Antalya OSB'de kayıt heyecanı

GÜNDEM 12.07.2021 - 14:10, Güncelleme: 12.07.2021 - 14:10
 

Antalya OSB'de kayıt heyecanı

Antalya OSB Teknik Koleji, 8 ay boyunca titizlikle sürdürülen yenileme ve modernizasyon çalışmaları sonucunda yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale geldi.

haberimizvar.net- Antalya'nın tam burslu ve üst düzey mesleki eğitim verilen ilk ve tek okulu Antalya OSB Teknik Koleji'nde yeni eğitim öğretim yılına ait tüm hazırlıklar tamamlandı. Tadilat, modernizasyon ve yeni bina yapım işlerinin yüzde 99 oranında bitirildiği okulda, imalatlara yönelik geçici kabul aşamasına gelindi. Merkezi derslik, sınıf ve atölyelerin sabit-hareketli mobilyaları ile gerekli diğer tüm tefrişatı da temin edilerek kullanıma hazır hale getirildi. Yaklaşık 8 ay süren titiz çalışmalar sonucunda 2006 yılında yine Antalya OSB tarafından yaptırılıp İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen ve yaklaşık 15 sene boyunca meslek lisesi olarak hizmet veren okul ve binalar, modern, çağdaş, kaliteli ve teknolojik dönüşüme uğratılarak, eğitimin ve iyi bir gelecek isteyen Antalyalı gençlerin hizmetine sunuldu. UZMANLARDAN MESLEKİ YETERLİLİK TESTİ Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci velilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan okul yöneticileri, öğrenci ve velilere okulda sunulacak imkanlar, müfredat, eğitim içeriği hakkında bilgi verip kampüsü ve binaları gezdirdi. Bu yıl sadece dokuzuncu sınıf öğrencilerinin kabul edileceği okulda kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere psikolojik danışmanlar tarafından Mesleki Yeterlilik Testi uygulanacak. Test sonucuna göre meslek uzmanları, öğretmenler ve psikologlardan oluşan bir heyet tarafından mülakata alınacak olan öğrenciler, gelecek hayalleri ve yeteneklerine göre değerlendirilip kesin kayıt hakkı kazanıp kazanmadığı belirlenecek. 'MUCİZE ARAYAN GENÇLERİMİZE BAKSIN' Göreve geldikleri günden bu yana en önem verdikleri konunun eğitim ve gençler olduğunu belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Gençlerimizin içerisinden çıkaracağımız bilim insanları, mucitler, kalifiye insanlar, inanın Karadeniz'de bulduğumuz doğalgazdan daha fazla katma değere vesile olacaktır. Asıl mucize, asıl cevher gençlerimizdir, bunun değerini bilmiyoruz. Bizi asıl heyecanlandırması gereken onların içerisinden çıkaracağımız değerlerdir. Bunu da evrensel normlarda, kaliteli, her türlü ideolojinin uzağında bilimi temel alan bir eğitim ile başarabiliriz. Evrensel standartlarda kaliteli bir eğitim olmadan ilerleme olmaz, iyi bir eğitim alamayan bireylerden kalifiye kıymetler yaratamazsınız. Ülkemizin geleceğini belirleyecek iki temel unsur olan 'kaliteli eğitimi' ve 'gençlerimizi' aynı çatı altında buluşturmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Ulu önderimiz gibi bizlerin de tek ümidi gençliktir" dedi. Başkan Bahar, bu yıl sadece 9'uncu sınıf öğrencilerini kabul edeceklerini ve sadece 240 kişilik kontenjan bulunduğunu belirtti.
Antalya OSB Teknik Koleji, 8 ay boyunca titizlikle sürdürülen yenileme ve modernizasyon çalışmaları sonucunda yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale geldi.

haberimizvar.net- Antalya'nın tam burslu ve üst düzey mesleki eğitim verilen ilk ve tek okulu Antalya OSB " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya OSB Teknik Koleji'nde yeni eğitim öğretim yılına ait tüm hazırlıklar tamamlandı. Tadilat, modernizasyon ve yeni bina yapım işlerinin yüzde 99 oranında bitirildiği okulda, imalatlara yönelik geçici kabul aşamasına gelindi. Merkezi derslik, sınıf ve atölyelerin sabit-hareketli mobilyaları ile gerekli diğer tüm tefrişatı da temin edilerek kullanıma hazır hale getirildi. Yaklaşık 8 ay süren titiz çalışmalar sonucunda 2006 yılında yine Antalya OSB " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya OSB tarafından yaptırılıp İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen ve yaklaşık 15 sene boyunca meslek lisesi olarak hizmet veren okul ve binalar, modern, çağdaş, kaliteli ve teknolojik dönüşüme uğratılarak, eğitimin ve iyi bir gelecek isteyen Antalyalı gençlerin hizmetine sunuldu.

UZMANLARDAN MESLEKİ YETERLİLİK TESTİ

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci velilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan okul yöneticileri, öğrenci ve velilere okulda sunulacak imkanlar, müfredat, eğitim içeriği hakkında bilgi verip kampüsü ve binaları gezdirdi. Bu yıl sadece dokuzuncu sınıf öğrencilerinin kabul edileceği okulda kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere psikolojik danışmanlar tarafından Mesleki Yeterlilik Testi uygulanacak. Test sonucuna göre meslek uzmanları, öğretmenler ve psikologlardan oluşan bir heyet tarafından mülakata alınacak olan öğrenciler, gelecek hayalleri ve yeteneklerine göre değerlendirilip kesin kayıt hakkı kazanıp kazanmadığı belirlenecek.

'MUCİZE ARAYAN GENÇLERİMİZE BAKSIN'

Göreve geldikleri günden bu yana en önem verdikleri konunun eğitim ve gençler olduğunu belirten Antalya OSB " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Gençlerimizin içerisinden çıkaracağımız bilim insanları, mucitler, kalifiye insanlar, inanın Karadeniz'de bulduğumuz doğalgazdan daha fazla katma değere vesile olacaktır. Asıl mucize, asıl cevher gençlerimizdir, bunun değerini bilmiyoruz. Bizi asıl heyecanlandırması gereken onların içerisinden çıkaracağımız değerlerdir. Bunu da evrensel normlarda, kaliteli, her türlü ideolojinin uzağında bilimi temel alan bir eğitim ile başarabiliriz. Evrensel standartlarda kaliteli bir eğitim olmadan ilerleme olmaz, iyi bir eğitim alamayan bireylerden kalifiye kıymetler yaratamazsınız. Ülkemizin geleceğini belirleyecek iki temel unsur olan 'kaliteli eğitimi' ve 'gençlerimizi' aynı çatı altında buluşturmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Ulu önderimiz gibi bizlerin de tek ümidi gençliktir" dedi.

Başkan Bahar, bu yıl sadece 9'uncu sınıf öğrencilerini kabul edeceklerini ve sadece 240 kişilik kontenjan bulunduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.