Nefret diline prim vermeyin

SİYASET 01.08.2021 - 23:07, Güncelleme: 01.08.2021 - 23:07
 

Nefret diline prim vermeyin

Konya katliamına ilişkin açıklama yapan Demirtaş, “Bu katliamın esas nedeni hükümetin hedef gösteren dili ve bundan cesaret alan çetelerin kirli hesaplarıdır. Nefret diline, ayrımcı politikalara prim de vermeyin boyun da eğmeyin” dedi.

HABERİMİZVAR – Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Konya’da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledilmesine dair açıklamada bulundu. Demirtaş, “Maalesef ki bu katliam, gerilim ve çatışmaların esas nedeni hükümetin ayırımcı politikaları, hedef gösteren dili ve bundan cesaret alan devlet içi-dışı çetelerin kirli hesaplarıdır” dedi.   ÇETELERE DESTEK VEREN POLİTİKA   Selahattin Demirtaş’ın Twitter hesabından şu paylaşımlar yapıldı. “Konya’daki barbarca katliamda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyor; üzüntülerini, acılarını yüreğimde hissederek paylaşıyorum. Maalesef ki bu katliam, gerilim ve çatışmaların esas nedeni hükümetin ayırımcı politikaları, hedef gösteren dili ve bundan cesaret alan devlet içi-dışı çetelerin kirli hesaplarıdır”.   ÖFKEYE DEĞİL VİCDANA SIĞINALIM   “Türk-Kürt, bütün halkımıza naçizane tavsiyem şudur: Nefret diline, ayırımcı politikalara prim de vermeyin boyun da eğmeyin. Koşullar ne olursa olsun her zaman akılla ve sabırla hareket edelim. Öfkeye değil, birlikte yaratacağımız ortak vicdana sığınalım. Bizler hukukun işlediği, adaletin olduğu bir ortam için çok çalışıyoruz. Bu nedenle, sakın ola ki kendinizi umutsuz, çaresiz ve sahipsiz hissetmeyin. Belki biraz zor olacak ama barışı, demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti mutlaka ama mutlaka sağlayacağız”. (Haber Merkezi)    
Konya katliamına ilişkin açıklama yapan Demirtaş, “Bu katliamın esas nedeni hükümetin hedef gösteren dili ve bundan cesaret alan çetelerin kirli hesaplarıdır. Nefret diline, ayrımcı politikalara prim de vermeyin boyun da eğmeyin” dedi.

HABERİMİZVAR – Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Konya’da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledilmesine dair açıklamada bulundu. Demirtaş, “Maalesef ki bu katliam, gerilim ve çatışmaların esas nedeni hükümetin ayırımcı politikaları, hedef gösteren dili ve bundan cesaret alan devlet içi-dışı çetelerin kirli hesaplarıdır” dedi.

 

ÇETELERE DESTEK VEREN POLİTİKA

 

Selahattin Demirtaş’ın Twitter hesabından şu paylaşımlar yapıldı. “Konya’daki barbarca katliamda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyor; üzüntülerini, acılarını yüreğimde hissederek paylaşıyorum. Maalesef ki bu katliam, gerilim ve çatışmaların esas nedeni hükümetin ayırımcı politikaları, hedef gösteren dili ve bundan cesaret alan devlet içi-dışı çetelerin kirli hesaplarıdır”.

 

ÖFKEYE DEĞİL VİCDANA SIĞINALIM

 

“Türk-Kürt, bütün halkımıza naçizane tavsiyem şudur: Nefret diline, ayırımcı politikalara prim de vermeyin boyun da eğmeyin. Koşullar ne olursa olsun her zaman akılla ve sabırla hareket edelim. Öfkeye değil, birlikte yaratacağımız ortak vicdana sığınalım. Bizler hukukun işlediği, adaletin olduğu bir ortam için çok çalışıyoruz. Bu nedenle, sakın ola ki kendinizi umutsuz, çaresiz ve sahipsiz hissetmeyin. Belki biraz zor olacak ama barışı, demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti mutlaka ama mutlaka sağlayacağız”. (Haber Merkezi)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.