Bülbül, ‘Diyanet oteli’ sordu

GÜNDEM 13.07.2021 - 16:58, Güncelleme: 13.07.2021 - 16:58
 

Bülbül, ‘Diyanet oteli’ sordu

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman’ın vârislerine ait beş yıldızlı muhafazakâr otel Altis Resort Otel & SPA’da ile 130 bin Diyanet personeline ve cami hocalarına indirimli tatil iddialarını Meclis’e taşıdı

haberimizvar.netDiyanet çalışanlarına ve cami hocalarına eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman’ın vârislerine ait beş yıldızlı muhafazakâr otel Altis Resort Otel & SPA’da indirimli tatil iddialarını HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Meclis’e taşıdı.  Bülbül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından cevaplanması istemiyle Meclis’e sunduğu soru önergesinde şu sorulara cevap istedi:  1-Yurttaşa tasarruf tedbirleri öngörülüp diğer kamu kurumlarının yazlık tesisleri özelleştirilirken diyanet mensuplarına devlet eliyle yüksek bedelli tatil yaptırılması hangi gerekçelerle izah edilmektedir? 2-Herhangi bir ihale yapılmadan bu hizmetin alınması ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? 3-TBMM eski başkanı İsmail Kahraman’ın kuzeni olan Talip Kahraman ile ihalesiz yapılan sözleşmenin iptali ve sorumlularından hesap sorulması için Bakanlığınız herhangi bir çalışma yapmakta mıdır?  4-Diyanet İşleri Başkanlığı personeline ve cami hocalarına yönelik bu tatil uygulaması kamu hizmeti sunan kurum personeli arasında bir eşitsizliğe yol açacağından bu kararın yeniden gözden geçirilmesi ile ilgili herhangi bir yeniden düzenleme düşünülmekte midir?   5-Kamu hizmetlerini sunan kurumlarda liyakat yerine sadakati önceleyen bu zihniyetin değişmesi için Bakanlığınız ne tür tedbirler öngörmektedir?
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman’ın vârislerine ait beş yıldızlı muhafazakâr otel Altis Resort Otel & SPA’da ile 130 bin Diyanet personeline ve cami hocalarına indirimli tatil iddialarını Meclis’e taşıdı

haberimizvar.netDiyanet çalışanlarına ve cami hocalarına eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman’ın vârislerine ait beş yıldızlı muhafazakâr otel Altis Resort Otel & SPA’da indirimli tatil iddialarını HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Meclis’e taşıdı.  Bülbül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından cevaplanması istemiyle Meclis’e sunduğu soru önergesinde şu sorulara cevap istedi: 


1-Yurttaşa tasarruf tedbirleri öngörülüp diğer kamu kurumlarının yazlık tesisleri özelleştirilirken diyanet mensuplarına devlet eliyle yüksek bedelli tatil yaptırılması hangi gerekçelerle izah edilmektedir?
2-Herhangi bir ihale yapılmadan bu hizmetin alınması ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
3-TBMM eski başkanı İsmail Kahraman’ın kuzeni olan Talip Kahraman ile ihalesiz yapılan sözleşmenin iptali ve sorumlularından hesap sorulması için Bakanlığınız herhangi bir çalışma yapmakta mıdır? 
4-Diyanet İşleri Başkanlığı personeline ve cami hocalarına yönelik bu tatil uygulaması kamu hizmeti sunan kurum personeli arasında bir eşitsizliğe yol açacağından bu kararın yeniden gözden geçirilmesi ile ilgili herhangi bir yeniden düzenleme düşünülmekte midir?  
5-Kamu hizmetlerini sunan kurumlarda liyakat yerine sadakati önceleyen bu zihniyetin değişmesi için Bakanlığınız ne tür tedbirler öngörmektedir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.