Saray’da panik

SİYASET 19.07.2021 - 10:17, Güncelleme: 19.07.2021 - 10:17
 

Saray’da panik

Muhalefet erken seçim çağrısını sürdürürken AKP ve MHP tabanındaki erime kamuoyu yoklamalarına yansıyor. Son anket sonuçlarını paylaşan Area Araştırma Şirketi’nin verilerine göre bugün milletvekili seçimi olsa toplam oylar üzerinden yapılan değerlendirmeye göre AKP, yüzde 28,5, MHP 8,1 oy alıyor. CHP 19,2, oy oranına sahipken İYİ Parti 11,7, HDP ise 8,2 bandında görülüyor.

haberimizvar.net- Erken seçim tartışmalarına değinen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Erken seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrünü, daha doğrusu iktidarını bitirir" dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un "Seçime gidilmesi halinde Sayın Cumhurbaşkanımız kendi siyasi hayatını, siyasi ömrünü de bir anlamda azaltmış oluyor" sözleri anımsatılarak, erken seçime ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, erken seçim kararını siyasetçilerin değil, milletin verdiğini dile getirdi. Özel, “Her girilen esnaf dükkanından çıkarken ‘seçim ne zaman’ diye soruluyorsa, her gidilen köy kahvesi erken seçim konuşuyorsa, her sohbetin sonu erken seçime varıyorsa erken seçim kaçınılmazdır” diye konuştu. TRT’ye ilişkin atamaları da eleştiren Özel, “TRT hepimizin. Kamu yayıncılığı yapması gerekiyor. Eşit yayıncılık yapması gerekiyor. Ayrıca devletin bir kişi veya bir zümre tarafından yönetilenlere yer verilemez deniyor. Bu mevzuat maddesi okundukça suçüstü yakalandılar. Devletin tüm kurumlarını pelikanlar tarafından yönetilmesine alet ettiler” ifadelerini kullandı. Son olarak göçmen meselesine ilişkin konuşan Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Afganistan’da Taliban rejimi vardı. Amerika Afganistan’a çoktandır gitmişti. Orada bir denge vardı. Amerika’nın caydırıcı gücü duruyorken denge Taliban lehine değişti. Taliban mevzi kazandıkça Afganlar, Türkiye’ye yöneliyorlar. Bu böyle devam ederse yılda 400 bin sığınmacı demek. Amerika ile masaya otururken, Afganistan’daki Taliban meselesi tek başına kalırsa ne tür bela açacağını anlamak gerekiyor. Ülkelerine dönmeleri için barışın sağlanması, barış ortamı için katkı sağlanmasını ifade ediyoruz.”
Muhalefet erken seçim çağrısını sürdürürken AKP ve MHP tabanındaki erime kamuoyu yoklamalarına yansıyor. Son anket sonuçlarını paylaşan Area Araştırma Şirketi’nin verilerine göre bugün milletvekili seçimi olsa toplam oylar üzerinden yapılan değerlendirmeye göre AKP, yüzde 28,5, MHP 8,1 oy alıyor. CHP 19,2, oy oranına sahipken İYİ Parti 11,7, HDP ise 8,2 bandında görülüyor.

haberimizvar.net- Erken seçim tartışmalarına değinen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Erken seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrünü, daha doğrusu iktidarını bitirir" dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un "Seçime gidilmesi halinde Sayın Cumhurbaşkanımız kendi siyasi hayatını, siyasi ömrünü de bir anlamda azaltmış oluyor" sözleri anımsatılarak, erken seçime ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, erken seçim kararını siyasetçilerin değil, milletin verdiğini dile getirdi. Özel, “Her girilen esnaf dükkanından çıkarken ‘seçim ne zaman’ diye soruluyorsa, her gidilen köy kahvesi erken seçim konuşuyorsa, her sohbetin sonu erken seçime varıyorsa erken seçim kaçınılmazdır” diye konuştu.


TRT’ye ilişkin atamaları da eleştiren Özel, “TRT hepimizin. Kamu yayıncılığı yapması gerekiyor. Eşit yayıncılık yapması gerekiyor. Ayrıca devletin bir kişi veya bir zümre tarafından yönetilenlere yer verilemez deniyor. Bu mevzuat maddesi okundukça suçüstü yakalandılar. Devletin tüm kurumlarını pelikanlar tarafından yönetilmesine alet ettiler” ifadelerini kullandı.

Son olarak göçmen meselesine ilişkin konuşan Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Afganistan’da Taliban rejimi vardı. Amerika Afganistan’a çoktandır gitmişti. Orada bir denge vardı. Amerika’nın caydırıcı gücü duruyorken denge Taliban lehine değişti. Taliban mevzi kazandıkça Afganlar, Türkiye’ye yöneliyorlar. Bu böyle devam ederse yılda 400 bin sığınmacı demek. Amerika ile masaya otururken, Afganistan’daki Taliban meselesi tek başına kalırsa ne tür bela açacağını anlamak gerekiyor. Ülkelerine dönmeleri için barışın sağlanması, barış ortamı için katkı sağlanmasını ifade ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.