Gergerlioğlu’nun milletvekilliği iade edildi

SİYASET 16.07.2021 - 15:39, Güncelleme: 16.07.2021 - 15:39
 

Gergerlioğlu’nun milletvekilliği iade edildi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen AYM’nin ‘hak ihlali’ kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği iade edildi.

haberimizvar.net- HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen yargı kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği iade edildi. Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı. Genel Kurul da yapılan gündem dışı konuşmalar da söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gergerlioğlu hakkında verdiği karara değinerek, “Gergerlioğlu’nun kararı okunacak. İki AYM kararı da milletvekilliğinin düşürülmesi yanlış diyor. Demek ki Meclis Başkanı yanlış yapıyor, burada yanlış yapılıyor. Meclis başkanına sorarsanız Anayasa Komisyonu başkanıyken milletvekilin yeniden dokunulmazlık kazanacağını söylemiştir. Bu yüzden de yeniden seçilen milletvekili yeninden dokunulmazlık kazanacağını ama yönettiği mahkemeye teslim oldu. Onun kararının da burada okuttu ve sonra bu sonuçlar çıktı. Anayasa değişikliğinden sonra Anayasa’nın yeni halini eski kararla yorumladı” dedi.  AKP’Lİ TURAN’DAN SAVUNMA  AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da mahkeme kararının usulünü uyguladıklarını savundu. Turan, “O gün mahkeme kararı okundu, bugün de mahkeme korunacak. Meclisin oyladığı karar değildir; tabi ki bunun bedelleri ve sorunları var ama mahkemenin kendi nezdinde kaynaklandığı kanaatindeyim” diye belirtti. Genel Kurul’da yapılan gündem dışı konuşmaların ardından AYM’nin hakkında ‘hak ihlali’ kararı verdiği HDP Milletvekili Gergerlioğlu’nun yargı kararı okundu. 17 Mart’ta düşürülen vekilliği, 4 ay sonra iade edilen Gergerlioğlu, yasama görevlerine devam edebilecek. (Haber Merkezi)  
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen AYM’nin ‘hak ihlali’ kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği iade edildi.

haberimizvar.net-  HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen yargı kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği iade edildi. Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı. Genel Kurul da yapılan gündem dışı konuşmalar da söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gergerlioğlu hakkında verdiği karara değinerek, “Gergerlioğlu’nun kararı okunacak. İki AYM kararı da milletvekilliğinin düşürülmesi yanlış diyor. Demek ki Meclis Başkanı yanlış yapıyor, burada yanlış yapılıyor. Meclis başkanına sorarsanız Anayasa Komisyonu başkanıyken milletvekilin yeniden dokunulmazlık kazanacağını söylemiştir. Bu yüzden de yeniden seçilen milletvekili yeninden dokunulmazlık kazanacağını ama yönettiği mahkemeye teslim oldu. Onun kararının da burada okuttu ve sonra bu sonuçlar çıktı. Anayasa değişikliğinden sonra Anayasa’nın yeni halini eski kararla yorumladı” dedi. 

AKP’Lİ TURAN’DAN SAVUNMA 

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da mahkeme kararının usulünü uyguladıklarını savundu. Turan, “O gün mahkeme kararı okundu, bugün de mahkeme korunacak. Meclisin oyladığı karar değildir; tabi ki bunun bedelleri ve sorunları var ama mahkemenin kendi nezdinde kaynaklandığı kanaatindeyim” diye belirtti. Genel Kurul’da yapılan gündem dışı konuşmaların ardından AYM’nin hakkında ‘hak ihlali’ kararı verdiği HDP Milletvekili Gergerlioğlu’nun yargı kararı okundu. 17 Mart’ta düşürülen vekilliği, 4 ay sonra iade edilen Gergerlioğlu, yasama görevlerine devam edebilecek. (Haber Merkezi)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.