Erdoğan yine çay fırlattı

GÜNDEM 31.07.2021 - 23:59, Güncelleme: 31.07.2021 - 23:59
 

Erdoğan yine çay fırlattı

Erdoğan, Marmaris’te yaptığı açıklamada mağduriyetlerin giderilmesi için yurttaşlara çağrı yaptı. Erdoğan, evlerini ve hayvanlarını kaybeden yurttaşlara yine çay fırlattı.

HABERİMİZVAR –Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Muğla’nın Marmaris ilçesinde halka hitap etti. Konuşmasının sonunda da yangın nedeniyle evlerini ve hayvanlarını kaybeden yurttaşlara yine çay fırlattı.   İSTİSMARCI KESİM ORTAYA ÇIKTI   Erdoğan şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı 38 ambulans ve 175 personelle vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın ikisi dışında hepsi taburcu edilmiştir. Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur. Milas’taki yangınla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştır. Karşılaştığımız her krizde olduğu gibi orman yangınları konusunda da istismarcı bir kesim harekete geçti. Akıl almaz yalanlar ortaya saçıldı”.   MAĞDUR VATANDAŞIN YANINDAYIZ   “Türkiye, yangınların izlerini kısa sürede silecek. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade edemeyiz. Can kaybı dışındaki her kaybı telafi edecek güce sahibiz. Dayanışmaya en çok ihtiyacımız olduğu günlerde vatandaşlarımızı birliğe davet ediyorum. Zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir. Orman yangınlarından etkilenen bölgelerimizi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettik. Mağdur olan vatandaşlarımızın yanındayız”.   VERGİ VE PRİMLER ERTELENECEK   “1 ay içerisinde evlerin inşasına başlanacak, kredi-vergi borçları ertelenecek, kira ve eşya yardımı yapılacak. Tarım hayvancılık ve seraların hasarları karşılanacaktır. Hasar gören evlere 50 bin liraya kadar eşya yardımı yapılacaktır. Ev kiralayanlara ev kira yardımı yapılacaktır. Afet bölgesinde vergiler ertelenecek. SGK primleri ertelenecek. Tarım ziraat borçları ertelenecek. Faizsiz esnaf kredisi verilecek. KOSGEB acil desteği verilecek. Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaç için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yanan alanlara fidan dikimine ilk yağmurların ardından başlıyoruz”.   MUĞLA’DA DA AÇIKLAMA YAPTI   Marmaris’ten sonra Muğla’ya geçen Erdoğan, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yanan her karış orman toprağını çok daha fazlasıyla yeniden fidanlarla buluşturacak, orman varlığımıza tekrar kazandıracağız. Uçak sayımızı çeşitli ülkelerden desteklerle artırdık. Başta Rusya olmak üzere İran ve Ukrayna’dan gelenlerle yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16’yı buldu. 45 helikopterimiz noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor. 9 insansız hava aracımızla etkin bir şekilde sahadayız”. 
Erdoğan, Marmaris’te yaptığı açıklamada mağduriyetlerin giderilmesi için yurttaşlara çağrı yaptı. Erdoğan, evlerini ve hayvanlarını kaybeden yurttaşlara yine çay fırlattı.

HABERİMİZVAR –Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Muğla’nın Marmaris ilçesinde halka hitap etti. Konuşmasının sonunda da yangın nedeniyle evlerini ve hayvanlarını kaybeden yurttaşlara yine çay fırlattı.

 

İSTİSMARCI KESİM ORTAYA ÇIKTI

 

Erdoğan şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı 38 ambulans ve 175 personelle vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın ikisi dışında hepsi taburcu edilmiştir. Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur. Milas’taki yangınla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştır. Karşılaştığımız her krizde olduğu gibi orman yangınları konusunda da istismarcı bir kesim harekete geçti. Akıl almaz yalanlar ortaya saçıldı”.

 

MAĞDUR VATANDAŞIN YANINDAYIZ

 

“Türkiye, yangınların izlerini kısa sürede silecek. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade edemeyiz. Can kaybı dışındaki her kaybı telafi edecek güce sahibiz. Dayanışmaya en çok ihtiyacımız olduğu günlerde vatandaşlarımızı birliğe davet ediyorum. Zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir. Orman yangınlarından etkilenen bölgelerimizi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettik. Mağdur olan vatandaşlarımızın yanındayız”.

 

VERGİ VE PRİMLER ERTELENECEK

 

“1 ay içerisinde evlerin inşasına başlanacak, kredi-vergi borçları ertelenecek, kira ve eşya yardımı yapılacak. Tarım hayvancılık ve seraların hasarları karşılanacaktır. Hasar gören evlere 50 bin liraya kadar eşya yardımı yapılacaktır. Ev kiralayanlara ev kira yardımı yapılacaktır. Afet bölgesinde vergiler ertelenecek. SGK primleri ertelenecek. Tarım ziraat borçları ertelenecek. Faizsiz esnaf kredisi verilecek. KOSGEB acil desteği verilecek. Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaç için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yanan alanlara fidan dikimine ilk yağmurların ardından başlıyoruz”.

 

MUĞLA’DA DA AÇIKLAMA YAPTI

 

Marmaris’ten sonra Muğla’ya geçen Erdoğan, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yanan her karış orman toprağını çok daha fazlasıyla yeniden fidanlarla buluşturacak, orman varlığımıza tekrar kazandıracağız. Uçak sayımızı çeşitli ülkelerden desteklerle artırdık. Başta Rusya olmak üzere İran ve Ukrayna’dan gelenlerle yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16’yı buldu. 45 helikopterimiz noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor. 9 insansız hava aracımızla etkin bir şekilde sahadayız”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.