Eleştiriye katlan

GÜNDEM 19.07.2021 - 13:20, Güncelleme: 19.07.2021 - 13:20
 

Eleştiriye katlan

RTÜK Başkanı Şahin’in CHP’li Altay hakkında açtığı tazminat davasını reddeden mahkeme, “Siyasetle uğraşan kişilerin sert ve ağır eleştirilere katlanması gerekir” dedi.

haberimizvar.net- Muhalif TV kanallarına her fırsatta ceza yağdıran Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında 10 bin lira tazminat talebiyle açtığı dava sonuçlandı. Dava, mahkeme tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Yargıtay içtihatları emsal gösterilerek reddedildi Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi’nin haberine göre, Altay’ın sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğu belirtilerek, ‘siyasetle uğraşan kişilerin eleştirilere katlanması gerektiğine, bu durumun demokratik toplum hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna’ vurgu yapıldı.   ‘ŞAKLABANLIK İÇİN SEÇİLMEDİNİZ’ RTÜK’ün bazı televizyon kanallarına üst üste yayın durdurma ve para cezası uygulamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mayıs 2020’de TBMM’de yaptığı basın toplantısında, “Yandaş olmayan, borazan olmayan medyada terör estiriyor. Bunu yapamazsın ey RTÜK başkanı, anayasal bir kurumun üyelerisiniz. Bir kişiye yaranacağız diye TBMM tarafından seçilmiş üst kurul üyelerinin bu kadar partizanlaşması, taraflı hale gelmesi ve AKP’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdırmayan, Erdoğan öksürürken bile canlı yayına geçmeyen televizyonlara baskı yapmasını kabul etmiyoruz. Erdoğan’ı mutlu etmek için şaklabanlık ve şarlatanlık yapmak için oraya seçilmediniz” demişti. 
RTÜK Başkanı Şahin’in CHP’li Altay hakkında açtığı tazminat davasını reddeden mahkeme, “Siyasetle uğraşan kişilerin sert ve ağır eleştirilere katlanması gerekir” dedi.

haberimizvar.net- Muhalif TV kanallarına her fırsatta ceza yağdıran Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında 10 bin lira tazminat talebiyle açtığı dava sonuçlandı. Dava, mahkeme tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Yargıtay içtihatları emsal gösterilerek reddedildi Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi’nin haberine göre, Altay’ın sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğu belirtilerek, ‘siyasetle uğraşan kişilerin eleştirilere katlanması gerektiğine, bu durumun demokratik toplum hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna’ vurgu yapıldı.

 

‘ŞAKLABANLIK İÇİN SEÇİLMEDİNİZ’

RTÜK’ün bazı televizyon kanallarına üst üste yayın durdurma ve para cezası uygulamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mayıs 2020’de TBMM’de yaptığı basın toplantısında, “Yandaş olmayan, borazan olmayan medyada terör estiriyor. Bunu yapamazsın ey RTÜK başkanı, anayasal bir kurumun üyelerisiniz. Bir kişiye yaranacağız diye TBMM tarafından seçilmiş üst kurul üyelerinin bu kadar partizanlaşması, taraflı hale gelmesi ve AKP’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdırmayan, Erdoğan öksürürken bile canlı yayına geçmeyen televizyonlara baskı yapmasını kabul etmiyoruz. Erdoğan’ı mutlu etmek için şaklabanlık ve şarlatanlık yapmak için oraya seçilmediniz” demişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.