'Köyde Hayat Var' Demrelilerle buluştu

YEREL 08.07.2021 - 10:53, Güncelleme: 08.07.2021 - 10:53
 

'Köyde Hayat Var' Demrelilerle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yerelden kalkınmayı başlatmak amacıyla yaşama geçirdiği 'Köyde Hayat Var' projesi, Demrelilerle buluştu. Proje ekibi gün boyu Demre'de farklı etkinlikler gerçekleştirdi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın başlattığı proje daha önce İbradı, Serik ve Korkuteli'de yaşama geçirilmişti.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal üretimin artırılması, alternatif ürünlerle üreticinin buluşturulması ve geleneksel kültürün ortaya çıkarılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için başlattığı 'Köyde Hayat Var' projesi Demrelilerle buluştu. Proje etkinliklerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Daire Başkanı İlknur Aygün, İlçe Hizmetleri İdari ve Mali İşler Müdürü Abdullah Alar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Müdürü Osman Yatkın, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, Köşkerler Mahallesi Muhtarı Nazif Bilgiç, Üçağız Mahallesi Muhtarı Durali Aliçavuşoğlu, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. Proje kapsamında ilk olarak Demre'ye bağlı Köşkerler ve Belören mahallelerinden 22 üreticiye üçer arı kovanı hibe edildi. Üreticiler arı kovanı sahibi olarak, bal üretecek olmanın mutluğunu yaşadı. Ardından teknik ekipler, atıl halde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devri yapılan eski Belören Mahallesi İlkokulu binası ile Kapaklı Mahallesi Hoyran İlkokulu binalarını inceledi. Binaların restore edileceği belirtildi. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Orkestrası'nın 5 kişilik müzik ekibi, Üçağız Mahallesi Meydanı'nda bir konser verdi. Orkestra konserinde Türk halk ve Türk sanat müziği parçalarından örnekler çaldı, söyledi. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, Üçağız Mahallesi Meydanı'nda kurulan sahnede, 'Köy Düğünü' adlı köy seyirlik oyununu sahneledi. Oyunun yönetmenliğini Aylin Aslan yaptı. Aylin Aslan ve İkbal Acun'un, köy düğünlerinde yaşanan, köy seyirlik oyunlarını, yöresel oyunları hikayeleştirerek oyunlaştırdıkları 'Köy Düğünü' adlı müzikal oyunda 12 tiyatro sanatçısı rol aldı. Bir saat süren oyun Üçağız Mahallesi'nde büyük ilgi gördü. Oyunu yatlarda Üçağız Mahallesi'nde tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi izledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Daire Başkanı İlknur Aygün, "Projenin amacı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in başlattığı yerelden kalkınma projesini yaşama geçirmek. Kırsal alanda üretimi artırmak, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızı alternatif ürünlerle buluşturmak. Kırsalı yaşanır hale getirmek. Bunun yanında kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gidermek için müzikle tiyatro ile buluşturmak. Bugün de Demre ilçemizde bunları yaşama geçirdik" dedi.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yerelden kalkınmayı başlatmak amacıyla yaşama geçirdiği 'Köyde Hayat Var' projesi, Demrelilerle buluştu. Proje ekibi gün boyu Demre'de farklı etkinlikler gerçekleştirdi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın başlattığı proje daha önce İbradı, Serik ve Korkuteli'de yaşama geçirilmişti.

haberimizvar.net-  Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal üretimin artırılması, alternatif ürünlerle üreticinin buluşturulması ve geleneksel kültürün ortaya çıkarılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için başlattığı 'Köyde Hayat Var' projesi Demrelilerle buluştu. Proje etkinliklerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Daire Başkanı İlknur Aygün, İlçe Hizmetleri İdari ve Mali İşler Müdürü Abdullah Alar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Müdürü Osman Yatkın, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, Köşkerler Mahallesi Muhtarı Nazif Bilgiç, Üçağız Mahallesi Muhtarı Durali Aliçavuşoğlu, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Proje kapsamında ilk olarak Demre'ye bağlı Köşkerler ve Belören mahallelerinden 22 üreticiye üçer arı kovanı hibe edildi. Üreticiler arı kovanı sahibi olarak, bal üretecek olmanın mutluğunu yaşadı. Ardından teknik ekipler, atıl halde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devri yapılan eski Belören Mahallesi İlkokulu binası ile Kapaklı Mahallesi Hoyran İlkokulu binalarını inceledi. Binaların restore edileceği belirtildi.

Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Orkestrası'nın 5 kişilik müzik ekibi, Üçağız Mahallesi Meydanı'nda bir konser verdi. Orkestra konserinde Türk halk ve Türk sanat müziği parçalarından örnekler çaldı, söyledi. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, Üçağız Mahallesi Meydanı'nda kurulan sahnede, 'Köy Düğünü' adlı köy seyirlik oyununu sahneledi. Oyunun yönetmenliğini Aylin Aslan yaptı. Aylin Aslan ve İkbal Acun'un, köy düğünlerinde yaşanan, köy seyirlik oyunlarını, yöresel oyunları hikayeleştirerek oyunlaştırdıkları 'Köy Düğünü' adlı müzikal oyunda 12 tiyatro sanatçısı rol aldı. Bir saat süren oyun Üçağız Mahallesi'nde büyük ilgi gördü. Oyunu yatlarda Üçağız Mahallesi'nde tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi izledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Daire Başkanı İlknur Aygün, "Projenin amacı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in başlattığı yerelden kalkınma projesini yaşama geçirmek. Kırsal alanda üretimi artırmak, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızı alternatif ürünlerle buluşturmak. Kırsalı yaşanır hale getirmek. Bunun yanında kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gidermek için müzikle tiyatro ile buluşturmak. Bugün de Demre ilçemizde bunları yaşama geçirdik" dedi.

 <a href=ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN YERELDEN KALKINMAYI BASLATMAK AMACIYLA YASAMA GECIRDIGI 'KOYDE HAYAT VAR' PROJESI, DEMRELILERLE BULUSTU. PROJE EKIBI GUN BOYU DEMRE'DE FARKLI ETKINLIKLER GERCEKLESTIRDI.(FOTO:DEMRE-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_07/2021_07_08/3cf8e9fc652ee89a9d4618d0c2e022c4.jpg" />

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.