Usta sanatçı Nedret Güvenç yaşamını yitirdi

KÜLTÜR 31.07.2021 - 15:43, Güncelleme: 31.07.2021 - 15:43
 

Usta sanatçı Nedret Güvenç yaşamını yitirdi

Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç yaşamını yitirdi. Usta sanatçı, 90 yaşındaydı. Güvenç, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.

haberimizvar.net- Türk sinemasının usta isimlerinden Nedret Güvenç, sabaha karşı yaşamını yitirdi. Sinemanın ve tiyatronun efsane ismi, sanat hayatı boyunca birçok ödülün sahibi oldu.   Birbirinden önemli projelerde yar alan Güvenç 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Aynı zamanda Türkiye'nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini de Güvenç yazmıştı. SANAT DÜNYASI YASTA Usta sanatçının ölümü dostlarını yasa boğdu. Ünlü isimler Nedret Güvenç'in ölüm haberinin duyulmasının ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi: SÜHA UYGUR: BİR DEVİR SONA ERDİ "Nedret Güvenç… Türk tiyatrosu çok büyük bir sanatçıyı kaybetti… Başarılarla dolu altın bir devir ne yazık ki sona erdi… Sizi tanımak benim için çok büyük bir onur oldu… Tiyatro dünyasına ve Sevgili Nazan’a, Ece’ye ve tüm ailesine başsağlığı diliyorum…"
Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç yaşamını yitirdi. Usta sanatçı, 90 yaşındaydı. Güvenç, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.

haberimizvar.net- Türk sinemasının usta isimlerinden Nedret Güvenç, sabaha karşı yaşamını yitirdi. Sinemanın ve tiyatronun efsane ismi, sanat hayatı boyunca birçok ödülün sahibi oldu.

 

Birbirinden önemli projelerde yar alan Güvenç 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Aynı zamanda Türkiye'nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini de Güvenç yazmıştı.

SANAT DÜNYASI YASTA

Usta sanatçının ölümü dostlarını yasa boğdu. Ünlü isimler Nedret Güvenç'in ölüm haberinin duyulmasının ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi:

SÜHA UYGUR: BİR DEVİR SONA ERDİ

"Nedret Güvenç… Türk tiyatrosu çok büyük bir sanatçıyı kaybetti… Başarılarla dolu altın bir devir ne yazık ki sona erdi… Sizi tanımak benim için çok büyük bir onur oldu… Tiyatro dünyasına ve Sevgili Nazan’a, Ece’ye ve tüm ailesine başsağlığı diliyorum…"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.