Ormanlarda son durum: 5 ilde 10 yangın

GÜNDEM 03.08.2021 - 11:29, Güncelleme: 03.08.2021 - 11:29
 

Ormanlarda son durum: 5 ilde 10 yangın

Türkiye’de orman yangınlarıyla mücadelede yedinci güne girilirken, Antalya’da 2, Muğla’da 5, Adana, Isparta ve Denizli’de birer yangın sürüyor.

haberimizvar.net- Türkiye’de orman yangınlarıyla mücadele 7. gününde devam ederken, yapılan son açıklamaya göre Antalya’da 2, Muğla’da 5, Adana, Isparta ve Denizli’de birer yangın sürüyor. 6 günde Türkiye’nin farklı illerinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134 ise kontrol altına alındı. 28 Temmuz’dan bu yana süren yangınlarda 8 kişi yaşamını yitirdi. 5 BİN 200 PERSONEL GÖREV YAPIYOR Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yaptığı yazılı açıklamada, pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz kontrol altına alınmayan Antalya Manavgat ve Marmaris yangınlarında can ve mal kayıpları yaşandığını hatırlattı. Karacabey, “Antalya’da 2, Muğla’da 5, Adana, Isparta’da ve Denizli’de birer olmak üzere, devam eden 10 orman yangını için toplam 16 su atan, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor” bilgisi verdi. 
Türkiye’de orman yangınlarıyla mücadelede yedinci güne girilirken, Antalya’da 2, Muğla’da 5, Adana, Isparta ve Denizli’de birer yangın sürüyor.

haberimizvar.net- Türkiye’de orman yangınlarıyla mücadele 7. gününde devam ederken, yapılan son açıklamaya göre Antalya’da 2, Muğla’da 5, Adana, Isparta ve Denizli’de birer yangın sürüyor. 6 günde Türkiye’nin farklı illerinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134 ise kontrol altına alındı. 28 Temmuz’dan bu yana süren yangınlarda 8 kişi yaşamını yitirdi.

5 BİN 200 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yaptığı yazılı açıklamada, pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz kontrol altına alınmayan Antalya Manavgat ve Marmaris yangınlarında can ve mal kayıpları yaşandığını hatırlattı. Karacabey, “Antalya’da 2, Muğla’da 5, Adana, Isparta’da ve Denizli’de birer olmak üzere, devam eden 10 orman yangını için toplam 16 su atan, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor” bilgisi verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.