Müzisyen önergesi reddedildi

KÜLTÜR 09.07.2021 - 01:39, Güncelleme: 09.07.2021 - 01:39
 

Müzisyen önergesi reddedildi

İYİ Parti’nin pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşayan müzisyenlerin sorunlarını çözmek için Meclis’e verdiği önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

haberimizvar.net İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, ‘müzik sektörünün sorunları ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler bulunması’ için Meclis’e araştırma önergesi verdi. İYİ Parti Meclis Grubu, Türkkan’ın verdiği önergenin, daha sonra AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildiğini duyurdu.   MÜZİSYENLER AĞIR BEDEL ÖDEDİ   Önergenin gerekçesinde şöyle denildi: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı, 1 Temmuz itibariyle hayata geçecek normalleşme kararları çerçevesinde müzik yasağı saat 24.00 olarak belirlenmiştir. Salgın sürecinin bedelini en ağır şekilde ödeyen müzik ve eğlence sektörü, normalleşme döneminde ayakta kalabilmek için destek beklerken, bahse konu yasaklar sektör çalışanlarının umutlarını ortadan kaldırmaktadır”.   SALGINDAN İSTİFADE EDEREK BASKI   “Müzik sektörü bu yasakların temel sebebinin, ‘salgını fırsat bilerek farklı yaşam tarzlarının baskılanması’ olarak görmektedir. Kamuoyunda bütün yasak ve sınırlamaların kaldırılması beklenirken, müzik yasağının 24.00 olarak belirlenmesi yalnızca eğlence ve müzik sektörünün sorunlarını derinleştirmekle kalmamakta, aynı zamanda iktidarın kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumu dönüştürücü etkisinden ne denli endişe ettiğini açıkça ortaya koymaktadır”.   TOPLUMU KUTUPLAŞTIRAN SÖYLEM   “İktidarın salgın boyunca benimsemiş olduğu toplumu kutuplaştıran, paydaşlar arasında nefret duvarları ören, ayrıştıran, ötekileştiren söylem ve politikaları telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlara yol açmaktadır. Tüm bu hususlar ışığında, müzik sektöründeki sorunların araştırılması ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler üretilmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını talep etme zarureti hasıl olmuştur”. 
İYİ Parti’nin pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşayan müzisyenlerin sorunlarını çözmek için Meclis’e verdiği önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

haberimizvar.net

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, ‘müzik sektörünün sorunları ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler bulunması’ için Meclis’e araştırma önergesi verdi. İYİ Parti Meclis Grubu, Türkkan’ın verdiği önergenin, daha sonra AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildiğini duyurdu.

 

MÜZİSYENLER AĞIR BEDEL ÖDEDİ

 

Önergenin gerekçesinde şöyle denildi: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı, 1 Temmuz itibariyle hayata geçecek normalleşme kararları çerçevesinde müzik yasağı saat 24.00 olarak belirlenmiştir. Salgın sürecinin bedelini en ağır şekilde ödeyen müzik ve eğlence sektörü, normalleşme döneminde ayakta kalabilmek için destek beklerken, bahse konu yasaklar sektör çalışanlarının umutlarını ortadan kaldırmaktadır”.

 

SALGINDAN İSTİFADE EDEREK BASKI

 

“Müzik sektörü bu yasakların temel sebebinin, ‘salgını fırsat bilerek farklı yaşam tarzlarının baskılanması’ olarak görmektedir. Kamuoyunda bütün yasak ve sınırlamaların kaldırılması beklenirken, müzik yasağının 24.00 olarak belirlenmesi yalnızca eğlence ve müzik sektörünün sorunlarını derinleştirmekle kalmamakta, aynı zamanda iktidarın kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumu dönüştürücü etkisinden ne denli endişe ettiğini açıkça ortaya koymaktadır”.

 

TOPLUMU KUTUPLAŞTIRAN SÖYLEM

 

“İktidarın salgın boyunca benimsemiş olduğu toplumu kutuplaştıran, paydaşlar arasında nefret duvarları ören, ayrıştıran, ötekileştiren söylem ve politikaları telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlara yol açmaktadır. Tüm bu hususlar ışığında, müzik sektöründeki sorunların araştırılması ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler üretilmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını talep etme zarureti hasıl olmuştur”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.