Büyükşehir Meclisi’nde yangın var!

GÜNDEM 03.08.2021 - 18:08, Güncelleme: 03.08.2021 - 18:26
 

Büyükşehir Meclisi’nde yangın var!

Olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Antalya’daki yangınlarda yaşanan siyasi atışmalar damga vurdu

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi devam eden yangınlarla ilgili olarak olağanüstü toplantı. Başkan Muhittin Böcek’in kurtarma yeleği ile girdiği meclise son iki günde yaşanan krizler damga vurdu. Yangın ile ilgili yapılacakları konuşmak için toplandıklarını belirten Muhittin Böcek, grup sözcülerinden siyasete girmemelerini rica etti. Söz alan AKP Sözcüsü İsmail Demir, Muhittin Böcek’in sosyal medyadan Gündoğmuş ile ilgili paylaştığı, “Gündoğmuş yanıyor, ne olur uçak gönderin, helikopter gönderin” sözlerinin yer aldığı videoyu hatırlattı. “Muhittin Böcek’ten özür bekliyoruz” diyen Demir, “Sosyal medyadan verdiği yanlış bilgi nedeniyle insanları panikletti” dedi. Demir’in sözleri mecliste gerginlik yarattı. ÖZEREN’İN VİDEOSUNU İZLETTİ  CHP’lilerin masaya vurarak tepki gösterdiği Demir, konuşmasına ara verdi. Demir’e cevap veren Böcek, “Burası yangın yeri, burası siyaset yeri değil. trollerinizle birlikte neler yaptığınızı gördüm. Benim videom sayesinde ilçeye helikopter ve uçak geldi. Yoksa orada kayıp çok daha fazla olacaktı. Ben siyaset yapmayın dedim ama sen siyaset yaptın. Biz orada can kurtarmaya çalıştık” dedi. Böcek daha sonra Gündoğmuş yangını sonrası yöre halkıyla yapılan röportajların yer aldığı videoyu izletti. Böcek daha sonra ise AKP’li Gündoğmuş Mehmet Özeren’in, “TOKİ yanan evleri yenileyecek. Evi yanmayanlar bile ‘Keşke evim yansaydı’ diyecek’ sözlerinin yer aldığı videoyu izletti. GÜNDOĞMUŞ’TA YAŞANANLAR  Demir’in, “İlk kez grup sözcüsünü susturuyorsunuz, tarihe geçtiğiniz” sözleri üzerine bir kez daha konuşan Böcek, “Bakın hala siyaset yapıyorsunuz. Gündoğmuş’ta neler yaşandığını çok iyi biliyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 20 otobüs gönderdik. Gündoğmuş kaymakamı, 20 otobüsten 16 tanesini geri gönderdi. Kepez Belediyesi’nin otobüsü gelecekmiş, beyefendi kafasına göre karar alıyor. Ayrıca yine Gündoğmuş Kaymakamlığı başkanlığında koordinasyon merkezi oluşturuluyor. Kepez Belediyesi’ne, Korkuteli Belediyesi’ne görev veriliyor, ama Manavgat Belediye Başkanı o kurula alınmıyor. Bunların hepsini biliyoruz, zamanı geldiğinde hepsini konuşacağız” dedi. BÜYÜKŞEHİR 100 MİLYON LİRA BORÇLANACAK Meclis’te Manavgat’ta harcanmak üzere 10 milyon lira bütçe ayrılmasına ve yine Manavgat’ta harcanmak üzere 100 milyon lira krediye kadar borçlanılması için Muhittin Böcek’e yetki verilmesine” karar verildi. Meclis’ten sonra yapılan ASAT Genel Kurulu’nda ise Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde yangından zarar gören abonelerin borçlarının iptal edilmesi oy birliği ile kabul edildi.   
Olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Antalya’daki yangınlarda yaşanan siyasi atışmalar damga vurdu

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi devam eden yangınlarla ilgili olarak olağanüstü toplantı. Başkan Muhittin Böcek’in kurtarma yeleği ile girdiği meclise son iki günde yaşanan krizler damga vurdu. Yangın ile ilgili yapılacakları konuşmak için toplandıklarını belirten Muhittin Böcek, grup sözcülerinden siyasete girmemelerini rica etti. Söz alan AKP Sözcüsü İsmail Demir, Muhittin Böcek’in sosyal medyadan Gündoğmuş ile ilgili paylaştığı, “Gündoğmuş yanıyor, ne olur uçak gönderin, helikopter gönderin” sözlerinin yer aldığı videoyu hatırlattı. “Muhittin Böcek’ten özür bekliyoruz” diyen Demir, “Sosyal medyadan verdiği yanlış bilgi nedeniyle insanları panikletti” dedi. Demir’in sözleri mecliste gerginlik yarattı.

ÖZEREN’İN VİDEOSUNU İZLETTİ 
CHP’lilerin masaya vurarak tepki gösterdiği Demir, konuşmasına ara verdi. Demir’e cevap veren Böcek, “Burası yangın yeri, burası siyaset yeri değil. trollerinizle birlikte neler yaptığınızı gördüm. Benim videom sayesinde ilçeye helikopter ve uçak geldi. Yoksa orada kayıp çok daha fazla olacaktı. Ben siyaset yapmayın dedim ama sen siyaset yaptın. Biz orada can kurtarmaya çalıştık” dedi. Böcek daha sonra Gündoğmuş yangını sonrası yöre halkıyla yapılan röportajların yer aldığı videoyu izletti. Böcek daha sonra ise AKP’li Gündoğmuş Mehmet Özeren’in, “TOKİ yanan evleri yenileyecek. Evi yanmayanlar bile ‘Keşke evim yansaydı’ diyecek’ sözlerinin yer aldığı videoyu izletti.
GÜNDOĞMUŞ’TA YAŞANANLAR 
Demir’in, “İlk kez grup sözcüsünü susturuyorsunuz, tarihe geçtiğiniz” sözleri üzerine bir kez daha konuşan Böcek, “Bakın hala siyaset yapıyorsunuz. Gündoğmuş’ta neler yaşandığını çok iyi biliyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 20 otobüs gönderdik. Gündoğmuş kaymakamı, 20 otobüsten 16 tanesini geri gönderdi. Kepez Belediyesi’nin otobüsü gelecekmiş, beyefendi kafasına göre karar alıyor. Ayrıca yine Gündoğmuş Kaymakamlığı başkanlığında koordinasyon merkezi oluşturuluyor. Kepez Belediyesi’ne, Korkuteli Belediyesi’ne görev veriliyor, ama Manavgat Belediye Başkanı o kurula alınmıyor. Bunların hepsini biliyoruz, zamanı geldiğinde hepsini konuşacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR 100 MİLYON LİRA BORÇLANACAK
Meclis’te Manavgat’ta harcanmak üzere 10 milyon lira bütçe ayrılmasına ve yine Manavgat’ta harcanmak üzere 100 milyon lira krediye kadar borçlanılması için Muhittin Böcek’e yetki verilmesine” karar verildi. Meclis’ten sonra yapılan ASAT Genel Kurulu’nda ise Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde yangından zarar gören abonelerin borçlarının iptal edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.