Bir çok maaşlı daha: Süper rektör

GÜNDEM 20.07.2021 - 10:45, Güncelleme: 20.07.2021 - 10:45
 

Bir çok maaşlı daha: Süper rektör

Türkiye yüksek maaşlı bürokratların tartışılmasının ardından şimdi de kamuda birden fazla maaş alan bürokratların ortaya çıkması vatandaşların tepkisini çekmeye başladı...

haberimizvar.net- Türkiye yüksek maaşlı bürokratların tartışılmasının ardından şimdi de kamuda birden fazla maaş alan bürokratların ortaya çıkması vatandaşların tepkisini çekmeye başladı. Kamuda ballı maaş dönemi ise en çok kamu şirketlerinde ve üniversitelerde görülüyor. Bunun en son örneği Ardahan Üniversitesi'nde görüldü. Odatv'nin haberine göre, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in rektörlük dışında üniversitede 9 farklı mevkide görev yaptığı anlaşıldı. Rektör Biber’in, bu görevleri arasında “Dilek / Öneri / Şikayet Sorumlusu” da olması dikkat çekti. YÖK Personel Kanunun 14. Maddesine göre alınan maaşlarla ilgili “Almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge toplamının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın beş katına kadar geliştirme ödeneği ödenebilir” denildiği biliniyor. Söz konusu atamalar genelde üniversitelerde personel yetersizliği sonrasında yapılıyor.
Türkiye yüksek maaşlı bürokratların tartışılmasının ardından şimdi de kamuda birden fazla maaş alan bürokratların ortaya çıkması vatandaşların tepkisini çekmeye başladı...

haberimizvar.net- Türkiye yüksek maaşlı bürokratların tartışılmasının ardından şimdi de kamuda birden fazla maaş alan bürokratların ortaya çıkması vatandaşların tepkisini çekmeye başladı.

Kamuda ballı maaş dönemi ise en çok kamu şirketlerinde ve üniversitelerde görülüyor. Bunun en son örneği Ardahan Üniversitesi'nde görüldü. Odatv'nin haberine göre, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in rektörlük dışında üniversitede 9 farklı mevkide görev yaptığı anlaşıldı.

Rektör Biber’in, bu görevleri arasında “Dilek / Öneri / Şikayet Sorumlusu” da olması dikkat çekti.

YÖK Personel Kanunun 14. Maddesine göre alınan maaşlarla ilgili “Almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge toplamının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın beş katına kadar geliştirme ödeneği ödenebilir” denildiği biliniyor.

Söz konusu atamalar genelde üniversitelerde personel yetersizliği sonrasında yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.