Mustafa Varank: Aya gitmeye az kaldı

GÜNDEM 19.07.2021 - 20:35, Güncelleme: 19.07.2021 - 20:35
 

Mustafa Varank: Aya gitmeye az kaldı

Adım adım Ay’a seyahate yaklaştıklarını kaydeden Bakan Varank, insansız uzay aracının tasarımına başladıklarını açıkladı. Türk uzay insanı konusunu da hızlandıracaklarını belirten Varank, çalışmaların ‘başarıyla ilerlediğini’ ileri sürdü.

haberimizvar.net- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının iştiraki olan DeltaV Uzay Teknolojileri AŞ’nin geliştirdiği SORS’un fırlatma testleri için Sinop Test Merkezi’ni ziyaret etti. Varank, Milli Uzay Programı’nın hedeflerinden birinin 2023’te Ay’a sert iniş gerçekleştirmek olduğunu anımsatarak, “Şu an da uzay aracımızın tasarımına başladık” dedi. AY GÖREVİ BAŞARIYLA İLERLİYORMUŞ DeltaV tarafından Sinop’ta yapılan testler konusunda bilgi veren Varank, şunları söyledi: “Buradaki nihai hedef hibrit motorlu roketlerle beraber 100 kilometre dediğimiz uzay sınırını aşabilmek. Yabancı bir firma hibrit motorlar kullanarak yakın zamanda uzayda seyahat gerçekleştirdi. İşte bu motoru biz test edebilirsek uzayda buna bir tarihçe kazandırabilirsek bu hibrit motorlarla uzay alanında önemli bir açılım yakalamış olacağız. Bu alanda Türkiye bir adım öne çıkmış olacak. Ay görevi için yürütülen çalışmalar başarıyla ilerliyor. Adım adım aya yaklaşıyoruz. Ay misyonundaki hedeflerimize yaklaşıyoruz”. ‘TÜRK UZAY İNSANI’ HIZLANDIRILDI Milli Uzay Programındaki diğer bir hedef olan Türk uzay insanını uzaya göndermek konusunda da süreci hızlandıracaklarını belirten Varank, bu göreve verilen ilginin farkında olduklarını aktardı. Bakan Varank daha sonra fırlatma kontrol binasına geçti. Son güvenlik kontrollerinin ardından 10’dan geriye sayıldı ve SORS’un fırlatma testi yapıldı. Bakan Varank’ın komutuyla sonda roketi fırlatıldı.
Adım adım Ay’a seyahate yaklaştıklarını kaydeden Bakan Varank, insansız uzay aracının tasarımına başladıklarını açıkladı. Türk uzay insanı konusunu da hızlandıracaklarını belirten Varank, çalışmaların ‘başarıyla ilerlediğini’ ileri sürdü.

haberimizvar.net- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının iştiraki olan DeltaV Uzay Teknolojileri AŞ’nin geliştirdiği SORS’un fırlatma testleri için Sinop Test Merkezi’ni ziyaret etti. Varank, Milli Uzay Programı’nın hedeflerinden birinin 2023’te Ay’a sert iniş gerçekleştirmek olduğunu anımsatarak, “Şu an da uzay aracımızın tasarımına başladık” dedi.

AY GÖREVİ BAŞARIYLA İLERLİYORMUŞ

DeltaV tarafından Sinop’ta yapılan testler konusunda bilgi veren Varank, şunları söyledi: “Buradaki nihai hedef hibrit motorlu roketlerle beraber 100 kilometre dediğimiz uzay sınırını aşabilmek. Yabancı bir firma hibrit motorlar kullanarak yakın zamanda uzayda seyahat gerçekleştirdi. İşte bu motoru biz test edebilirsek uzayda buna bir tarihçe kazandırabilirsek bu hibrit motorlarla uzay alanında önemli bir açılım yakalamış olacağız. Bu alanda Türkiye bir adım öne çıkmış olacak. Ay görevi için yürütülen çalışmalar başarıyla ilerliyor. Adım adım aya yaklaşıyoruz. Ay misyonundaki hedeflerimize yaklaşıyoruz”.

‘TÜRK UZAY İNSANI’ HIZLANDIRILDI

Milli Uzay Programındaki diğer bir hedef olan Türk uzay insanını uzaya göndermek konusunda da süreci hızlandıracaklarını belirten Varank, bu göreve verilen ilginin farkında olduklarını aktardı. Bakan Varank daha sonra fırlatma kontrol binasına geçti. Son güvenlik kontrollerinin ardından 10’dan geriye sayıldı ve SORS’un fırlatma testi yapıldı. Bakan Varank’ın komutuyla sonda roketi fırlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.