 10'dan 14'e, Konya-İstanbul-Konya arasında 4'ten 6'ya, Ankara-Konya-Ankara arasında 8'den 10'a, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında 4'ten 6'ya yükseltildi. Yolcuların, Kurban Bayramı tatili döneminde seyahat planlamalarını önceden yapabilmeleri ve gidiş-dönüş biletlerini aynı anda alabilmeleri için tüm parkurlardaki YHT seferleri için 31 Temmuz'a kadar olacak şekilde satışa açıldı." 'EKSPRES YHT SEFERLERİ' Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT seferlerinin de başlayacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Ankara-İstanbul hattında 10 Temmuz'da saat 06.00'da hareket edecek ilk YHT seferleri, ekspres olacak. Bu tren, sadece Eskişehir ve İstanbul Pendik'te duracak. Ekspres YHT ile yaklaşık 25 dakikalık bir zaman kazanılacak" dedi. 12 KONVANSİYONEL TREN DE HİZMETE BAŞLIYOR Karaismailoğlu, 28 Mart 2020'den itibaren seferlerine ara verilen anahat trenlerinin ilk etapta 12 Temmuz'dan sonra 12 konvansiyonel trenin hizmet vermeye başlayacağını bildirerek, Doğu Ekspresi, Güney Ekspresi, Vangölü Ekspresi, 4 Eylül Mavi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Fırat Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Ege Ekspresi, Konya Mavi, İzmir Mavi, Göller Ekspresi seferlerinin başlatılacağını söyledi. Özellikle genç kitle arasında popüler olan Doğu Ekspresi güzergâhı Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars'tan oluşuyor. Ara duraklarda birkaç dakika duraklarken, ana duraklarda ise bu süre 10-15 dakikaya kadar çıkabiliyor. Doğu Ekspresinin uzun bir aradan sonra 13 Temmuz 2021 tarihinde Erzincan’da olacağı belirtildi.
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Doğu Ekspresi, Güney Ekspresi Vangölü Ekspresi'nin de aralarında bulunduğu 12 konvansiyonel trenin, 12 Temmuz'dan itibaren hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

haberimizvar.net-  Kademeli normalleşme sürecine geçilme kararı çerçevesinde demiryolu yolcu taşımacılığında da bazı düzenlemeler yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 57 milyon yolcuyu ulaştıran YHT'lerin, Covid-19 salgını nedeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak hizmet verdiğini ve kademeli normalleşme kararları doğrultusunda toplu taşıma araçlarında yolcu kısıtlamasının sona erdiğini bildirdi. 

1 Temmuz'dan itibaren tam kapasite işletilen YHT seferlerinin, bayram tatili öncesinde 10 Temmuz itibarıyla 26'dan 36'ya çıkarıldığı belirten Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Günlük sefer sayılarının Ankara-İstanbul-Ankara arasında 10'dan 14'e, Konya-İstanbul-Konya arasında 4'ten 6'ya, Ankara-Konya-Ankara arasında 8'den 10'a, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında 4'ten 6'ya yükseltildi. Yolcuların, Kurban Bayramı tatili döneminde seyahat planlamalarını önceden yapabilmeleri ve gidiş-dönüş biletlerini aynı anda alabilmeleri için tüm parkurlardaki YHT seferleri için 31 Temmuz'a kadar olacak şekilde satışa açıldı."

'EKSPRES YHT SEFERLERİ'

Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT seferlerinin de başlayacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Ankara-İstanbul hattında 10 Temmuz'da saat 06.00'da hareket edecek ilk YHT seferleri, ekspres olacak. Bu tren, sadece Eskişehir ve İstanbul Pendik'te duracak. Ekspres YHT ile yaklaşık 25 dakikalık bir zaman kazanılacak" dedi.

12 KONVANSİYONEL TREN DE HİZMETE BAŞLIYOR

Karaismailoğlu, 28 Mart 2020'den itibaren seferlerine ara verilen anahat trenlerinin ilk etapta 12 Temmuz'dan sonra 12 konvansiyonel trenin hizmet vermeye başlayacağını bildirerek, Doğu Ekspresi, Güney Ekspresi, Vangölü Ekspresi, 4 Eylül Mavi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Fırat Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Ege Ekspresi, Konya Mavi, İzmir Mavi, Göller Ekspresi seferlerinin başlatılacağını söyledi.

Özellikle genç kitle arasında popüler olan Doğu Ekspresi güzergâhı Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars'tan oluşuyor. Ara duraklarda birkaç dakika duraklarken, ana duraklarda ise bu süre 10-15 dakikaya kadar çıkabiliyor.

Doğu Ekspresinin uzun bir aradan sonra 13 Temmuz 2021 tarihinde Erzincan’da olacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.