Bana mı çalıştınız?

GÜNDEM 09.07.2021 - 09:59, Güncelleme: 09.07.2021 - 09:59
 

Bana mı çalıştınız?

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 15 yıldır alacakları tazminatları için Ankara’ya gelen, fakat kente girişleri engellenen Somalı madencileri, “Bana ne, bana mı çalıştınız? Ben sizden oy mu istedim?” diye tersledi.

haberimizvar.net- Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, sorunun çözümü için 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya hareket etti. Madencilerin otobüsü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önünde eylem yapacakları gerekçesiyle Ankara girişinde polis tarafından durdurularak izin verilmedi. Kente girişleri engellenen madencilerden oluşan 5 kişilik heyet önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, ardından AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme yaptı. ELİTAŞ: BEN SİZDEN OY MU İSTEDİM? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile görüşen madencilere “Haklarınızı verirsek, diğer madenlere emsal olur” yanıtı verildi. Heyet daha sonra AKP’li Mustafa Elitaş’la görüşme yaptı. Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu tarafından aktarılan o görüşmede, mağdur madencilerden birisinin Elitaş’a, “Hakkımızı ödeyeceksiniz. AKP üyesiyim. Size oy verdim. Hakkımızı verin” ifadeleri kullandığı öğrenildi. AKP’li Elitaş’ın ise madenciye “Bana ne, bana mı çalıştınız? Oy vermeseydin. Ben sizden oy mu istedim?” dediği öğrenildi. TBMM’YE YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ Elitaş görüşmesinden sonuç alamayan tazminat mağduru madenciler TBMM’ye yürüme kararı aldı. Polis izinleri olmadığı gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Bir emniyet görevlisinin Başaran Aksu ile yaşadığı diyalog kameralara yansıdı. Örgütlenme uzmanı Aksu’nun, “Biz anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin bize vermiş olduğu yürüyüş hakkımızı kullanıyoruz” sözlerine bir emniyet görevlisi, “Zorbalıkla usul olmaz. Başvurunuz var mı? Toplantı ve yürüyüşler izne tabidir. Şehirlerarası yollar için Anayasa Mahkemesi’nin kararını kendinize göre yorumlayamazsınız. Böyle bir şey yok” cevabı dikkat çekti. CHP’LİLERDEN MADENCİLERE DESTEK TBMM yürüyüşleri polis tarafından engellenen madencileri CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakıröz, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile birlikte ziyaret etti. Özgür Özel, sorunun çözümü için madencilerin yanında AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’yı aradı. Madencilerin TBMM’ye yürüyüşlerinin engellendiğini, hak arama mücadelesinin kısıtlandığını ve yaşanan sıkıntıları anlatan CHP’li Özel, AKP’li Bostancı’dan sorunun çözümüyle ilgili uğraştıklarının ve madencilere bu konuda bir cevap verileceğinin sözünü aldığını ifade etti. MADENCİLERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR AKP’li Elitaş’tan bekledikleri cevabı alamayan ve TBMM’ye yürüyüşleri polis tarafından engellenen madencilerin Ankara’ya girişindeki bekleyişleri devam ediyor. Naci Bostancı’dan gelecek cevabı bekleyen tazminat mağduru madenciler tepkilerini baretleri yere vurarak ve  “İşçiler burada, Soylu nerede” sloganları atarak gösterdiler.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 15 yıldır alacakları tazminatları için Ankara’ya gelen, fakat kente girişleri engellenen Somalı madencileri, “Bana ne, bana mı çalıştınız? Ben sizden oy mu istedim?” diye tersledi.

haberimizvar.net- Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, sorunun çözümü için 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya hareket etti. Madencilerin otobüsü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önünde eylem yapacakları gerekçesiyle Ankara girişinde polis tarafından durdurularak izin verilmedi. Kente girişleri engellenen madencilerden oluşan 5 kişilik heyet önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, ardından AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme yaptı.

ELİTAŞ: BEN SİZDEN OY MU İSTEDİM?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile görüşen madencilere “Haklarınızı verirsek, diğer madenlere emsal olur” yanıtı verildi. Heyet daha sonra AKP’li Mustafa Elitaş’la görüşme yaptı. Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu tarafından aktarılan o görüşmede, mağdur madencilerden birisinin Elitaş’a, “Hakkımızı ödeyeceksiniz. AKP üyesiyim. Size oy verdim. Hakkımızı verin” ifadeleri kullandığı öğrenildi. AKP’li Elitaş’ın ise madenciye “Bana ne, bana mı çalıştınız? Oy vermeseydin. Ben sizden oy mu istedim?” dediği öğrenildi.

TBMM’YE YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

Elitaş görüşmesinden sonuç alamayan tazminat mağduru madenciler TBMM’ye yürüme kararı aldı. Polis izinleri olmadığı gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Bir emniyet görevlisinin Başaran Aksu ile yaşadığı diyalog kameralara yansıdı. Örgütlenme uzmanı Aksu’nun, “Biz anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin bize vermiş olduğu yürüyüş hakkımızı kullanıyoruz” sözlerine bir emniyet görevlisi, “Zorbalıkla usul olmaz. Başvurunuz var mı? Toplantı ve yürüyüşler izne tabidir. Şehirlerarası yollar için Anayasa Mahkemesi’nin kararını kendinize göre yorumlayamazsınız. Böyle bir şey yok” cevabı dikkat çekti.

CHP’LİLERDEN MADENCİLERE DESTEK

TBMM yürüyüşleri polis tarafından engellenen madencileri CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakıröz, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile birlikte ziyaret etti. Özgür Özel, sorunun çözümü için madencilerin yanında AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’yı aradı. Madencilerin TBMM’ye yürüyüşlerinin engellendiğini, hak arama mücadelesinin kısıtlandığını ve yaşanan sıkıntıları anlatan CHP’li Özel, AKP’li Bostancı’dan sorunun çözümüyle ilgili uğraştıklarının ve madencilere bu konuda bir cevap verileceğinin sözünü aldığını ifade etti.

MADENCİLERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

AKP’li Elitaş’tan bekledikleri cevabı alamayan ve TBMM’ye yürüyüşleri polis tarafından engellenen madencilerin Ankara’ya girişindeki bekleyişleri devam ediyor. Naci Bostancı’dan gelecek cevabı bekleyen tazminat mağduru madenciler tepkilerini baretleri yere vurarak ve  “İşçiler burada, Soylu nerede” sloganları atarak gösterdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.