Meclis derhal toplanmalı

GÜNDEM 30.07.2021 - 13:17, Güncelleme: 30.07.2021 - 13:17
 

Meclis derhal toplanmalı

Manavgat'ta birçok mahallede aynı anda başlayan orman yangınlarındaki sabotaj iddiaları ile müdahaledeki eksiklikleri Meclis gündemine taşıyan CHP'li Özer, "Üç günde 20 ilde 63 ayrı yerin yanması olağan bir durum değildir. Meclis toplanmalı ve yangınları araştırmalıdır" dedi.

haberimizvar.net-CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer 27 Temmuz'da Manavgat'ta birçok mahallede aynı anda başlayan orman yangınlarındaki sabotaj iddialarını Meclis gündemine taşıyarak bir araştırma önergesi verdi. Özer meclis araştırmasını sabotaj iddialarının doğruluğu ile yeni sabotajların motivasyonuna yol açabilecek müdahale eksikliğinin nedenlerinin belirlenebilmesi, Türk Hava Kurumu'nun atıl durumda bırakılmasının sabotajlardaki motivasyona etkisinin araştırılması, orman yangınlarına en kısa süre ve etkin müdahalede bulunacak bir hava filosuna sahip olunmamasının sabotajların başarılı olmasına etkisinin tespit edilmesi için verdiğini ifade etti. CHP'li Özer, "Üç günde 20 ilde 63 ayrı yerin yanması olağan bir durum değildir. Meclis toplanmalı ve yangınları araştırmalıdır" dedi. VATANDAŞ DA YETERSİZLİĞİN FARKINDA Manavgat'ta yangınla mücadele edilirken birbiri ardına farklı yerlerde yangınlar çıkmasının akıllarda soru işaretleri yarattığını belirten Özer, "Eş zamanlı yangınlar sabotaj ihtimalini kuvvetlendiriyor. Tabii yangınların kısa sürede söndürülememesi de, eğer sabotajsa motive edici bir durum yaratır, yeni sabotajlara bile zemin hazırlar" diye konuştu. Özer şöyle devam etti: "Havadan müdahaledeki yetersizlik yangınların söndürülmesini geciktiriyor. Son yangınlarla birlikte artık vatandaşlarımız için de Tarım ve Orman Bakanlığının müdahaledeki yetersizliklerinin tartışılır bir tarafı kalmamıştır. Özellikle 30 yıldır kendi uçaklarıyla yangınlara müdahale eden Türk Hava Kurumu'nun son üç yıldır neden etkisizleştirildiği, yönetimine kayyım atanıp deneyimli personelin neden kurumdan uzaklaştırıldığı, yangın söndürme uçaklarının neden hangarda çürümeye terk edildiği merak konusudur. " CANLARIMIZI GÜVENCESİZ BIRAKIYORLAR Dört kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce canlının yok olduğu Manavgat yangını nedeniyle dört bakanın birden bölgede bulunmasının vatandaşlar tarafından hiçbir karşılığının bulunmadığını da belirten CHP'li Özer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Kanada, Rusya ve Avustralyada'ki yangınları örnek göstermesine de itiraz etti. "Yüzölçümü olarak bile karşılaştırılamayacak ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamaya gitmek elmayla armudu toplamaktan farksız" diyen Özer ekledi: "Lafı evirip çevirmeye gerek yok. Yanlışları, inatları, koordinasyonsuzlukları ülkenin ormanlarını yok ediyor, insanlarımızın canına ve malına mal oluyor, yüzlerce canlı türünün yok olmasına neden oluyor. Hatalarının sorumluluğunu bile almıyorlar. Canlarımızı ve ülkemizi güvencesiz yaşam koşullarına mahkum ediyorlar."
Manavgat'ta birçok mahallede aynı anda başlayan orman yangınlarındaki sabotaj iddiaları ile müdahaledeki eksiklikleri Meclis gündemine taşıyan CHP'li Özer, "Üç günde 20 ilde 63 ayrı yerin yanması olağan bir durum değildir. Meclis toplanmalı ve yangınları araştırmalıdır" dedi.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer 27 Temmuz'da Manavgat'ta birçok mahallede aynı anda başlayan orman yangınlarındaki sabotaj iddialarını Meclis gündemine taşıyarak bir araştırma önergesi verdi. Özer meclis araştırmasını sabotaj iddialarının doğruluğu ile yeni sabotajların motivasyonuna yol açabilecek müdahale eksikliğinin nedenlerinin belirlenebilmesi, Türk Hava Kurumu'nun atıl durumda bırakılmasının sabotajlardaki motivasyona etkisinin araştırılması, orman yangınlarına en kısa süre ve etkin müdahalede bulunacak bir hava filosuna sahip olunmamasının sabotajların başarılı olmasına etkisinin tespit edilmesi için verdiğini ifade etti. CHP'li Özer, "Üç günde 20 ilde 63 ayrı yerin yanması olağan bir durum değildir. Meclis toplanmalı ve yangınları araştırmalıdır" dedi.

VATANDAŞ DA YETERSİZLİĞİN FARKINDA
Manavgat'ta yangınla mücadele edilirken birbiri ardına farklı yerlerde yangınlar çıkmasının akıllarda soru işaretleri yarattığını belirten Özer, "Eş zamanlı yangınlar sabotaj ihtimalini kuvvetlendiriyor. Tabii yangınların kısa sürede söndürülememesi de, eğer sabotajsa motive edici bir durum yaratır, yeni sabotajlara bile zemin hazırlar" diye konuştu. Özer şöyle devam etti:
"Havadan müdahaledeki yetersizlik yangınların söndürülmesini geciktiriyor. Son yangınlarla birlikte artık vatandaşlarımız için de Tarım ve Orman Bakanlığının müdahaledeki yetersizliklerinin tartışılır bir tarafı kalmamıştır. Özellikle 30 yıldır kendi uçaklarıyla yangınlara müdahale eden Türk Hava Kurumu'nun son üç yıldır neden etkisizleştirildiği, yönetimine kayyım atanıp deneyimli personelin neden kurumdan uzaklaştırıldığı, yangın söndürme uçaklarının neden hangarda çürümeye terk edildiği merak konusudur. "

CANLARIMIZI GÜVENCESİZ BIRAKIYORLAR
Dört kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce canlının yok olduğu Manavgat yangını nedeniyle dört bakanın birden bölgede bulunmasının vatandaşlar tarafından hiçbir karşılığının bulunmadığını da belirten CHP'li Özer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Kanada, Rusya ve Avustralyada'ki yangınları örnek göstermesine de itiraz etti. "Yüzölçümü olarak bile karşılaştırılamayacak ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamaya gitmek elmayla armudu toplamaktan farksız" diyen Özer ekledi: "Lafı evirip çevirmeye gerek yok. Yanlışları, inatları, koordinasyonsuzlukları ülkenin ormanlarını yok ediyor, insanlarımızın canına ve malına mal oluyor, yüzlerce canlı türünün yok olmasına neden oluyor. Hatalarının sorumluluğunu bile almıyorlar. Canlarımızı ve ülkemizi güvencesiz yaşam koşullarına mahkum ediyorlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.