Kayıp silahlarda Albayrak iddiası

GÜNDEM 13.07.2021 - 14:49, Güncelleme: 13.07.2021 - 14:49
 

Kayıp silahlarda Albayrak iddiası

‘Kayıp’ silahlarla ilgili konuşan dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Temurci “Eğer silah dağıtılmışsa, bu iş Berat Albayrak’ın haberi olmadan asla yapılamaz” dedi.

haberimizvar.net-  15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki ‘kayıp’ silahlarla ilgili iddialara yenileri eklendi. Gazeteci Uğur Dündar, “20 tugayı silahlandırabilecek kadar kayıp silahtan söz ediyoruz. En az 100 bin kayıp silah söz konusu. Şimdi ağır silahlar, kalaşnikoflar dağıtılıyor. Bu ne kadar korkunç bir durum! Bu ülkenin insanlarının birbirini öldürmesi için dağıtılıyor bunlar” derken, dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de ‘kayıp’ silahlarla ilgili kendisinin bilgisi olmadığını belirterek, savcılara konuyu araştırmaları çağrısı yaptı. ONAY VERECEK MERCİ SOYLU DEĞİLDİR TELE 1’e açıklamalarda bulunan Temurci,  “Silah dağıttığınız mı?” sorusuna “Böyle bir şeye onay verecek merci, Süleyman Soylu değildir. Kaldı ki Süleyman Soylu’nun icraatlarının da masaya yatırılması gerekir. Eğer Süleyman Soylu bu kadar cesaretle hareket eden biri ise TRT spikeri 00.13’de malum bildiriyi okumuştu. Peki sayın Soylu TRT’ye o bildiriden sonra gitti. Yani cumhurbaşkanımız face time ile CNN’e bağlandıktan sonra gitti. Zihnimdeki soru şudur: Cumhurbaşkanı FaceTime’dan bağlanıp halkı sokağa çağırmasa, Süleyman Soylu TRT’ye gidecek miydi?” diye yanıt verdi. BEN KANDIRILDIĞIMI HİSSEDİYORUM Selim Temurci, Sedat Peker’in iddialarına ilişkin ise şu açıklamaları yaptı: “Savcılarımıza sesleniyorum. Suça yönelik bir bulgu varsa savcılar araştırmak zorunda. Lütfen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcıları, en azından şehitlerimize ve gazilerime hürmeten şu kalaşnikof meselesi ile ilgili araştırmanızı yapın, bana bir şey soracaksanız buradayım. Çünkü kandırıldığımı hissediyorum”. BERAT BEY’DEN HABERSİZ ASLA YAPMAZ “15 Temmuz’da bütün Türkiye’yi ayağa kaldırmıştık.  Eğer biz bunları yaparken birileri darbe öncesi, darbe sonrası bu milleti birbirine kırdırmak için silah dağıtmışsa bu alçaklığı bizim ortaya çıkarmamız lazım. İnanın gözlerim doluyor Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat Bey’in haberi olmadan asla yapamaz”.  
‘Kayıp’ silahlarla ilgili konuşan dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Temurci “Eğer silah dağıtılmışsa, bu iş Berat Albayrak’ın haberi olmadan asla yapılamaz” dedi.

haberimizvar.net-  15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki ‘kayıp’ silahlarla ilgili iddialara yenileri eklendi. Gazeteci Uğur Dündar, “20 tugayı silahlandırabilecek kadar kayıp silahtan söz ediyoruz. En az 100 bin kayıp silah söz konusu. Şimdi ağır silahlar, kalaşnikoflar dağıtılıyor. Bu ne kadar korkunç bir durum! Bu ülkenin insanlarının birbirini öldürmesi için dağıtılıyor bunlar” derken, dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de ‘kayıp’ silahlarla ilgili kendisinin bilgisi olmadığını belirterek, savcılara konuyu araştırmaları çağrısı yaptı.

ONAY VERECEK MERCİ SOYLU DEĞİLDİR

TELE 1’e açıklamalarda bulunan Temurci,  “Silah dağıttığınız mı?” sorusuna “Böyle bir şeye onay verecek merci, Süleyman Soylu değildir. Kaldı ki Süleyman Soylu’nun icraatlarının da masaya yatırılması gerekir. Eğer Süleyman Soylu bu kadar cesaretle hareket eden biri ise TRT spikeri 00.13’de malum bildiriyi okumuştu. Peki sayın Soylu TRT’ye o bildiriden sonra gitti. Yani cumhurbaşkanımız face time ile CNN’e bağlandıktan sonra gitti. Zihnimdeki soru şudur: Cumhurbaşkanı FaceTime’dan bağlanıp halkı sokağa çağırmasa, Süleyman Soylu TRT’ye gidecek miydi?” diye yanıt verdi.

BEN KANDIRILDIĞIMI HİSSEDİYORUM

Selim Temurci, Sedat Peker’in iddialarına ilişkin ise şu açıklamaları yaptı: “Savcılarımıza sesleniyorum. Suça yönelik bir bulgu varsa savcılar araştırmak zorunda. Lütfen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcıları, en azından şehitlerimize ve gazilerime hürmeten şu kalaşnikof meselesi ile ilgili araştırmanızı yapın, bana bir şey soracaksanız buradayım. Çünkü kandırıldığımı hissediyorum”.

BERAT BEY’DEN HABERSİZ ASLA YAPMAZ

“15 Temmuz’da bütün Türkiye’yi ayağa kaldırmıştık.  Eğer biz bunları yaparken birileri darbe öncesi, darbe sonrası bu milleti birbirine kırdırmak için silah dağıtmışsa bu alçaklığı bizim ortaya çıkarmamız lazım. İnanın gözlerim doluyor Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat Bey’in haberi olmadan asla yapamaz”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.