Açıldığından beri tek uçak inmedi

EKONOMİ 18.07.2021 - 19:31, Güncelleme: 18.07.2021 - 19:31
 

Açıldığından beri tek uçak inmedi

76 milyon harcanan ve yılda 1 milyon yolcu garantisi verilen Balıkesir Merkez Havalimanı’na, hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçak dahi inmedi.

haberimizvar.net  Yapımı için 76 milyon 521 bin lira harcanan Balıkesir Merkez Havalimanı’na, yılda 1 milyon yolcu garantisi verilse de hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçağın inmediği ortaya çıktı. 1 milyon yolcu sayısının hedeflendiği ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 sonuna kadar yapılan harcama proje bedelinin iki katını aşarak 76 milyon 521 bin liraya ulaştı.   99 KİŞİLİK PERSONEL EKİBİ   Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, havalimanı için teknik uzmanından güvenliğe kadar 99 kişilik personel ekibi oluşturuldu. Yeni havalimanı, 10 Şubat 2020’de resmen hizmete açıldı. Ancak, ne açıldığı gün, ne de sonraki günlerde havalimanına bir tek uçak iniş yapmadı.   KORONA VİRÜS BAHANESİ   CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Balıkesir’e niçin uçak gelmediğini sordu. Bakan Karaismailoğlu, korona virüs nedeniyle yolcuda azalma olduğundan Balıkesir’e sefer yapılamadığı yanıtını verdi. CHP’li Şahin, “Hemşerilerimiz havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan 76 milyonluk yatırımın boşa gitmesine izin veremeyiz” dedi. 
76 milyon harcanan ve yılda 1 milyon yolcu garantisi verilen Balıkesir Merkez Havalimanı’na, hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçak dahi inmedi.

haberimizvar.net

 Yapımı için 76 milyon 521 bin lira harcanan Balıkesir Merkez Havalimanı’na, yılda 1 milyon yolcu garantisi verilse de hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçağın inmediği ortaya çıktı. 1 milyon yolcu sayısının hedeflendiği ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 sonuna kadar yapılan harcama proje bedelinin iki katını aşarak 76 milyon 521 bin liraya ulaştı.

 

99 KİŞİLİK PERSONEL EKİBİ

 

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, havalimanı için teknik uzmanından güvenliğe kadar 99 kişilik personel ekibi oluşturuldu. Yeni havalimanı, 10 Şubat 2020’de resmen hizmete açıldı. Ancak, ne açıldığı gün, ne de sonraki günlerde havalimanına bir tek uçak iniş yapmadı.

 

KORONA VİRÜS BAHANESİ

 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Balıkesir’e niçin uçak gelmediğini sordu. Bakan Karaismailoğlu, korona virüs nedeniyle yolcuda azalma olduğundan Balıkesir’e sefer yapılamadığı yanıtını verdi. CHP’li Şahin, “Hemşerilerimiz havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan 76 milyonluk yatırımın boşa gitmesine izin veremeyiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.