Kılıçdaroğlu’ndan emeklilere söz: En az asgari ücret düzeyinde ikramiye

GÜNDEM 07.07.2021 - 15:57, Güncelleme: 07.07.2021 - 15:57
 

Kılıçdaroğlu’ndan emeklilere söz: En az asgari ücret düzeyinde ikramiye

Emeklilere verilen bayram ikramiyesine eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Adı ikramiye ama verilen para, para değil. En az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesi lazım” diye konuştu

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’de esnaf ziyaretinde bulundu. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi ve maaş zammına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “O ikramiyelerin, öyle ufak, uyduruk ikramiye olmaması lazım” ifadelerini kullandı. Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz ilçesinde esnaf ziyareti yapan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. GENÇLER BÜYÜK ÖLÇÜDE İŞSİZ Ülkede işsizlik problemi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Gençlerimiz büyük ölçüde işsiz. Burada da işsizlik var. Belediye başkanlarımızın önünde yüz binlere ulaşan işsizlere ait dilekçeler var. Bunu karşılamak mümkün değil tabi. Hükümetin bu konuda çaba harcaması lazım. Yeni iş alanları yaratması lazım. Biz elimizden geleni yapıyoruz, iktidar bunu yapmıyor ama iktidar olduğumuzda Allah’ın izniyle her şeyi, bütün sorunları çözeceğiz” dedi. UYDURUK İKRAMİYE OLMASIN Gezisi sırasında karşılaştığı bir yurttaşın, emeklilerle ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Emekliler, Türkiye’de nüfusu en kalabalık olan sosyal sınıf. Eğer emekliler ortak ses çıkarırsa, emekliler hep beraber ‘Bizim hakkımıza sahip çıkmayan partiye oy vermeyeceğiz’ derlerse, ‘Kim bizim hakkımızı savunuyorsa biz ona oyumuzu vereceğiz’ diye açık ve net, toplu bir çağrı yapmazlarsa bu sorunları yaşarsınız. Ama benim sözüm var. Çözeceğim sorununuzu. İki maaş ikramiye yetmedi. O ikramiyelerin, öyle ufak, uyduruk ikramiye olmaması lazım. Adı ikramiye, ama verilen para, para değil. En az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesi lazım”. ‘İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIM’ Bir vatandaşın “50 yıllık MHP’liyim Andımız’a sahip çıkmadılar, sildim hepsini. Bu ülkeye kurtarıcı olan seninle Meral Akşener’dir başkanım” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “İnşallah kurtaracağız” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, girdiği bir beyaz eşya dükkanında kadın esnaf tarafından “İnşallah Cumhurbaşkanım hoş geldiniz” diye karşılandı. Gülümseyerek “Durun bakalım” karşılığını veren Kılıçdaroğlu, dükkanda esnaf ile kısa süre sohbet etti. BİZ KONU MANKENİ DEĞİLİZ Bir giyim mağazasındaki başörtülü kadın esnafın isteği üzerine Kılıçdaroğlu kendisiyle fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında kadın, “Biz konu mankeni değiliz” dedi. Kılıçdaroğlu da bunun üzerine “Hayır efendim siz alın teriyle para kazanıyorsunuz” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa süre önce, benzeri bir fotoğrafı için, “Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi, yanlarına adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler” ifadesini kullanmıştı.  
Emeklilere verilen bayram ikramiyesine eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Adı ikramiye ama verilen para, para değil. En az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesi lazım” diye konuştu

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’de esnaf ziyaretinde bulundu. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi ve maaş zammına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “O ikramiyelerin, öyle ufak, uyduruk ikramiye olmaması lazım” ifadelerini kullandı. Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz ilçesinde esnaf ziyareti yapan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GENÇLER BÜYÜK ÖLÇÜDE İŞSİZ

Ülkede işsizlik problemi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Gençlerimiz büyük ölçüde işsiz. Burada da işsizlik var. Belediye başkanlarımızın önünde yüz binlere ulaşan işsizlere ait dilekçeler var. Bunu karşılamak mümkün değil tabi. Hükümetin bu konuda çaba harcaması lazım. Yeni iş alanları yaratması lazım. Biz elimizden geleni yapıyoruz, iktidar bunu yapmıyor ama iktidar olduğumuzda Allah’ın izniyle her şeyi, bütün sorunları çözeceğiz” dedi.

UYDURUK İKRAMİYE OLMASIN

Gezisi sırasında karşılaştığı bir yurttaşın, emeklilerle ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Emekliler, Türkiye’de nüfusu en kalabalık olan sosyal sınıf. Eğer emekliler ortak ses çıkarırsa, emekliler hep beraber ‘Bizim hakkımıza sahip çıkmayan partiye oy vermeyeceğiz’ derlerse, ‘Kim bizim hakkımızı savunuyorsa biz ona oyumuzu vereceğiz’ diye açık ve net, toplu bir çağrı yapmazlarsa bu sorunları yaşarsınız. Ama benim sözüm var. Çözeceğim sorununuzu. İki maaş ikramiye yetmedi. O ikramiyelerin, öyle ufak, uyduruk ikramiye olmaması lazım. Adı ikramiye, ama verilen para, para değil. En az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesi lazım”.

‘İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIM’

Bir vatandaşın “50 yıllık MHP’liyim Andımız’a sahip çıkmadılar, sildim hepsini. Bu ülkeye kurtarıcı olan seninle Meral Akşener’dir başkanım” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “İnşallah kurtaracağız” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, girdiği bir beyaz eşya dükkanında kadın esnaf tarafından “İnşallah Cumhurbaşkanım hoş geldiniz” diye karşılandı. Gülümseyerek “Durun bakalım” karşılığını veren Kılıçdaroğlu, dükkanda esnaf ile kısa süre sohbet etti.

BİZ KONU MANKENİ DEĞİLİZ

Bir giyim mağazasındaki başörtülü kadın esnafın isteği üzerine Kılıçdaroğlu kendisiyle fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında kadın, “Biz konu mankeni değiliz” dedi. Kılıçdaroğlu da bunun üzerine “Hayır efendim siz alın teriyle para kazanıyorsunuz” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa süre önce, benzeri bir fotoğrafı için, “Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi, yanlarına adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler” ifadesini kullanmıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.