TBB: Konya’daki saldırı her yönüyle araştırılmalı

GÜNDEM 31.07.2021 - 12:37, Güncelleme: 31.07.2021 - 12:37
 

TBB: Konya’daki saldırı her yönüyle araştırılmalı

Konya katliamının her yönüyle araştırılması gerektiğine vurgu yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, “Katliamın arkasında etnik kimlik veya ideolojik sebep bulunup bulunmadığı incelenmelidir Yeterli araştırmalar yapılmadan aceleci açıklamalardan kaçınılsın” dedi.

haberimizvar.net- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Konya’nın Meram ilçesinde 7 kişinin ölümüne yol açan ırkçı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Katil veya katillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edileceğine, hukuken mümkün olan en ağır cezanın uygulanacağına inanmadıklarını ifade eden Feyzioğlu, “Olay vahimdir. Öldürülen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi. ETNİK KİMLİK GEREKÇESİ ARAŞTIRILMALI Aileye yönelik bir tehdidin yetkililer tarafından önceden bilinip bilinmediğinin araştırılması, varsa sorumlular hakkında gereğinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Feyzioğlu, yaşanan katliama ilişkin kamuoyunda gündeme gelen iddialara ilişkin de şöyle konuştu: “Basında ve sosyal medyada çıkan bazı haberlerde ifade edildiği üzere, katledilen ailenin önceki günlerde can güvenliklerinin tehlikede olması sebebiyle yetkili makamlardan yardım isteyip istemedikleri konusunda kamuoyu bilgilendirilmelidir. Yetkili makamların açıklamalarına göre olayın sebebi, iki aile arasında yıllar önce başlayan bir uyuşmazlıktır. Ancak katliamın arkasında etnik kimlik veya başka bir ideolojik sebebin bulunup bulunmadığı konusu ayrıntılı olarak incelenmelidir”.  ACELECİ AÇIKLAMALARDAN KAÇINILSIN “Sonuçlar kamuoyuyla gerekçeleriyle birlikte bir an önce paylaşılmalıdır. Yeterli ve çok boyutlu araştırmalar yapılmadan sonuca ulaşan aceleci açıklamalardan kaçınılmalıdır. Provokasyonları önlemenin yolu konunun her açıdan soruşturulacağı konusunda güvence vermek ve en önemli kamu yönetimi ilkelerinden olan şeffaflığı hayata geçirmektir. Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezimiz, Konya Baromuzla birlikte süreci yakından takip edecektir”.  
Konya katliamının her yönüyle araştırılması gerektiğine vurgu yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, “Katliamın arkasında etnik kimlik veya ideolojik sebep bulunup bulunmadığı incelenmelidir Yeterli araştırmalar yapılmadan aceleci açıklamalardan kaçınılsın” dedi.

haberimizvar.net- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Konya’nın Meram ilçesinde 7 kişinin ölümüne yol açan ırkçı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Katil veya katillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edileceğine, hukuken mümkün olan en ağır cezanın uygulanacağına inanmadıklarını ifade eden Feyzioğlu, “Olay vahimdir. Öldürülen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

ETNİK KİMLİK GEREKÇESİ ARAŞTIRILMALI

Aileye yönelik bir tehdidin yetkililer tarafından önceden bilinip bilinmediğinin araştırılması, varsa sorumlular hakkında gereğinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Feyzioğlu, yaşanan katliama ilişkin kamuoyunda gündeme gelen iddialara ilişkin de şöyle konuştu: “Basında ve sosyal medyada çıkan bazı haberlerde ifade edildiği üzere, katledilen ailenin önceki günlerde can güvenliklerinin tehlikede olması sebebiyle yetkili makamlardan yardım isteyip istemedikleri konusunda kamuoyu bilgilendirilmelidir. Yetkili makamların açıklamalarına göre olayın sebebi, iki aile arasında yıllar önce başlayan bir uyuşmazlıktır. Ancak katliamın arkasında etnik kimlik veya başka bir ideolojik sebebin bulunup bulunmadığı konusu ayrıntılı olarak incelenmelidir”. 

ACELECİ AÇIKLAMALARDAN KAÇINILSIN

“Sonuçlar kamuoyuyla gerekçeleriyle birlikte bir an önce paylaşılmalıdır. Yeterli ve çok boyutlu araştırmalar yapılmadan sonuca ulaşan aceleci açıklamalardan kaçınılmalıdır. Provokasyonları önlemenin yolu konunun her açıdan soruşturulacağı konusunda güvence vermek ve en önemli kamu yönetimi ilkelerinden olan şeffaflığı hayata geçirmektir. Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezimiz, Konya Baromuzla birlikte süreci yakından takip edecektir”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.