Türkleri Orta Asya’ya gönderelim

SİYASET 22.07.2021 - 17:36, Güncelleme: 22.07.2021 - 17:36
 

Türkleri Orta Asya’ya gönderelim

Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ’ın sığınmacılarla ilgili anketine yorum yapan AKP’li Mustafa Şen, Suriyelileri savunayım derken Türklerin Orta Asya’ya dönmesini gündeme getirdi. Şen’e sosyal medyada tepki yağdı.

haberimizvar.net- Ayyıldız Hareketi isimli bir oluşumla yeni parti kurma girişimlerini sürdüren Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı ankette, “Türkiye’de kayıtlı ve kayıtsız toplam 5.3 milyon Suriyeli var. Türk milletine soruyorum: 5.3 milyon Suriyeli için ne yapılmasını istiyorsunuz?” diye sordu. Özdağ’ın anketini alıntılayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in sözleri ise sosyal medyada tepki çekti. Özdağ’a seslenen Şen, “Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: ‘İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek’” paylaşımında bulundu.   ŞEN’E ‘ROMEN DİYOJEN’ TEPKİSİ  Mustafa Şen’e tepki gösteren İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen mi, yoksa Romen Diyojen mi?” diye sordu. Yeniçağ Gazetesi Haber Müdürü Fatih Ergin de, “Türkiye’den Suriyelilerin değil Türklerin gitmesini öneren, hem de Orta Asya’yı adres gösteren AKP’li Mustafa Şen unuttu sanırım; 100 yıl önce bu dediğini 7 düvel yapmaya çalıştı, İzmir’den denize döküldüler! Araplar’a ise sözde bağımsızlıklarını Batılılar verdi! Farkı bilelim!” diye tepki gösterdi.   ZAYTUNG’A DA GÜNDEM OLDU  AKP’li Şen’in sözleri Zaytung’a da konu oldu. Mizahi haber grubu Zaytung, “Türkiye’den öncelikle Türklerin gitmesi gerektiğini belirterek esas amaçlarını samimiyetle ortaya koyan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, ‘Koca partide bir tane dürüst adam kalmamış’ diyenleri utandırdı” şeklinde bir paylaşımda bulundu. 
Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ’ın sığınmacılarla ilgili anketine yorum yapan AKP’li Mustafa Şen, Suriyelileri savunayım derken Türklerin Orta Asya’ya dönmesini gündeme getirdi. Şen’e sosyal medyada tepki yağdı.

haberimizvar.net- Ayyıldız Hareketi isimli bir oluşumla yeni parti kurma girişimlerini sürdüren Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı ankette, “Türkiye’de kayıtlı ve kayıtsız toplam 5.3 milyon Suriyeli var. Türk milletine soruyorum: 5.3 milyon Suriyeli için ne yapılmasını istiyorsunuz?” diye sordu. Özdağ’ın anketini alıntılayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in sözleri ise sosyal medyada tepki çekti. Özdağ’a seslenen Şen, “Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: ‘İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek’” paylaşımında bulundu. 

 ŞEN’E ‘ROMEN DİYOJEN’ TEPKİSİ

 Mustafa Şen’e tepki gösteren İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen mi, yoksa Romen Diyojen mi?” diye sordu. Yeniçağ Gazetesi Haber Müdürü Fatih Ergin de, “Türkiye’den Suriyelilerin değil Türklerin gitmesini öneren, hem de Orta Asya’yı adres gösteren AKP’li Mustafa Şen unuttu sanırım; 100 yıl önce bu dediğini 7 düvel yapmaya çalıştı, İzmir’den denize döküldüler! Araplar’a ise sözde bağımsızlıklarını Batılılar verdi! Farkı bilelim!” diye tepki gösterdi. 

 ZAYTUNG’A DA GÜNDEM OLDU

 AKP’li Şen’in sözleri Zaytung’a da konu oldu. Mizahi haber grubu Zaytung, “Türkiye’den öncelikle Türklerin gitmesi gerektiğini belirterek esas amaçlarını samimiyetle ortaya koyan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, ‘Koca partide bir tane dürüst adam kalmamış’ diyenleri utandırdı” şeklinde bir paylaşımda bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.