Merkel’den Türkiye yorumu: AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum

GÜNDEM 22.07.2021 - 16:29, Güncelleme: 22.07.2021 - 16:29
 

Merkel’den Türkiye yorumu: AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olabileceğini sanmadığını söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriyeli mülteciler konusunda ise, “Türkiye, Suriyeli mülteciler konusunda çok iyi iş yapıyor. Bu anlaşmanın sürmesini istiyorum” dedi.

haberimizvar.net-   Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin AB ile yaptığı anlaşma kapsamında Suriyeli mültecileri kabul etmesini öven Merkel, “Ankara ile daha yakın ilişki istiyorum” dedi. Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili ise karamsar ifadeler kullanan Merkel, “Türkiye’nin AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum” diye konuştu. Merkel, ayrıca “Türkiye, Suriyeli mülteciler konusunda çok iyi iş yapıyor. Türkiye ile bu anlaşmanın sürmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.  GERİLİM CESARETİMİZİ KIRMADI  Ankara-Atina hattında son dönemde tırmanan Kıbrıs gerilimi ile ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, tarafların anlaşabileceği yönünde umudunun olduğunu söyledi. Gazetecilerle sohbet eden Merkel, “Türkiye ile Yunanistan’ın Kıbrıs üzerindeki adımları ilişkiyi zor bir hale getirdi. Farklılıkları çözmek için sabretmek gerekecek. İki ülke arasında yaşanan bu gerilim cesaretimizi kırmadı” dedi.  ERDOĞAN’IN KIBRIS AÇIKLAMASI  İki ülke arasında tekrar tırmanan gerilim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarla zirve yapmıştı. Erdoğan, ziyareti sırasında Maraş bölgesinin bir kısmının daha açılacağını açıklamıştı. Rum Kesimi konuyu Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde tartışmak için başvuruda bulunurken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de Güvenlik Konseyi nezdinde sert bir yanıt vermeye çalıştıklarını söylemişti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de sözcüsü aracılığıyla açıklama yapmıştı. Guterres, yaşanan gelişmelerden dolayı derin endişe duyduğunu söylemişti. 
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olabileceğini sanmadığını söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriyeli mülteciler konusunda ise, “Türkiye, Suriyeli mülteciler konusunda çok iyi iş yapıyor. Bu anlaşmanın sürmesini istiyorum” dedi.

haberimizvar.net-    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin AB ile yaptığı anlaşma kapsamında Suriyeli mültecileri kabul etmesini öven Merkel, “Ankara ile daha yakın ilişki istiyorum” dedi. Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili ise karamsar ifadeler kullanan Merkel, “Türkiye’nin AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum” diye konuştu. Merkel, ayrıca “Türkiye, Suriyeli mülteciler konusunda çok iyi iş yapıyor. Türkiye ile bu anlaşmanın sürmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

 GERİLİM CESARETİMİZİ KIRMADI

 Ankara-Atina hattında son dönemde tırmanan Kıbrıs gerilimi ile ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, tarafların anlaşabileceği yönünde umudunun olduğunu söyledi. Gazetecilerle sohbet eden Merkel, “Türkiye ile Yunanistan’ın Kıbrıs üzerindeki adımları ilişkiyi zor bir hale getirdi. Farklılıkları çözmek için sabretmek gerekecek. İki ülke arasında yaşanan bu gerilim cesaretimizi kırmadı” dedi.

 ERDOĞAN’IN KIBRIS AÇIKLAMASI

 İki ülke arasında tekrar tırmanan gerilim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarla zirve yapmıştı. Erdoğan, ziyareti sırasında Maraş bölgesinin bir kısmının daha açılacağını açıklamıştı. Rum Kesimi konuyu Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde tartışmak için başvuruda bulunurken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de Güvenlik Konseyi nezdinde sert bir yanıt vermeye çalıştıklarını söylemişti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de sözcüsü aracılığıyla açıklama yapmıştı. Guterres, yaşanan gelişmelerden dolayı derin endişe duyduğunu söylemişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.