Puro ve sigarillolarda ÖTV indirildi

EKONOMİ 15.07.2021 - 13:23, Güncelleme: 15.07.2021 - 13:23
 

Puro ve sigarillolarda ÖTV indirildi

Tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigarillolar için ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi.

haberimizvar.net-  Puro ve sigarillo gibi ürünlerde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları yeniden belirlendi. Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, tütün içeren purolar, uçları açık purolar, sigarillolar, diğerleri (Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve sigaralar) için ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi. DAHA ÖNCE YÜZDE 63'TÜ Söz konusu ürünler için asgari maktu vergi tutarı 0,4386, maktu vergi tutarı da 0,5863 olarak uygulanacak. Geçen yıl ÖTV’si yüzde 80’e çıkarılan puro ve sigarillolarda, Aralık 2020’deki düzenleme sonrası bu oran yüzde 63’e inmişti.
Tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigarillolar için ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi.

haberimizvar.net-   Puro ve sigarillo gibi ürünlerde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları yeniden belirlendi.

Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tütün içeren purolar, uçları açık purolar, sigarillolar, diğerleri (Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve sigaralar) için ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi.

DAHA ÖNCE YÜZDE 63'TÜ

Söz konusu ürünler için asgari maktu vergi tutarı 0,4386, maktu vergi tutarı da 0,5863 olarak uygulanacak.

Geçen yıl ÖTV’si yüzde 80’e çıkarılan puro ve sigarillolarda, Aralık 2020’deki düzenleme sonrası bu oran yüzde 63’e inmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.