İYİ Partililer töreni terk etti

GÜNDEM 20.07.2021 - 15:42, Güncelleme: 20.07.2021 - 15:42
 

İYİ Partililer töreni terk etti

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar’ın davetlisi olarak törene katılan İYİ Parti heyeti, arka sıralara atılınca alandan ayrıldı. Türkiye’ye dönen heyet, “Erdoğan ve ekibinin şımarıklığına tanık olduk” açıklaması yaptı.

haberimizvar.net- Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek törene, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i temsilen, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkanvekili Cihan Paçacı ve Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu katıldı. Törende protokol krizi yaşandı. İYİ Parti heyeti Lefkoşa’daki törende kendilerine en arkada yer ayrıldığını ve bunun nedenini sorduklarında ise protokol sıralarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafirlerine ayrıldığını öğrendiklerini aktardı. Bunun protokol teamüllerine aykırı olduğunu aktaran heyet, töreni terk etti. ERDOĞAN VE EKİBİNİN ŞIMARIKLIĞI Cihan Paçacı ve İsmail Tatlıoğlu, alandan ayrıldıktan sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek, Türkiye’ye döndü. Paçacı ve Tatlıoğlu yaptıkları ortak açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak, Türk tarihinin anlamlı bir gününün kutlamasına katıldık. Ancak, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin, teamülleri yok sayan şımarıklığına, Lefkoşa’da da tanıklık ettik” dedi. ÇİRKİN DAVRANIŞI PROTESTO EDİYORUZ Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Devlet işleri ve uluslararası ilişkiler, belli teamüllerle, belli gelenekler üzerine bina edilir. Bu şımarıklık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir siyasi partiyi ve onun saygıdeğer Genel Başkanı’nı, protokolde yok sayacak kadar ileri gitmiştir. Bu durumda bize düşen, bu çirkin davranışı protesto edip, alandan ayrılmak olmuştur. Büyük ‘Mücahit’ sayın Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret edip, duamızı ederek, görevimizi yerine getirip, Ankara’ya dönüyoruz”. 
Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar’ın davetlisi olarak törene katılan İYİ Parti heyeti, arka sıralara atılınca alandan ayrıldı. Türkiye’ye dönen heyet, “Erdoğan ve ekibinin şımarıklığına tanık olduk” açıklaması yaptı.

haberimizvar.net-  Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek törene, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i temsilen, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkanvekili Cihan Paçacı ve Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu katıldı. Törende protokol krizi yaşandı. İYİ Parti heyeti Lefkoşa’daki törende kendilerine en arkada yer ayrıldığını ve bunun nedenini sorduklarında ise protokol sıralarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafirlerine ayrıldığını öğrendiklerini aktardı. Bunun protokol teamüllerine aykırı olduğunu aktaran heyet, töreni terk etti.

ERDOĞAN VE EKİBİNİN ŞIMARIKLIĞI

Cihan Paçacı ve İsmail Tatlıoğlu, alandan ayrıldıktan sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek, Türkiye’ye döndü. Paçacı ve Tatlıoğlu yaptıkları ortak açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak, Türk tarihinin anlamlı bir gününün kutlamasına katıldık. Ancak, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin, teamülleri yok sayan şımarıklığına, Lefkoşa’da da tanıklık ettik” dedi.

ÇİRKİN DAVRANIŞI PROTESTO EDİYORUZ

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Devlet işleri ve uluslararası ilişkiler, belli teamüllerle, belli gelenekler üzerine bina edilir. Bu şımarıklık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir siyasi partiyi ve onun saygıdeğer Genel Başkanı’nı, protokolde yok sayacak kadar ileri gitmiştir. Bu durumda bize düşen, bu çirkin davranışı protesto edip, alandan ayrılmak olmuştur. Büyük ‘Mücahit’ sayın Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret edip, duamızı ederek, görevimizi yerine getirip, Ankara’ya dönüyoruz”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.