AKP Melih Bulu’yu da CHP’ye yıktı

GÜNDEM 16.07.2021 - 14:42, Güncelleme: 16.07.2021 - 14:42
 

AKP Melih Bulu’yu da CHP’ye yıktı

Melih Bulu’nun “Eskiden CHP’liydim” demesinin partide eleştiri konusu olduğunu söyleyen Bülent Turan, “Kimliğini gizlemesi rahatsızlık yarattı. AK Partili olmak suç değil. Başarılı olamadı. Uyum sağlayamadı. Cumhurbaşkanı da görevden aldı” dedi.

haberimizvar.net-  AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Melih Bulu’yla ilgili yaptığı açıklamada Bulu’nun uyum sağlayamadığını söyledi. Bülent Turan, “Bence atanması usule uygundu. Ancak gelen tepkilerden sonra kimliğini gizleyerek ‘Eskiden CHP’liydim’ demesi eleştiri konusu olmuştu. AK Partili olmak suç değil. Başarılı olamadı. Uyum sağlayamadı. Cumhurbaşkanımız da bu süreci değerlendirdi” dedi.  BULU ANKARA’YA ÇAĞRILDI Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu geçen çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi gündemiyle olağanüstü şekilde toplanmadan önce Melih Bulu Ankara’ya çağrıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, makamına davet ettiği Bulu’ya “Ayrılın, istifa edin. Biz de kabul edelim” dedi. Bu teklifi geri çeviren Bulu, Saraç’a “Ben Cumhurbaşkanı’yla görüşürüm” diye yanıt verdi. ‘YÖK’Ü TAKMIYOR’ TAVRI Bulu’nun yanıtı Saraç’ ı ve YÖK üyelerini kızdırdı. Bu yanıt kurum tarafından “YÖK’ü takmıyor” şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine olağanüstü toplanan YÖK Genel Kurulu, oy birliğiyle Melih Bulu’nun görevden alınmasını kararlaştırdı. Karar aynı gün Beştepe’ye giden Saraç tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bildirildi. Erdoğan da YÖK’ün talebini aynı gün kabul etti. Melih Bulu yayımlanan kararnameyle görevinden alındı. TURAN: BAŞARALI OLMADI Bu arada Bulu’nun rektörlük görevinden alınması AKP’de de memnuniyet yarattı. Bülent Turan, “Bence atanması usule uygundu. Ancak gelen tepkilerden sonra kimliğini gizleyerek ‘Eskiden CHP’liydim’ demesi eleştiri konusu olmuştu. AK Partili olmak suç değil. Başarılı olamadı. Uyum sağlayamadı. Cumhurbaşkanımız da bu süreci değerlendirdi” dedi.   
Melih Bulu’nun “Eskiden CHP’liydim” demesinin partide eleştiri konusu olduğunu söyleyen Bülent Turan, “Kimliğini gizlemesi rahatsızlık yarattı. AK Partili olmak suç değil. Başarılı olamadı. Uyum sağlayamadı. Cumhurbaşkanı da görevden aldı” dedi.

haberimizvar.net-  AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Melih Bulu’yla ilgili yaptığı açıklamada Bulu’nun uyum sağlayamadığını söyledi. Bülent Turan, “Bence atanması usule uygundu. Ancak gelen tepkilerden sonra kimliğini gizleyerek ‘Eskiden CHP’liydim’ demesi eleştiri konusu olmuştu. AK Partili olmak suç değil. Başarılı olamadı. Uyum sağlayamadı. Cumhurbaşkanımız da bu süreci değerlendirdi” dedi. 

BULU ANKARA’YA ÇAĞRILDI

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu geçen çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi gündemiyle olağanüstü şekilde toplanmadan önce Melih Bulu Ankara’ya çağrıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, makamına davet ettiği Bulu’ya “Ayrılın, istifa edin. Biz de kabul edelim” dedi. Bu teklifi geri çeviren Bulu, Saraç’a “Ben Cumhurbaşkanı’yla görüşürüm” diye yanıt verdi.

‘YÖK’Ü TAKMIYOR’ TAVRI

Bulu’nun yanıtı Saraç’ ı ve YÖK üyelerini kızdırdı. Bu yanıt kurum tarafından “YÖK’ü takmıyor” şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine olağanüstü toplanan YÖK Genel Kurulu, oy birliğiyle Melih Bulu’nun görevden alınmasını kararlaştırdı. Karar aynı gün Beştepe’ye giden Saraç tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bildirildi. Erdoğan da YÖK’ün talebini aynı gün kabul etti. Melih Bulu yayımlanan kararnameyle görevinden alındı.

TURAN: BAŞARALI OLMADI

Bu arada Bulu’nun rektörlük görevinden alınması AKP’de de memnuniyet yarattı. Bülent Turan, “Bence atanması usule uygundu. Ancak gelen tepkilerden sonra kimliğini gizleyerek ‘Eskiden CHP’liydim’ demesi eleştiri konusu olmuştu. AK Partili olmak suç değil. Başarılı olamadı. Uyum sağlayamadı. Cumhurbaşkanımız da bu süreci değerlendirdi” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.