Hangi parti ne kadar seçmen kaybetti?

SİYASET 12.07.2021 - 13:56, Güncelleme: 12.07.2021 - 13:56
 

Hangi parti ne kadar seçmen kaybetti?

Metropoll Araştırma’nın anketine göre seçmenin yüzde 69’u daha önce oy attığı partiyi seçecek. Yüzde 15.8 ise başka bir partiye oy vereceğini söylüyor. En büyük seçmen kaybı yüzde 51.6 ile MHP’de. HDP ise yüzde 5.9 ile en az seçmen kaybeden parti.

haberimizvar.net- Metropoll Araştırma’nın yaptığı son ankete göre, seçmenin yüzde 69’u bu pazar bir milletvekili seçimi olsa daha önce oy verdiği partiyi tercih edeceğini söylüyor. Seçmenin yüzde 16’sı ise gelecek seçimde başka bir partiye oy vereceğini belirtti. Kararsız olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 8,3, “Fikrim/cevabım yok” diyenlerin oranı yüzde 7 oldu.  EN ÇOK SEÇMEN KAYBEDEN MHP Seçmenini en çok kaybeden partinin MHP olduğu görüldü. MHP seçmeninin yüzde 51.6’sı yeni bir seçimde başka bir partiye oy vereceklerini dile getirdi. MHP seçmeninde kararsızlaron oranı yüzde 1.2, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı 2.5 olarak ölçüldü. Seçmen kaybında MHP’yi Saadet Partisi izledi. Saadet seçmeninin yüzde 20’si başka bir partiye oy verme eğiliminde. EN AZ KAYIP HDP SEÇMENİNDE En çok seçmen kaybeden üçüncü parti CHP oldu. Yüzde 20 oranında katılımcı “Bu pazar seçim olsa oyumu başka partiye atarım” seçeneğini işaretledi. Kararsızların oranı yüzde 7.4, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı yüzde 5.6 oldu. AK Parti’nin oy kaybı ise yüzde 11 olarak ölçüldü. AKP’li seçmenin yüzde 9’u kararsız, yüzde 5.1’i ‘Fikrim Yok’ seçeneğini işaretledi.  İYİ Partili seçmenin yüzde 9.2’si yeni bir seçimde başka partiye oy vereceklerini dile getirdi. HDP’deki seçmen kaybı ise yüzde 5.9 oldu. Yüzde 10.1 kararsız olduğunu ifade etti. Yüzde 8.9 ise ‘Fikrim yok/Kararsızım) seçeneğini işaretledi. (Haber Merkezi) Etiketler: 
Metropoll Araştırma’nın anketine göre seçmenin yüzde 69’u daha önce oy attığı partiyi seçecek. Yüzde 15.8 ise başka bir partiye oy vereceğini söylüyor. En büyük seçmen kaybı yüzde 51.6 ile MHP’de. HDP ise yüzde 5.9 ile en az seçmen kaybeden parti.

haberimizvar.net-  Metropoll Araştırma’nın yaptığı son ankete göre, seçmenin yüzde 69’u bu pazar bir milletvekili seçimi olsa daha önce oy verdiği partiyi tercih edeceğini söylüyor. Seçmenin yüzde 16’sı ise gelecek seçimde başka bir partiye oy vereceğini belirtti. Kararsız olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 8,3, “Fikrim/cevabım yok” diyenlerin oranı yüzde 7 oldu. 

EN ÇOK SEÇMEN KAYBEDEN MHP

Seçmenini en çok kaybeden partinin MHP olduğu görüldü. MHP seçmeninin yüzde 51.6’sı yeni bir seçimde başka bir partiye oy vereceklerini dile getirdi. MHP seçmeninde kararsızlaron oranı yüzde 1.2, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı 2.5 olarak ölçüldü. Seçmen kaybında MHP’yi Saadet Partisi izledi. Saadet seçmeninin yüzde 20’si başka bir partiye oy verme eğiliminde.

EN AZ KAYIP HDP SEÇMENİNDE

En çok seçmen kaybeden üçüncü parti CHP oldu. Yüzde 20 oranında katılımcı “Bu pazar seçim olsa oyumu başka partiye atarım” seçeneğini işaretledi. Kararsızların oranı yüzde 7.4, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı yüzde 5.6 oldu. AK Parti’nin oy kaybı ise yüzde 11 olarak ölçüldü. AKP’li seçmenin yüzde 9’u kararsız, yüzde 5.1’i ‘Fikrim Yok’ seçeneğini işaretledi.  İYİ Partili seçmenin yüzde 9.2’si yeni bir seçimde başka partiye oy vereceklerini dile getirdi. HDP’deki seçmen kaybı ise yüzde 5.9 oldu. Yüzde 10.1 kararsız olduğunu ifade etti. Yüzde 8.9 ise ‘Fikrim yok/Kararsızım) seçeneğini işaretledi. (Haber Merkezi)

Etiketler: 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.