İYİ Parti Erdoğan’ı yalanladı

GÜNDEM 23.07.2021 - 10:24, Güncelleme: 23.07.2021 - 10:24
 

İYİ Parti Erdoğan’ı yalanladı

Erdoğan’ın, ‘Akşener’in KKTC’deki törenlere davet edilmesine rağmen katılmadığı’ şeklindeki açıklaması İYİ Parti tarafından yalanlandı. Uğur Poyraz, “Kandırmaya alışık kadrolarla çalışan Cumhurbaşkanı’nın yine kandırıldığını görmekteyiz” dedi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in KKTC’deki törenlere davet edildiği ancak gelmediği’ şeklindeki açıklaması İYİ Parti tarafından yalanlandı. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada; İYİ Parti’nin de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından davet edildiğini ifade etmesi talihsizliktir. Bazı siyasilerin özel olarak davet edildiği törene, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ya da İYİ Parti adına bir davet gelmemiştir” açıklaması yaptı.    TEMSİLEN PAÇACI VE TATLIOĞLU   Uğur Poyraz partisi adına şu açıklamayı yaptı: “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıldönümünde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da yapılan törenlerdeki protokol krizi kamuoyunun malumudur. Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine, Genel Başkanımız Meral Akşener’i temsilen Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı ve TBMM Grup Başkanımız İsmail Tatlıoğlu katılmışlardır”.  TÖRENDE PROTOKOL KRİZİ YAŞANDI  “Ancak, tören alanında protokol sıralarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel misafirleri de dahil olmak üzere, Ankara’dan giden heyete ayrıldığı gerekçesiyle, KKTC Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak giden heyetimizin, protokolde son sıraya yönlendirilmesi, ne diplomatik ne de siyasi geleneklere uygun düşmemiştir. Bunun üzerine, İYİ Parti’yi temsilen Lefkoşa’ya giden Paçacı ve Tatlıoğlu, tören alanını terk edip, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek, Ankara’ya dönmüşlerdir”.  İYİ PARTİ ADINA BİR DAVET ALMADIK  “Hal böyleyken, Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada; İYİ Parti’nin de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından davet edildiğini ifade etmesi talihsizliktir. Zira bazı siyasilerin özel olarak davet edildiği törene, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ya da İYİ Parti adına bir davet gelmemiştir. İşin özeti, kim ya da kimler tarafından olduğunu bilemeyiz, ama Cumhurbaşkanı’na bir kez daha yanlış bilgi aktarıldığı ortadadır. Kandırmaya alışık kadrolarla çalışmayı tercih eden Cumhurbaşkanı’nın, tören daveti konusunda da yakınındaki isimlerce kandırıldığını üzülerek görmekteyiz”.  MAALESEF GENEL BAŞKAN GELMEDİ  KKTC’den dönüşte uçakta açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in Kıbrıs’taki törenlere davet edilip edilmediğine ilişkin soru üzerine şunları söylemişti: “KKTC tarafından bu ziyarete, bu kutlamaya, örneğin Oğuzhan Asıltürk davet edildiği gibi Temel Bey de davet edildi, ama Temel Bey maalesef gelmedi. Aynı şekilde CHP ve İYİ Parti genel başkanları da davet edildi ama maalesef onlar da gelmedi. Öbür taraftan HDP tabii ki davet edilmedi. Çünkü onların millilik diye bir derdi yok. Ben maksat hasıl oldu diye düşünüyorum”. Edinilen bilgiye göre, KKTC’den Kılıçdaroğlu’na da davet geldi. Davet üzerine Kılıçdaroğlu da CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’i görevlendirdi.  
Erdoğan’ın, ‘Akşener’in KKTC’deki törenlere davet edilmesine rağmen katılmadığı’ şeklindeki açıklaması İYİ Parti tarafından yalanlandı. Uğur Poyraz, “Kandırmaya alışık kadrolarla çalışan Cumhurbaşkanı’nın yine kandırıldığını görmekteyiz” dedi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘ İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in KKTC’deki törenlere davet edildiği ancak gelmediği’ şeklindeki açıklaması İYİ Parti tarafından yalanlandı. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada; İYİ Parti’nin de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından davet edildiğini ifade etmesi talihsizliktir. Bazı siyasilerin özel olarak davet edildiği törene, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ya da İYİ Parti adına bir davet gelmemiştir” açıklaması yaptı. 

 

TEMSİLEN PAÇACI VE TATLIOĞLU 

  Uğur Poyraz partisi adına şu açıklamayı yaptı: “ Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıldönümünde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da yapılan törenlerdeki protokol krizi kamuoyunun malumudur. Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine, Genel Başkanımız Meral Akşener’i temsilen Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı ve TBMM Grup Başkanımız İsmail Tatlıoğlu katılmışlardır”.

 TÖRENDE PROTOKOL KRİZİ YAŞANDI

 “Ancak, tören alanında protokol sıralarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel misafirleri de dahil olmak üzere, Ankara’dan giden heyete ayrıldığı gerekçesiyle, KKTC Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak giden heyetimizin, protokolde son sıraya yönlendirilmesi, ne diplomatik ne de siyasi geleneklere uygun düşmemiştir. Bunun üzerine, İYİ Parti’yi temsilen Lefkoşa’ya giden Paçacı ve Tatlıoğlu, tören alanını terk edip, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek, Ankara’ya dönmüşlerdir”.

 İYİ PARTİ ADINA BİR DAVET ALMADIK

 “Hal böyleyken, Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada; İYİ Parti’nin de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından davet edildiğini ifade etmesi talihsizliktir. Zira bazı siyasilerin özel olarak davet edildiği törene, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ya da İYİ Parti adına bir davet gelmemiştir. İşin özeti, kim ya da kimler tarafından olduğunu bilemeyiz, ama Cumhurbaşkanı’na bir kez daha yanlış bilgi aktarıldığı ortadadır. Kandırmaya alışık kadrolarla çalışmayı tercih eden Cumhurbaşkanı’nın, tören daveti konusunda da yakınındaki isimlerce kandırıldığını üzülerek görmekteyiz”.

 MAALESEF GENEL BAŞKAN GELMEDİ

 KKTC’den dönüşte uçakta açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in Kıbrıs’taki törenlere davet edilip edilmediğine ilişkin soru üzerine şunları söylemişti: “KKTC tarafından bu ziyarete, bu kutlamaya, örneğin Oğuzhan Asıltürk davet edildiği gibi Temel Bey de davet edildi, ama Temel Bey maalesef gelmedi. Aynı şekilde CHP ve İYİ Parti genel başkanları da davet edildi ama maalesef onlar da gelmedi. Öbür taraftan HDP tabii ki davet edilmedi. Çünkü onların millilik diye bir derdi yok. Ben maksat hasıl oldu diye düşünüyorum”. Edinilen bilgiye göre, KKTC’den Kılıçdaroğlu’na da davet geldi. Davet üzerine Kılıçdaroğlu da CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’i görevlendirdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.