HDP: Suruç katillerinden hesap soracağız

GÜNDEM 20.07.2021 - 16:04, Güncelleme: 20.07.2021 - 16:04
 

HDP: Suruç katillerinden hesap soracağız

Suruç katliamının yıldönümünde açıklama yapan HDP, “Suruç ailelerinin ve toplumun adalet beklentisi karşılanmalıdır. Katliamın gerçek failleri, bağlantıları ve siyasi sorumlularının yargılanması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

haberimizvar.net- Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 günü gerçekleştirilen katliama ilişkin açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP), katillerin cezalandırılmasını istedi. Açıklamada, “Suruç katillerinden hesap sorana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Biz Suruç katliamını da, 5 Haziran Diyarbakır ve 10 Ekim Ankara Gar katliamlarını da ve bunların arkasındaki planlayan ve azmettiren güçleri de biliyoruz” denildi. İNTİKAM DUYGUSUYLA KATLİAM HDP’nin açıklamasında şu ifadeler yer altı: “Kobani’de tarihin gördüğü en görkemli direnişlerden birinin sonucunda IŞİD barbarlığının yenilmesi, sadece IŞİD’i değil arkasındaki karanlık güçleri de hüsrana uğrattı. Hesapları boşa çıkan bu güçler, sonrasında da Kobani’yi yaratan bütün değerlere karşı topyekun saldırıya geçti. İntikam duygusuyla, Urfa-Suruç’a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlere karşı bir katliam gerçekleştirildi. 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezi’nde canlı bomba saldırısı sonucu 33 sosyalist genç, 33 düş yolcusu hayatını kaybetti, 100’ü aşkın genç ise yaralandı. IŞİD, bunun ardından Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da da elini kolunu sallayarak katliamlar yapmaya devam etti”. SORUMLULARA HESAP SORULMADI “Saldırı Kobani’yi var eden değerlere karşı olduğu gibi, Türkiye’deki ilerici, demokrat ve sosyalist güçlere karşı geliştirilen ilk saldırılardan biridir. Ancak ne yazık ki son olmadı. Bu saldırıda partimiz ve bileşenlerimiz hedef alındı. Katliamın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, failler ve bağlantıları ortaya çıkarılmadı ve yargıda hak ettikleri cezaya çarptırılmadı. Suruç ile başlayan katliamların, herkesçe bilinen siyasi ve fiili sorumluları hesap vermedi, bildiklerini anlatmadı. Saldırıyı önlemeye yönelik görevlerini yapmayan kamu yetkilileri ve görevlileri de aradan geçen zamana rağmen hak ettikleri cezaya çarptırılmadı”. GÖSTERMELİK CEZALAR VERİLDİ 33 cana mal olan saldırı nedeniyle 3 emniyet mensubuna göstermelik cezalar verildiği ve bu cezaların da paraya çevrildiği anımsatılan açıklamada, “Suruç Aileleri’nin siyasi ve fiili sorumluluk taşıyanlar hakkında yaptığı şikayetler için takipsizlik kararı verildi. Suruç Aileleri’nin tüm çabalarına ve mücadelelerine rağmen adalet beklentisi karşılık bulmadı. Yargı sürecinde katliamın bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılması için gereken hassasiyet gösterilmediği gibi, cezasızlık politikası da sürdürüldü” denildi. Cezasızlık politikalarının bir an önce terk edilip, Suruç Aileleri’nin ve toplumun adalet beklentisinin karşılanması çağrısı yapılan açıklamada, katliamın gerçek failleri, bağlantıları ve siyasi sorumlularının yargılanması için mücadeleye devam edileceği belirtildi. 
Suruç katliamının yıldönümünde açıklama yapan HDP, “Suruç ailelerinin ve toplumun adalet beklentisi karşılanmalıdır. Katliamın gerçek failleri, bağlantıları ve siyasi sorumlularının yargılanması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

haberimizvar.net- Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 günü gerçekleştirilen katliama ilişkin açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP), katillerin cezalandırılmasını istedi. Açıklamada, “ Suruç katillerinden hesap sorana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Biz Suruç katliamını da, 5 Haziran Diyarbakır ve 10 Ekim Ankara Gar katliamlarını da ve bunların arkasındaki planlayan ve azmettiren güçleri de biliyoruz” denildi.

İNTİKAM DUYGUSUYLA KATLİAM

HDP’nin açıklamasında şu ifadeler yer altı: “Kobani’de tarihin gördüğü en görkemli direnişlerden birinin sonucunda IŞİD barbarlığının yenilmesi, sadece IŞİD’i değil arkasındaki karanlık güçleri de hüsrana uğrattı. Hesapları boşa çıkan bu güçler, sonrasında da Kobani’yi yaratan bütün değerlere karşı topyekun saldırıya geçti. İntikam duygusuyla, Urfa-Suruç’a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlere karşı bir katliam gerçekleştirildi. 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezi’nde canlı bomba saldırısı sonucu 33 sosyalist genç, 33 düş yolcusu hayatını kaybetti, 100’ü aşkın genç ise yaralandı. IŞİD, bunun ardından Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da da elini kolunu sallayarak katliamlar yapmaya devam etti”.

SORUMLULARA HESAP SORULMADI

“Saldırı Kobani’yi var eden değerlere karşı olduğu gibi, Türkiye’deki ilerici, demokrat ve sosyalist güçlere karşı geliştirilen ilk saldırılardan biridir. Ancak ne yazık ki son olmadı. Bu saldırıda partimiz ve bileşenlerimiz hedef alındı. Katliamın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, failler ve bağlantıları ortaya çıkarılmadı ve yargıda hak ettikleri cezaya çarptırılmadı. Suruç ile başlayan katliamların, herkesçe bilinen siyasi ve fiili sorumluları hesap vermedi, bildiklerini anlatmadı. Saldırıyı önlemeye yönelik görevlerini yapmayan kamu yetkilileri ve görevlileri de aradan geçen zamana rağmen hak ettikleri cezaya çarptırılmadı”.

GÖSTERMELİK CEZALAR VERİLDİ

33 cana mal olan saldırı nedeniyle 3 emniyet mensubuna göstermelik cezalar verildiği ve bu cezaların da paraya çevrildiği anımsatılan açıklamada, “ Suruç Aileleri’nin siyasi ve fiili sorumluluk taşıyanlar hakkında yaptığı şikayetler için takipsizlik kararı verildi. Suruç Aileleri’nin tüm çabalarına ve mücadelelerine rağmen adalet beklentisi karşılık bulmadı. Yargı sürecinde katliamın bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılması için gereken hassasiyet gösterilmediği gibi, cezasızlık politikası da sürdürüldü” denildi. Cezasızlık politikalarının bir an önce terk edilip, Suruç Aileleri’nin ve toplumun adalet beklentisinin karşılanması çağrısı yapılan açıklamada, katliamın gerçek failleri, bağlantıları ve siyasi sorumlularının yargılanması için mücadeleye devam edileceği belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.