Türkiye AB’den yardım istedi

GÜNDEM 02.08.2021 - 09:37, Güncelleme: 02.08.2021 - 09:37
 

Türkiye AB’den yardım istedi

Türkiye’nin talebi üzerine Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçağı gönderecek.

HABERİMİZVAR – Türkiye’nin talebi üzerine Türkiye’nin katılımcı ülkeleri arasında yer aldığı Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması (EUCPM) üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçakları gönderme kararı aldı. Avrupa Komisyonu, Türkiye’de devam eden orman yangınlarının ardından yangınlarla müdahaleye destek amacı ile Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağı ve İspanya’dan ise 2 Canadair uçağının Türkiye’ye gönderilmesi için harekete geçti.   TÜRK HALKININ YANINDAYIZ   AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedildi. AB Komisyonu’nun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirtti. Lenarcic, “Düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden Türk halkı ve ölümcül yangınlarla mücadele etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapan cesur ilk müdahale ekiplerinin yanında. Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” ifadesini kullandı. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da bu tweete, “Dayanışma için teşekkürler” yanıtı verdi. 
Türkiye’nin talebi üzerine Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçağı gönderecek.

HABERİMİZVAR – Türkiye’nin talebi üzerine Türkiye’nin katılımcı ülkeleri arasında yer aldığı Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması (EUCPM) üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçakları gönderme kararı aldı. Avrupa Komisyonu, Türkiye’de devam eden orman yangınlarının ardından yangınlarla müdahaleye destek amacı ile Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağı ve İspanya’dan ise 2 Canadair uçağının Türkiye’ye gönderilmesi için harekete geçti.

 

TÜRK HALKININ YANINDAYIZ

 

AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedildi. AB Komisyonu’nun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirtti. Lenarcic, “Düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden Türk halkı ve ölümcül yangınlarla mücadele etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapan cesur ilk müdahale ekiplerinin yanında. Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” ifadesini kullandı. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da bu tweete, “Dayanışma için teşekkürler” yanıtı verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.