İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz

GÜNDEM 08.07.2021 - 12:17, Güncelleme: 08.07.2021 - 12:17
 

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına yönelik 1 Temmuz’da Kapalıyol’da yapılan eylemde saldırıya uğrayan 3 kadına İlerici Kadınlar Meclisi’nden destek geldi

haberimizvar.net- İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına yönelik yapılan eylemde saldırıya uğrayan 3 kadına İlerici Kadınlar Meclisi’nden destek geldi. Türkiye İşçi Partisi (TİP)  İl binasında yapılan toplantıda açıklamayı Nehir Erdoğdu okudu. 1 Temmuz’da Kapalıyol’da düzenlenen eylemde Adem Yıldız ve Emre Can Yıldız isimli şahıslar tarafından üç kadına saldırıda bulunulduğunu hatırlatan Erdoğdu, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı yüzlerce kadın toplanmış Kışlahan Meydanı’nda sloganlar atıyorduk. Sonrasında Attalos Meydanı’nda düzenleyeceğimiz basın açıklamasına katılmak üzere yürüyüşe geçtik. Trafik ışıklarından karşıya geçerken, Adem Yıldız isimli erkek, bir kadın arkadaşımızın üzerine aracını sürmeye kalktı. Verdiğimiz tepki üzerine saldırgan, aracından çıkarak üç kadın arkadaşımızı darp etti. Esnaf ve trafikteki diğer araç sürücüleri saldırgan Adem Yıldız’ı sakinleştirmeye çalışırken, şu anda burada çevremizi saran polisler ise sadece saldırıyı izlemekle yetindi” dedi.  MÜCADELEMİZ SÜRECEK  “Polisler, Emre Can Yıldız isimli erkek araçtan sopayla inene kadar saldırıya müdahale etmedi” diyen Nehir Erdoğdu,  “Sonrasında ise saldırganların karakola götürülmeleri konusunda polisleri adeta ikna etmek zorunda kaldık. Karakolda maruz kaldığımız muamele yetmezmiş gibi, 3 kadın arkadaşımızın failler hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, kadınlara saldıran Adem Yıldız, darp ettiği kadın arkadaşlarımızdan pişkince şikayetçi oldu! 1 Temmuz’da kadın arkadaşlarımızın uğradığı saldırı ve sonrasında yaşananlar, bize kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini amaçlayan, hukuki bağlayıcılığı bulunan ilk uluslararası belge niteliğindeki İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gösterdi. AKP’nin iktidara geldiği günden beri taciz, tecavüz, şiddet, çocuk istismarı, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemler ve hedef gösterme politikası, ayrımcılık ve kadın cinayetleri her geçen gün arttı. 2003’te öldürülen kadın sayısı 83 iken, 2020’de öldürülen kadın sayısı 300 oldu, 2021 yılının ilk 6 ayında ise 185 kadın katledildi. Şiddetin, kadın katliamının, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü, kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı; LGBTİ+’ların sistematik olarak hedef gösterilerek şiddete ve sistematik ayrımcılığa maruz bırakıldığı bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak tüm bu suçlara zemin hazırlamak ve izin vermek demektir. Faillerin sırtını sıvazlayanlar, tecavüzcüleri aklamaya çalışanlar, istismarcıları kollayanlar, kadın katillerine indirim uygulayanlar, İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlar bilsinler ki ne mücadelemizden ne hayatlarımızdan ne de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçeriz! Kadın arkadaşlarımıza saldıran failler gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacak, tek bir kadının kirpiği yere düşmeyinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına yönelik 1 Temmuz’da Kapalıyol’da yapılan eylemde saldırıya uğrayan 3 kadına İlerici Kadınlar Meclisi’nden destek geldi

haberimizvar.net- İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına yönelik yapılan eylemde saldırıya uğrayan 3 kadına İlerici Kadınlar Meclisi’nden destek geldi. Türkiye İşçi Partisi (TİP)  İl binasında yapılan toplantıda açıklamayı Nehir Erdoğdu okudu. 1 Temmuz’da Kapalıyol’da düzenlenen eylemde Adem Yıldız ve Emre Can Yıldız isimli şahıslar tarafından üç kadına saldırıda bulunulduğunu hatırlatan Erdoğdu, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı yüzlerce kadın toplanmış Kışlahan Meydanı’nda sloganlar atıyorduk. Sonrasında Attalos Meydanı’nda düzenleyeceğimiz basın açıklamasına katılmak üzere yürüyüşe geçtik. Trafik ışıklarından karşıya geçerken, Adem Yıldız isimli erkek, bir kadın arkadaşımızın üzerine aracını sürmeye kalktı. Verdiğimiz tepki üzerine saldırgan, aracından çıkarak üç kadın arkadaşımızı darp etti. Esnaf ve trafikteki diğer araç sürücüleri saldırgan Adem Yıldız’ı sakinleştirmeye çalışırken, şu anda burada çevremizi saran polisler ise sadece saldırıyı izlemekle yetindi” dedi. 

MÜCADELEMİZ SÜRECEK 
“Polisler, Emre Can Yıldız isimli erkek araçtan sopayla inene kadar saldırıya müdahale etmedi” diyen Nehir Erdoğdu,  “Sonrasında ise saldırganların karakola götürülmeleri konusunda polisleri adeta ikna etmek zorunda kaldık. Karakolda maruz kaldığımız muamele yetmezmiş gibi, 3 kadın arkadaşımızın failler hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, kadınlara saldıran Adem Yıldız, darp ettiği kadın arkadaşlarımızdan pişkince şikayetçi oldu! 1 Temmuz’da kadın arkadaşlarımızın uğradığı saldırı ve sonrasında yaşananlar, bize kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini amaçlayan, hukuki bağlayıcılığı bulunan ilk uluslararası belge niteliğindeki İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gösterdi. AKP’nin iktidara geldiği günden beri taciz, tecavüz, şiddet, çocuk istismarı, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemler ve hedef gösterme politikası, ayrımcılık ve kadın cinayetleri her geçen gün arttı. 2003’te öldürülen kadın sayısı 83 iken, 2020’de öldürülen kadın sayısı 300 oldu, 2021 yılının ilk 6 ayında ise 185 kadın katledildi. Şiddetin, kadın katliamının, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü, kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı; LGBTİ+’ların sistematik olarak hedef gösterilerek şiddete ve sistematik ayrımcılığa maruz bırakıldığı bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak tüm bu suçlara zemin hazırlamak ve izin vermek demektir. Faillerin sırtını sıvazlayanlar, tecavüzcüleri aklamaya çalışanlar, istismarcıları kollayanlar, kadın katillerine indirim uygulayanlar, İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlar bilsinler ki ne mücadelemizden ne hayatlarımızdan ne de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçeriz! Kadın arkadaşlarımıza saldıran failler gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacak, tek bir kadının kirpiği yere düşmeyinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.