Baykal’dan Millet İttifakı uyarısı

SİYASET 16.07.2021 - 12:40, Güncelleme: 16.07.2021 - 12:40
 

Baykal’dan Millet İttifakı uyarısı

Kayıp silahlar, Kabil’in savunulması ve OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarılacak torba yasa konusunda uyarılarda bulunan Deniz Baykal, Millet İttifakı’nın da ‘yeni tehditlere karşı donatılması gerektiğini’ söyledi.

haberimizvar.net-  Hakkındaki iddialara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Deniz Baykal, “Genel Başkan’ın gösterdiği tepki çok değerlidir. Ben şahsına teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’ye ilişkin kaygılarını sıralayan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal, kayıp silah iddiaların doğru olma olasılığını ve sivil yurttaşlara yansımış olma olasılığını ürkütücü bulduğunu belirtti. ÇOK VAHİM BİR HATA OLACAK Kabil’in savunulması konusunun da bir tehdit olduğunu dile getiren Baykal, “Çok ciddi bir yankısı olabilir. Suriye’den daha büyük bir hata olabilir. NATO bu kadar güçlü, o oradan çıkarken biz çok belalı bir sorumluluk üstleneceğiz. Evlatlarımızı ateşe atacağız. Türkiye’ye yönelik bir göç tırmanışı olabilir. Ülkenin demokrasi alanı açısından çok vahim bir hata olacak” uyarısında bulundu. Hükümetin OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarmak istediği torba yasa hakkında da kaygı duyduğunu söyleyen Baykal, düzenlemelerin, “yürütmeye verilecek yetkiler nedeniyle seçime de etki edebileceğini” belirtti. İTTİFAKA KARŞI ‘YENİ TEHDİTLER’ Cumhuriyet’ten Sertaç Eş, salı günü Deniz Baykal’la yaptığı röportajın ayrıntılarına bugünkü yazısında yer verdi. Baykal’ın mevcut siyasal duruma ilişkin, “Yüz yıl önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım” dediğini aktaran Sertaç Eş, Millet İttifakı yorumunu da şöyle aktardı: “Çok yerinde bir girişim. Türkiye’nin tam ihtiyacı doğrultusunda, küçük parti perspektifinin ötesinde bir dayanışma ortaya çıktı. Yalnız yeni tehditlere karşı da donatılması lazım”.  
Kayıp silahlar, Kabil’in savunulması ve OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarılacak torba yasa konusunda uyarılarda bulunan Deniz Baykal, Millet İttifakı’nın da ‘yeni tehditlere karşı donatılması gerektiğini’ söyledi.

haberimizvar.net-  Hakkındaki iddialara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Deniz Baykal, “Genel Başkan’ın gösterdiği tepki çok değerlidir. Ben şahsına teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’ye ilişkin kaygılarını sıralayan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal, kayıp silah iddiaların doğru olma olasılığını ve sivil yurttaşlara yansımış olma olasılığını ürkütücü bulduğunu belirtti.

ÇOK VAHİM BİR HATA OLACAK

Kabil’in savunulması konusunun da bir tehdit olduğunu dile getiren Baykal, “Çok ciddi bir yankısı olabilir. Suriye’den daha büyük bir hata olabilir. NATO bu kadar güçlü, o oradan çıkarken biz çok belalı bir sorumluluk üstleneceğiz. Evlatlarımızı ateşe atacağız. Türkiye’ye yönelik bir göç tırmanışı olabilir. Ülkenin demokrasi alanı açısından çok vahim bir hata olacak” uyarısında bulundu. Hükümetin OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarmak istediği torba yasa hakkında da kaygı duyduğunu söyleyen Baykal, düzenlemelerin, “yürütmeye verilecek yetkiler nedeniyle seçime de etki edebileceğini” belirtti.

İTTİFAKA KARŞI ‘YENİ TEHDİTLER’

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş, salı günü Deniz Baykal’la yaptığı röportajın ayrıntılarına bugünkü yazısında yer verdi. Baykal’ın mevcut siyasal duruma ilişkin, “Yüz yıl önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım” dediğini aktaran Sertaç Eş, Millet İttifakı yorumunu da şöyle aktardı: “Çok yerinde bir girişim. Türkiye’nin tam ihtiyacı doğrultusunda, küçük parti perspektifinin ötesinde bir dayanışma ortaya çıktı. Yalnız yeni tehditlere karşı da donatılması lazım”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.