Alevler Bodrum’a ulaştı

GÜNDEM 01.08.2021 - 18:39, Güncelleme: 01.08.2021 - 18:39
 

Alevler Bodrum’a ulaştı

Milas’taki orman yangını Bodrum’un Mazı köylerindeki evlere sıçradı. Evler tahliye edilirken tekne ve botlar kullanıldı. Yangının Çökertme’ye doğru ilerlediği kaydedildi.

HABERİMİZVAR – Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında alevler Bodrum ilçesinin Gökpınar, Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkiinde etkisini sürdürüyor. Marmaris’in Turunç bölgesine tahliye için iki gemi gönderildi. Bölgedeki rüzgarın şiddetini artırmasıyla alevler evlere sıçradı. Ekiplerin yoğun şekilde müdahalesi sürerken, çok sayıda ambulans da bölgeye sevk edildi. Dört mahallede bazı evler tahliye edildi.   TEKNELERLE TAHLİYE EDİLDİ   Tekne sahipleri tahliye çalışmasına denizden destek verdi. Ancak tüm çabalara rağmen alevler Aşağı Mazı Mahallesi’ne ulaştı. Boşaltılan bazı evler alev aldı. Mahalle yolu, yoğun duman sebebiyle ulaşıma kapatıldı. Rüzgarın etkisiyle mahalledeki yerleşim alanlarına kadar ulaşan yangında, bazı evler alevlerin arasında kaldı. Vatandaşların zarar görmemesi için mahalle sakinleri evlerini boşaltmaları için uyarıldı. Bazı vatandaşlar deniz yoluyla tahliye edildi.   YANGIN ÇÖKERTME’YE İLERLİYOR   Mazı’da bulunan gazeteci Emre Ergül, sosyal medya hesabından, “Bodrum Mazı Köyü’nden yazıyorum. Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı tamamen yanıyor. Canımızı zor kurtardık. Karayolu kapalı. En son Hurma ve Ilgın Sahili’ndeki işletmeler yanıyordu. Şu an Çökertme’ye sığındık. Acil yardıma ihtiyaç var. Şu an Çökertme tahliye ediliyor. Yangın çok hızlı şekilde Cökertme’ye ilerliyor. Acil yardım” diye yazdı.
Milas’taki orman yangını Bodrum’un Mazı köylerindeki evlere sıçradı. Evler tahliye edilirken tekne ve botlar kullanıldı. Yangının Çökertme’ye doğru ilerlediği kaydedildi.

HABERİMİZVAR – Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında alevler Bodrum ilçesinin Gökpınar, Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkiinde etkisini sürdürüyor. Marmaris’in Turunç bölgesine tahliye için iki gemi gönderildi. Bölgedeki rüzgarın şiddetini artırmasıyla alevler evlere sıçradı. Ekiplerin yoğun şekilde müdahalesi sürerken, çok sayıda ambulans da bölgeye sevk edildi. Dört mahallede bazı evler tahliye edildi.

 

TEKNELERLE TAHLİYE EDİLDİ
 

Tekne sahipleri tahliye çalışmasına denizden destek verdi. Ancak tüm çabalara rağmen alevler Aşağı Mazı Mahallesi’ne ulaştı. Boşaltılan bazı evler alev aldı. Mahalle yolu, yoğun duman sebebiyle ulaşıma kapatıldı. Rüzgarın etkisiyle mahalledeki yerleşim alanlarına kadar ulaşan yangında, bazı evler alevlerin arasında kaldı. Vatandaşların zarar görmemesi için mahalle sakinleri evlerini boşaltmaları için uyarıldı. Bazı vatandaşlar deniz yoluyla tahliye edildi.

 

YANGIN ÇÖKERTME’YE İLERLİYOR

 

Mazı’da bulunan gazeteci Emre Ergül, sosyal medya hesabından, “ Bodrum Mazı Köyü’nden yazıyorum. Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı tamamen yanıyor. Canımızı zor kurtardık. Karayolu kapalı. En son Hurma ve Ilgın Sahili’ndeki işletmeler yanıyordu. Şu an Çökertme’ye sığındık. Acil yardıma ihtiyaç var. Şu an Çökertme tahliye ediliyor. Yangın çok hızlı şekilde Cökertme’ye ilerliyor. Acil yardım” diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.