Gergerlioğlu vekilliğinin iadesi için başvurdu

SİYASET 16.07.2021 - 13:41, Güncelleme: 16.07.2021 - 13:41
 

Gergerlioğlu vekilliğinin iadesi için başvurdu

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekilliğinin iadesi için Meclis Başkanlığı’na dilekçe vererek, kararın bir an önce Genel Kurul’da okunmasını istedi.

haberimizvar.net- Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdikten sonra 6 Temmuz’da cezaevinden çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğin iade edilmesi için Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdi. Dilekçesinde vekilliğinin düşürülme sürecine dair bilgilere yer veren Gergerlioğlu, AYM’nin 1 Temmuz’da karara bağladığı başvuruyu hatırlattı. AYM’nin kararında ‘seçilme ve siyasi faaliyete bulunma hakkının ihlal’ kararı verdiğini anımsatan Gergerlioğlu, “Ayrıca anılan kararın bir suretinin bilgi amaçlı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderilmesine de karar verilmiştir. Bu karar uyarınca, milletvekilliğimin düşürülmesinin dayanağı olan ceza hükmünün tüm hukuki sonuçları ile birlikte ortadan kaldığı açıktır” ifadelerini kullandı. BERBEROĞLU KARARINI HATIRLATTI CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında AYM’nin verdiği kararı ve işletilen süreci hatırlatan Gergerlioğlu, “Bu nedenle, Anayasa Mahkemesi’nin 1 Temmuz 2021 tarihli ve 2019/10634 bireysel başvuru numaralı kararının ve Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2021/229 E., 2021/232 K. sayılı kararının ivedilikle uygulanarak TBMM’de milletvekili olarak seçme ve seçilme hakkımı kullanabilmem için 17.03.2021 tarihli TBMM Genel Kurul Toplantısı’nda alınan milletvekilliğinin düşürülmesi kararının bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına, bu karar nedeniyle oluşan tüm mali haklarımın iadesine, Meclis Genel Kurulunda ilgili kararların okunarak milletvekilliği görevime iade edilmeme karar verilmesini saygılarımla bilgilerinize sunarım” dedi. KARARLARI TBMM BAŞKANINA SUNDU Ömer Faruk Gergerlioğlu verdiği dilekçeyle birlikte AYM ve Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararların birer örneğini de Meclis Başkanlığı’na sundu. AYM’nin milletvekilliği düşürülen HDP’li Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunda verdiği hak ihlali kararının örneği, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş, Gergerlioğlu AYM kararının ardından 6 Temmuz 2021’de tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilmişti.  
HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekilliğinin iadesi için Meclis Başkanlığı’na dilekçe vererek, kararın bir an önce Genel Kurul’da okunmasını istedi.

haberimizvar.net- Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdikten sonra 6 Temmuz’da cezaevinden çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğin iade edilmesi için Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdi. Dilekçesinde vekilliğinin düşürülme sürecine dair bilgilere yer veren Gergerlioğlu, AYM’nin 1 Temmuz’da karara bağladığı başvuruyu hatırlattı. AYM’nin kararında ‘seçilme ve siyasi faaliyete bulunma hakkının ihlal’ kararı verdiğini anımsatan Gergerlioğlu, “Ayrıca anılan kararın bir suretinin bilgi amaçlı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderilmesine de karar verilmiştir. Bu karar uyarınca, milletvekilliğimin düşürülmesinin dayanağı olan ceza hükmünün tüm hukuki sonuçları ile birlikte ortadan kaldığı açıktır” ifadelerini kullandı.

BERBEROĞLU KARARINI HATIRLATTI

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında AYM’nin verdiği kararı ve işletilen süreci hatırlatan Gergerlioğlu, “Bu nedenle, Anayasa Mahkemesi’nin 1 Temmuz 2021 tarihli ve 2019/10634 bireysel başvuru numaralı kararının ve Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2021/229 E., 2021/232 K. sayılı kararının ivedilikle uygulanarak TBMM’de milletvekili olarak seçme ve seçilme hakkımı kullanabilmem için 17.03.2021 tarihli TBMM Genel Kurul Toplantısı’nda alınan milletvekilliğinin düşürülmesi kararının bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına, bu karar nedeniyle oluşan tüm mali haklarımın iadesine, Meclis Genel Kurulunda ilgili kararların okunarak milletvekilliği görevime iade edilmeme karar verilmesini saygılarımla bilgilerinize sunarım” dedi.

KARARLARI TBMM BAŞKANINA SUNDU

Ömer Faruk Gergerlioğlu verdiği dilekçeyle birlikte AYM ve Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararların birer örneğini de Meclis Başkanlığı’na sundu. AYM’nin milletvekilliği düşürülen HDP’li Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunda verdiği hak ihlali kararının örneği, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş, Gergerlioğlu AYM kararının ardından 6 Temmuz 2021’de tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilmişti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.