Mustafa Koç Manavgat yangınını yazdı

GÜNDEM 31.07.2021 - 15:42, Güncelleme: 31.07.2021 - 15:42
 

Mustafa Koç Manavgat yangınını yazdı

Manavgat’ta boşaltılan Ahmetler köyünden olan gazeteci Mustafa Koç, “Güğlen’deki büyük yangın, bulunduğu yerde bitirilemezse, bırakın Ahmetler’i, Fersin’i, Gençler’i, Namaras’ı da yutabilir. Şu anda tek umut kuruyan derenin yangın durdurması” diye yazdı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangının ulaştığı Ahmetler köyünden olan gazeteci Mustafa Koç bölgede yaşananları yazdı. Evlerini boşaltan, yaşlıları başka yerlere aktaran köylülerin yangınla köy arasındaki dereyi temizleyip, önlem almaya çalıştıklarını aktaran Mustafa Koç, “Yangın Ahmetler’in iki-üç kilometre yakınına, Köyönü denilen bağ, bahçelerimizin olduğu yere kadar geldi. Şu anda tek umut Temmuz-Ağustos aylarında kuruyan bu derenin yangına duvar örmesi” diye bilgi aktardı. GEBECE YANDI KÜL OLDU Mustafa Koç şunları yazdı: “Manavgat yanıyor. İnsanlar, evler, hayvanlar, börtü böcek, ne var ne yoksa yanıyor, köz oluyor. Ateş en çok düştüğü yeri yakıyor. Ateşin düştüğü yer sizin bulunduğunuz yer haline geldiğinde ciğeriniz bir kat daha yanıyor. Ateş şu anda doğup büyüdüğüm, okulunda okuduğum Ahmetler Köyü’ne düştü. Akrabalarımızın, eşimizin dostumuzun bulunduğu komşumuz Gebece, bağıyla bahçesiyle yandı kül oldu. Bu paylaşımı yaptığım anlarda yangın Ahmetler’in iki-üç kilometre yakınına, Köyönü denilen bağ - bahçelerimizin olduğu yere kadar geldi. Evlerini boşaltan, yaşlıları başka yerlere aktaran köylüler yangınla köy arasındaki dereyi temizleyip, önlem almaya çalışıyorlar.  Şu anda tek umut Temmuz-Ağustos aylarında kuruyan bu derenin yangına duvar örmesi”. AHMETLER KÖYÜ BOŞALTILDI “Yukarıda Güğlen Dağı var. Asıl büyük yangın orada. Sınırlı sayıdaki yangın makineleri, yangın işçileriyle birlikte köylüler, ağaçlardan, bitkilerden temizlenmiş bir yol açarak yangını kesmeye çalıştılar. Yangın iki yangın makinesini çalışan iki işçiyle birlikte yutup yok etti. Yangına karşı kahramanca mücadele veren Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş alevlere yenik düştü. Bu acının ardından, gecenin bastırması, havadan desteğin son bulması, geriye tek çare olarak köyün boşaltılmasını bıraktı. Ahmetler boşaltıldı”   60 YILDIR YANGIN GÖRMEDİK “Aşağıdan, Gebece tarafından gelen yangın devletin etkin müdahalesiyle sözünü ettiğim derede kesilebilir. Ahmetler şimdilik kurtarılabilir. Güğlen’deki büyük yangın, bulunduğu yerde bitirilemezse, bırakın Ahmetler’i, yangın Fersin’i, Gençler’i, Namaras’ı da yutabilir. Güğlen-Murtiçi-Fersin-Namaras dörtgeni içinde kalan orman alanı, ağaç yoğunluğu ve sıklığı açısından bölgenin birinci sırasında yer alıyor. Benim yaş kuşağım 60’ları geçti, Güğlen Dağı ya da civarında yangın çıktığına tanık olmadık. Güğlen’e gidişlerimde anne babamın eksik etmediği ‘Sakın ha oğlum, sigara içip sağa sola izmarit filan atayım deme!’ tembihi hâlâ kulaklarımda. Bölgedeki ağaç yoğunluğu, bölgenin yangına yönelik hassaslığı buna göre hayal edilebilir”.  ALARA ÇAYI’NA KADAR GİDER “Ahmetler’e gelen yangın, her iki koldan bugün hava kararmadan söndürülemezse, yaşanan felaketi, Alara Çayı’na kadar taşıyabilir. Ateşin son düştüğü yerde yaşayanların, Gebece ve Ahmetler köylülerinin devlete, hükümete, belediyelere; ülkesine, ilçesine, dünyaya, doğaya duyarlı insanlara yaptığı uyarı bu şekilde”.  
Manavgat’ta boşaltılan Ahmetler köyünden olan gazeteci Mustafa Koç, “Güğlen’deki büyük yangın, bulunduğu yerde bitirilemezse, bırakın Ahmetler’i, Fersin’i, Gençler’i, Namaras’ı da yutabilir. Şu anda tek umut kuruyan derenin yangın durdurması” diye yazdı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangının ulaştığı Ahmetler köyünden olan gazeteci Mustafa Koç bölgede yaşananları yazdı. Evlerini boşaltan, yaşlıları başka yerlere aktaran köylülerin yangınla köy arasındaki dereyi temizleyip, önlem almaya çalıştıklarını aktaran Mustafa Koç, “ Yangın Ahmetler’in iki-üç kilometre yakınına, Köyönü denilen bağ, bahçelerimizin olduğu yere kadar geldi. Şu anda tek umut Temmuz-Ağustos aylarında kuruyan bu derenin yangına duvar örmesi” diye bilgi aktardı.

