Vazgeçilmeyen adam!

GÜNDEM 19.07.2021 - 15:22, Güncelleme: 19.07.2021 - 15:22
 

Vazgeçilmeyen adam!

PTT’nin 1,2 milyar TL zarar ettiği 2019 yılında genel müdür olarak görev yapan Bozgeyik’in kurumda müşavir olarak çalışmaya devam ettiği ve PTT iştiraki Sofra Kurumsal Ödüllendirme Hizmeti şirketinin yönetiminde olduğu açıklandı.

haberimizvar.net- PTT’nin 1,2 milyar TL zarar ettiği 2019 yılında genel müdür olarak görev yapan Kenan Bozgeyik’e PTT bünyesinde yeni görevler verildiği ortaya çıktı. Kamuoyuna, “Hayali evrak vurgunu” olarak yansıyan yolsuzluğun altında imzası bulunan Bozgeyik’in, kurumda müşavir olarak çalışmaya devam ettiği ve PTT iştiraki Sofra Kurumsal Ödüllendirme Hizmeti şirketinin yönetiminde olduğu açıklandı. Kamuoyuna, “Hayali evrak vurgunu” olarak yansıyan PTT’deki 200 milyon TL’lik dijital arşiv yolsuzluğunda imzası bulunan dönemin genel müdürü Kenan Bozgeyik’in kurumda müşavir olarak çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; PTT’nin 2019 yılındaki rekor zararının sorumlusu olarak gösterilen Bozgeyik’in PTT iştiraki Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’de de yönetim kurulu başkanı olarak bulunduğu öğrenildi. PTT’deki 200 milyon TL’lik dijital arşiv yolsuzluğunda imzası bulunan bürokratlara ödül gibi görevlendirmeler yapıldı. Kamuoyunu yüz milyonlarca lira zarara uğratan işlemin imzacısı isimlerin devletin farklı kademelerine yerleştirildiği belirlendi. 2019 yılındaki 1,2 milyar TL’lik zararın sorumlusu olarak gösterilen dönemin genel müdürü Kenan Bozgeyik’in de aylardır PTT’den maaş almaya devam ettiği tespit edildi. PTT YÖNETİMİNE SORULDU CHP Milletvekili Orhan Sümer, PTT Genel Müdürü görevinden alınan Kenan Bozgeyik’in kurum ile mevcut ilişkisini PTT yönetiminden öğrenmek istedi. Bozgeyik’in görevinden alındığının altını çizen Sümer, “Bozgeyik’in kurumunuz veya kurumunuza bağlı şirketlerde bir bağı kalmış mıdır?” diye sordu. CHP’li Sümer’in sorusuna verilen yanıt, milyonlarca liralık kamu zararının sorumlusu olarak gösterilen Bozgeyik’e ödül gibi görevlendirmeler yapıldığını ortaya koydu. İdare, Bozgeyik’in PTT bünyesinde müşavir olarak çalışmaya devam ettiğini bildirdi. Bozgeyik’in yine, PTT iştiraki Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’de yönetim kurulu başkanlığı yaptığı belirtildi. MİLYARLARCA LİRALIK HİZMET ALINDI PTT’nin, “Dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler” için ödediği tutar da dudak uçuklattı. Kurumun mali verilerine göre, “Dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler” adı altında 2019 yılında 1,5 milyar TL ödenirken 2020 yılında aynı kalemden 1,8 milyar TL ödeme gerçekleştirildi. Dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler için 2020 yılında ödenen para, 2019 yılına oranla yüzde 27 arttı.
PTT’nin 1,2 milyar TL zarar ettiği 2019 yılında genel müdür olarak görev yapan Bozgeyik’in kurumda müşavir olarak çalışmaya devam ettiği ve PTT iştiraki Sofra Kurumsal Ödüllendirme Hizmeti şirketinin yönetiminde olduğu açıklandı.

haberimizvar.net- PTT’nin 1,2 milyar TL zarar ettiği 2019 yılında genel müdür olarak görev yapan Kenan Bozgeyik’e PTT bünyesinde yeni görevler verildiği ortaya çıktı. Kamuoyuna, “Hayali evrak vurgunu” olarak yansıyan yolsuzluğun altında imzası bulunan Bozgeyik’in, kurumda müşavir olarak çalışmaya devam ettiği ve PTT iştiraki Sofra Kurumsal Ödüllendirme Hizmeti şirketinin yönetiminde olduğu açıklandı.

Kamuoyuna, “Hayali evrak vurgunu” olarak yansıyan PTT’deki 200 milyon TL’lik dijital arşiv yolsuzluğunda imzası bulunan dönemin genel müdürü Kenan Bozgeyik’in kurumda müşavir olarak çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; PTT’nin 2019 yılındaki rekor zararının sorumlusu olarak gösterilen Bozgeyik’in PTT iştiraki Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’de de yönetim kurulu başkanı olarak bulunduğu öğrenildi. PTT’deki 200 milyon TL’lik dijital arşiv yolsuzluğunda imzası bulunan bürokratlara ödül gibi görevlendirmeler yapıldı. Kamuoyunu yüz milyonlarca lira zarara uğratan işlemin imzacısı isimlerin devletin farklı kademelerine yerleştirildiği belirlendi.

2019 yılındaki 1,2 milyar TL’lik zararın sorumlusu olarak gösterilen dönemin genel müdürü Kenan Bozgeyik’in de aylardır PTT’den maaş almaya devam ettiği tespit edildi.

PTT YÖNETİMİNE SORULDU

CHP Milletvekili Orhan Sümer, PTT Genel Müdürü görevinden alınan Kenan Bozgeyik’in kurum ile mevcut ilişkisini PTT yönetiminden öğrenmek istedi. Bozgeyik’in görevinden alındığının altını çizen Sümer, “Bozgeyik’in kurumunuz veya kurumunuza bağlı şirketlerde bir bağı kalmış mıdır?” diye sordu. CHP’li Sümer’in sorusuna verilen yanıt, milyonlarca liralık kamu zararının sorumlusu olarak gösterilen Bozgeyik’e ödül gibi görevlendirmeler yapıldığını ortaya koydu.

İdare, Bozgeyik’in PTT bünyesinde müşavir olarak çalışmaya devam ettiğini bildirdi. Bozgeyik’in yine, PTT iştiraki Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’de yönetim kurulu başkanlığı yaptığı belirtildi.

MİLYARLARCA LİRALIK HİZMET ALINDI

PTT’nin, “Dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler” için ödediği tutar da dudak uçuklattı. Kurumun mali verilerine göre, “Dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler” adı altında 2019 yılında 1,5 milyar TL ödenirken 2020 yılında aynı kalemden 1,8 milyar TL ödeme gerçekleştirildi. Dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler için 2020 yılında ödenen para, 2019 yılına oranla yüzde 27 arttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.