Türkiye’de casus yazılım tespit edildi

YAŞAM 16.07.2021 - 12:31, Güncelleme: 16.07.2021 - 12:31
 

Türkiye’de casus yazılım tespit edildi

Microsoft şirketi Türkiye, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerde etkili olduğu belirtilen İsrail bir casus yazılımı engellediklerini açıkladı. Hacker grubunun elde ettikleri verileri bazı baskıcı hükümetlere sattığı belirtildi.

haberimizvar.net- Windows işletim sisteminin de üreticisi olan Microsoft, İsrail merkezli olduğu belirtilen bir hacker grubunun birçok ülkede etkili olan casus yazılımını engellediklerini açıkladı. Microsoft’un resmi bloğunda yer alan açıklamada özellikle hükümet kurumlarının hedef alındığı belirtilirken Türkiye, İspanya, Singapur, İngiltere, Ermenistan gibi ülkelerden kurum ve kullanıcıların saldırılardan etkilendiği açıklandı. HÜKÜMETLERE SATIYORLAR Microsoft’un Citizen Lab ile birlikte yaptığı çalışma sonucunda hacker grubunun genellikle ‘Candiru’ adını kullandığı tespit edildi. Candiru’nun yüksek meblağlar karşılığında herhangi bir ülkedeki kullanıcının cihazlarını takip edebildiği ve bunu paketler halinde bazı baskıcı hükümetlere sattığı da yine blog yazısında yer alıyor. 
Microsoft şirketi Türkiye, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerde etkili olduğu belirtilen İsrail bir casus yazılımı engellediklerini açıkladı. Hacker grubunun elde ettikleri verileri bazı baskıcı hükümetlere sattığı belirtildi.

haberimizvar.net- Windows işletim sisteminin de üreticisi olan Microsoft, İsrail merkezli olduğu belirtilen bir hacker grubunun birçok ülkede etkili olan casus yazılımını engellediklerini açıkladı. Microsoft’un resmi bloğunda yer alan açıklamada özellikle hükümet kurumlarının hedef alındığı belirtilirken Türkiye, İspanya, Singapur, İngiltere, Ermenistan gibi ülkelerden kurum ve kullanıcıların saldırılardan etkilendiği açıklandı.

HÜKÜMETLERE SATIYORLAR

Microsoft’un Citizen Lab ile birlikte yaptığı çalışma sonucunda hacker grubunun genellikle ‘Candiru’ adını kullandığı tespit edildi. Candiru’nun yüksek meblağlar karşılığında herhangi bir ülkedeki kullanıcının cihazlarını takip edebildiği ve bunu paketler halinde bazı baskıcı hükümetlere sattığı da yine blog yazısında yer alıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.