Türk Büyükelçisi’ne mesaj verilsin

GÜNDEM 23.07.2021 - 20:10, Güncelleme: 23.07.2021 - 20:12
 

Türk Büyükelçisi’ne mesaj verilsin

Türkiyeli muhalifleri hedef alan 55 kişilik infaz listesine tepki gösteren Alman Gazeteciler Sendikası, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’nin Dışişleri’ne çağrılması gerektiğini belirtti.

haberimizvar.net Alman Gazeteciler Sendikası (DJV), Almanya’da yaşayan Türkiyeli muhalif gazetecilere yönelik artan tehdit, taciz ve saldırılar karşısında Alman hükümetini harekete geçmeye çağırdı. Überall, polis kaynaklarından aldıkları bilgiye göre, Türkiyeli muhaliflerden oluşan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 55 kişilik bir infaz listesi bulunduğunu kaydetti.   BÜYÜKELÇİYE MESAJ VERİLMELİ   Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Überall Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a seslenerek, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması gerektiğini belirtti. Überall, “Heiko Maas’ın Türk Büyükelçi’ye bu noktada sınırın aşıldığını, Türkiye’deki baskıcı rejimden buraya sığınan gazetecilere yönelik tehdit ve şiddetin kabul edilemeyecek suç unsurları oluşturduğunu çok net bir şekilde söylemesi lazım” diye konuştu.   KORUMA ÖNLEMLERİ YETERLİ DEĞİL   55 kişilik infaz listesinde iki isimle ilgili polisin harekete geçtiğini belirten Überall, söz konusu gazetecilere yönelik polisin koruma önlemlerini memnuniyetle karşıladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. DJV Başkanı, gazeteci Erk Acarer’in evi önünde saldırıya uğramasını hatırlatarak “Hükümete eleştirel yaklaşan gazetecilerin Türkiye’de gazetecilik mesleğini artık icra edemiyor olması yeterince kötü. Sığındıkları Almanya’da hâlâ korku içinde yaşamak zorunda kalmaları ise hiçbir şekilde kabul edilemez” diye konuştu. (DW Türkçe)
Türkiyeli muhalifleri hedef alan 55 kişilik infaz listesine tepki gösteren Alman Gazeteciler Sendikası, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’nin Dışişleri’ne çağrılması gerektiğini belirtti.

haberimizvar.net

Alman Gazeteciler Sendikası (DJV), Almanya’da yaşayan Türkiyeli muhalif gazetecilere yönelik artan tehdit, taciz ve saldırılar karşısında Alman hükümetini harekete geçmeye çağırdı. Überall, polis kaynaklarından aldıkları bilgiye göre, Türkiyeli muhaliflerden oluşan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 55 kişilik bir infaz listesi bulunduğunu kaydetti.

 

BÜYÜKELÇİYE MESAJ VERİLMELİ

 

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Überall Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a seslenerek, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması gerektiğini belirtti. Überall, “Heiko Maas’ın Türk Büyükelçi’ye bu noktada sınırın aşıldığını, Türkiye’deki baskıcı rejimden buraya sığınan gazetecilere yönelik tehdit ve şiddetin kabul edilemeyecek suç unsurları oluşturduğunu çok net bir şekilde söylemesi lazım” diye konuştu.

 

KORUMA ÖNLEMLERİ YETERLİ DEĞİL

 

55 kişilik infaz listesinde iki isimle ilgili polisin harekete geçtiğini belirten Überall, söz konusu gazetecilere yönelik polisin koruma önlemlerini memnuniyetle karşıladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. DJV Başkanı, gazeteci Erk Acarer’in evi önünde saldırıya uğramasını hatırlatarak “Hükümete eleştirel yaklaşan gazetecilerin Türkiye’de gazetecilik mesleğini artık icra edemiyor olması yeterince kötü. Sığındıkları Almanya’da hâlâ korku içinde yaşamak zorunda kalmaları ise hiçbir şekilde kabul edilemez” diye konuştu.

(DW Türkçe)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.