Böyle giderse Marmaris komple yanar

GÜNDEM 02.08.2021 - 10:34, Güncelleme: 02.08.2021 - 10:34
 

Böyle giderse Marmaris komple yanar

Marmaris’in Hisarönü bölgesinde bir felaket yaşandığını söyleyen İBB yetkilisi, bir kriz merkezi olmadığını dile getirdi. Yetkili, “Bakanlığa bağlı ekipler çok zayıf çalışıyor, zor noktaları bırakıp gidiyorlar. Böyle devam ederse Marmaris komple yanar” dedi.

HABERİMİZVAR – Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 gün önce başlayan orman yangını rüzgarın etkisi ile tekrar parladı. Armutalan’da sitelerin bulunduğu bölgelerde soğutma çalışmaları sürerken, Asparan’da yangın, hemen hemen kontrol altına alındı. Orhaniye Mahallesi, Osmaniye ve Bayır bölgesinde de yangın yoğun bir şekilde sürüyor. Alevler Gölmar ve Mirage otelleri tarafına kadar indi. Turunç ve Kumlubük taraflarında ise durum vahim. Turunç’taki halkın tahliye edilmesine karar verildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tahliye için Aksaz’dan bölgeye iki çıkartma gemisi gönderildi.   HİSARÖNÜ’NDE FELAKET VAR   Karar gazetesine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Marmaris’e gönderdiği bir yetkili, “Marmaris’te kriz merkezi yok, müdahale böyle devam ederse Marmaris komple yanar” dedi. İBB yetkilisi, söndürme çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “Yangına havadan müdahalede çok zayıf ve eksiklik var; geç kalınıyor. Yangına 1 uçak müdahale ediyor. İstanbul İtfaiyesi olarak biz her yere yetişmeye çalışıyoruz. Hisarönü’nde bir felaket yaşanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri de burada ancak yetişemiyoruz. Bakanlığa bağlı ekipler çok zayıf çalışıyor, müdahalenin zor olduğu noktaları bırakıp gidiyorlar”.   KRİZ MERKEZİ DİYE BİR ŞEY YOK   “Su istiyoruz, su vermiyorlar. Bakanlığa bağlı ekipler, bazı noktalara girmiyor. Kriz merkezi diye bir şey yok. Havadan müdahale doğru noktalara yapılmıyor. Müdahale böyle devam ederse açık söylüyorum, Marmaris komple yanar. 101 personel, 14 araçla Marmaris’e geldik. 10 köyü kurtardık, 11’inci köye müdahale ediyoruz”. 
Marmaris’in Hisarönü bölgesinde bir felaket yaşandığını söyleyen İBB yetkilisi, bir kriz merkezi olmadığını dile getirdi. Yetkili, “Bakanlığa bağlı ekipler çok zayıf çalışıyor, zor noktaları bırakıp gidiyorlar. Böyle devam ederse Marmaris komple yanar” dedi.

HABERİMİZVAR – Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 gün önce başlayan orman yangını rüzgarın etkisi ile tekrar parladı. Armutalan’da sitelerin bulunduğu bölgelerde soğutma çalışmaları sürerken, Asparan’da yangın, hemen hemen kontrol altına alındı. Orhaniye Mahallesi, Osmaniye ve Bayır bölgesinde de yangın yoğun bir şekilde sürüyor. Alevler Gölmar ve Mirage otelleri tarafına kadar indi. Turunç ve Kumlubük taraflarında ise durum vahim. Turunç’taki halkın tahliye edilmesine karar verildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tahliye için Aksaz’dan bölgeye iki çıkartma gemisi gönderildi.

 

HİSARÖNÜ’NDE FELAKET VAR

 

Karar gazetesine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Marmaris’e gönderdiği bir yetkili, “Marmaris’te kriz merkezi yok, müdahale böyle devam ederse Marmaris komple yanar” dedi. İBB yetkilisi, söndürme çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “Yangına havadan müdahalede çok zayıf ve eksiklik var; geç kalınıyor. Yangına 1 uçak müdahale ediyor. İstanbul İtfaiyesi olarak biz her yere yetişmeye çalışıyoruz. Hisarönü’nde bir felaket yaşanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri de burada ancak yetişemiyoruz. Bakanlığa bağlı ekipler çok zayıf çalışıyor, müdahalenin zor olduğu noktaları bırakıp gidiyorlar”.

 

KRİZ MERKEZİ DİYE BİR ŞEY YOK

 

“Su istiyoruz, su vermiyorlar. Bakanlığa bağlı ekipler, bazı noktalara girmiyor. Kriz merkezi diye bir şey yok. Havadan müdahale doğru noktalara yapılmıyor. Müdahale böyle devam ederse açık söylüyorum, Marmaris komple yanar. 101 personel, 14 araçla Marmaris’e geldik. 10 köyü kurtardık, 11’inci köye müdahale ediyoruz”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.