Danıştay’dan Kırcami kararı

YEREL 08.07.2021 - 01:02, Güncelleme: 08.07.2021 - 01:02
 

Danıştay’dan Kırcami kararı

Danıştay, Kırcami’nin imara açılmasında kamu yararı kararının iptali için açılan davada kamu yararını savunan belediyeleri haklı buldu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, asıl iyi haberi Konya Bölge İdare Mahkemesi’nden beklediklerini söyledi

haberimizvar.net  Antalya’da Kırcami bölgesinin imara açılmasına karşı Şehir Plancıları Odası’nın Danıştay’da açtığı davada karar çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın 23 Eylül 2013’te aldığı ‘tarım dışı kullanım amaçlı kamu yararı’ kararının iptali için açılan davada Danıştay, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin ‘kamu yararı vardır’ savunmasını haklı buldu.   KARARI ÜMİT UYSAL DUYURDU   Danıştay kararını sosyal medya hesabından duyuran Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sevgili komşularım; Danıştay, Kırcami’nin imara açılmasında ‘Antalya’mız, Muratpaşa’mız ve bölge sakinlerimiz için kamu yararı vardır’ diyen bizleri haklı buldu. Dosyaya sunulan ek bilirkişi raporumuzun da katkısıyla Danıştay süreci lehimize sonuçlandı. Bizim için sürpriz olmadı. Tüm komşularımıza hayırlı olsun. Şimdi, asıl iyi haberi Konya’dan (Bölge İdare Mahkemesi) bekliyoruz. Kırcami için mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek” dedi.   ‘KAZANAN KIRCAMİLİLER OLDU’   Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, “Yargı, Kırcami'de Toprak Kurulu kararıyla ilgili başvurumuzda lehimize karar verdi ve kazanan Kırcamililer oldu. Yapmış olduğumuz planlamaların ve sözlerimizin arkasındayız. Kırcami bölge halkımıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ise, “Kırcami’de 40 yıldır tapu bekleyen halkımız bitmeyen bir mağduriyet sınavında. Kamu yararı ile tarım dışı kullanıma uygundur kararı olmasına karşın mahkeme tüm imar planlarını iptal etti. 100 binlik ölçeğin hukuki tarafı yoktur, vatandaş tapusunu almalıdır” açıklamasında bulundu.
Danıştay, Kırcami’nin imara açılmasında kamu yararı kararının iptali için açılan davada kamu yararını savunan belediyeleri haklı buldu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, asıl iyi haberi Konya Bölge İdare Mahkemesi’nden beklediklerini söyledi

haberimizvar.net

 Antalya’da Kırcami bölgesinin imara açılmasına karşı Şehir Plancıları Odası’nın Danıştay’da açtığı davada karar çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın 23 Eylül 2013’te aldığı ‘tarım dışı kullanım amaçlı kamu yararı’ kararının iptali için açılan davada Danıştay, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin ‘kamu yararı vardır’ savunmasını haklı buldu.

 

KARARI ÜMİT UYSAL DUYURDU

 

Danıştay kararını sosyal medya hesabından duyuran Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sevgili komşularım; Danıştay, Kırcami’nin imara açılmasında ‘Antalya’mız, Muratpaşa’mız ve bölge sakinlerimiz için kamu yararı vardır’ diyen bizleri haklı buldu. Dosyaya sunulan ek bilirkişi raporumuzun da katkısıyla Danıştay süreci lehimize sonuçlandı. Bizim için sürpriz olmadı. Tüm komşularımıza hayırlı olsun. Şimdi, asıl iyi haberi Konya’dan (Bölge İdare Mahkemesi) bekliyoruz. Kırcami için mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek” dedi.

 

‘KAZANAN KIRCAMİLİLER OLDU’

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, “Yargı, Kırcami'de Toprak Kurulu kararıyla ilgili başvurumuzda lehimize karar verdi ve kazanan Kırcamililer oldu. Yapmış olduğumuz planlamaların ve sözlerimizin arkasındayız. Kırcami bölge halkımıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ise, “Kırcami’de 40 yıldır tapu bekleyen halkımız bitmeyen bir mağduriyet sınavında. Kamu yararı ile tarım dışı kullanıma uygundur kararı olmasına karşın mahkeme tüm imar planlarını iptal etti. 100 binlik ölçeğin hukuki tarafı yoktur, vatandaş tapusunu almalıdır” açıklamasında bulundu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.