GEBECE YANDI KÜL OLDU

Mustafa Koç şunları yazdı: “ Manavgat yanıyor. İnsanlar, evler, hayvanlar, börtü böcek, ne var ne yoksa yanıyor, köz oluyor. Ateş en çok düştüğü yeri yakıyor. Ateşin düştüğü yer sizin bulunduğunuz yer haline geldiğinde ciğeriniz bir kat daha yanıyor. Ateş şu anda doğup büyüdüğüm, okulunda okuduğum Ahmetler Köyü’ne düştü. Akrabalarımızın, eşimizin dostumuzun bulunduğu komşumuz Gebece, bağıyla bahçesiyle yandı kül oldu. Bu paylaşımı yaptığım anlarda yangın Ahmetler’in iki-üç kilometre yakınına, Köyönü denilen bağ - bahçelerimizin olduğu yere kadar geldi. Evlerini boşaltan, yaşlıları başka yerlere aktaran köylüler yangınla köy arasındaki dereyi temizleyip, önlem almaya çalışıyorlar.  Şu anda tek umut Temmuz-Ağustos aylarında kuruyan bu derenin yangına duvar örmesi”.

AHMETLER KÖYÜ BOŞALTILDI

“Yukarıda Güğlen Dağı var. Asıl büyük yangın orada. Sınırlı sayıdaki yangın makineleri, yangın işçileriyle birlikte köylüler, ağaçlardan, bitkilerden temizlenmiş bir yol açarak yangını kesmeye çalıştılar. Yangın iki yangın makinesini çalışan iki işçiyle birlikte yutup yok etti. Yangına karşı kahramanca mücadele veren Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş alevlere yenik düştü. Bu acının ardından, gecenin bastırması, havadan desteğin son bulması, geriye tek çare olarak köyün boşaltılmasını bıraktı. Ahmetler boşaltıldı”  

60 YILDIR YANGIN GÖRMEDİK

“Aşağıdan, Gebece tarafından gelen yangın devletin etkin müdahalesiyle sözünü ettiğim derede kesilebilir. Ahmetler şimdilik kurtarılabilir. Güğlen’deki büyük yangın, bulunduğu yerde bitirilemezse, bırakın Ahmetler’i, yangın Fersin’i, Gençler’i, Namaras’ı da yutabilir. Güğlen-Murtiçi-Fersin-Namaras dörtgeni içinde kalan orman alanı, ağaç yoğunluğu ve sıklığı açısından bölgenin birinci sırasında yer alıyor. Benim yaş kuşağım 60’ları geçti, Güğlen Dağı ya da civarında yangın çıktığına tanık olmadık. Güğlen’e gidişlerimde anne babamın eksik etmediği ‘Sakın ha oğlum, sigara içip sağa sola izmarit filan atayım deme!’ tembihi hâlâ kulaklarımda. Bölgedeki ağaç yoğunluğu, bölgenin yangına yönelik hassaslığı buna göre hayal edilebilir”. 

ALARA ÇAYI’NA KADAR GİDER

“Ahmetler’e gelen yangın, her iki koldan bugün hava kararmadan söndürülemezse, yaşanan felaketi, Alara Çayı’na kadar taşıyabilir. Ateşin son düştüğü yerde yaşayanların, Gebece ve Ahmetler köylülerinin devlete, hükümete, belediyelere; ülkesine, ilçesine, dünyaya, doğaya duyarlı insanlara yaptığı uyarı bu şekilde”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.