Bayat ilaçlar meclis gündeminde

SAĞLIK 03.08.2021 - 22:59, Güncelleme: 03.08.2021 - 22:59
 

Bayat ilaçlar meclis gündeminde

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, korona virüsü hastalarına son kullanım tarihi geçmiş ilaçlar verilmesiyle ilgili, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

HABERİMİZVAR – HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, korona virüsü testi pozitif çıktığı için evde karantinaya alınan hastalara son kullanım tarihi geçmiş ilaçlar verilmesiyle ilgili soru önergesi verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge veren Bülbül, “Bakanlığınız halk sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden böylesi durumların tekrarlanmaması için ne tür bir önleyici girişimde bulunacaktır?” diye sordu:   5 AYLIK BAYAT İLAÇLAR VERİLDİ   Bülbül’ün soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Antalya’da karantinaya alınan M.Ç. ve Mustafa İnan’a Muratpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi tarafından ilaç verildiği, hastaların, ilaç kutularının üzerindeki son kullanım tarihinin 2022’nin aralık ayı olduğu belirtilen etiketi kaldırdıklarında alttaki gerçek son kullanma tarihiyle karşılaştıkları iddia edilmektedir. Ailesiyle birlikte karantinada olan M.Ç.’ye verilen ilacın son kullanma tarihinin üzerinden 5 ay, Mustafa İnan’a verilen ilaç tarihinin ise 11 gün geçtiği böylece anlaşıldığı beyan edilmektedir”.   ETİKETİN ALTINDA ESKİ TARİH   “Mustafa İnan ise ilaçların kendisine test yapıldıktan sonra verildiğini ve şu ana kadar 19 tanesini kullandığını, sosyal medyada ilaçların bayat olduğuyla ilgili bir paylaşım görmesi üzerine kutuları kontrol ettiğini, sonradan yapıştırılan etiketi kaldırdığında 12 Temmuz 2021’de ilacın kullanım süresinin bittiğini gördüğünü ifade etmektedir”.   FAHRETTİN KOCA’YA SORULAR   “Bakanlığınız Antalya’da karantinaya alınan M.Ç. ve Mustafa İnan’a Muratpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi tarafından verilen ve etken maddesi ‘favipiravir’ olan son kullanım tarihi geçmiş ilaçlardan haberdar mıdır? Eğer haberdar ise bu konunun sorumlularının soruşturulması ile ilgili herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Bakanlığınız halk sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden böylesi durumların tekrarlanmaması için ne tür bir önleyici girişimde bulunacaktır?” 
HDP Milletvekili Kemal Bülbül, korona virüsü hastalarına son kullanım tarihi geçmiş ilaçlar verilmesiyle ilgili, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

HABERİMİZVAR – HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, korona virüsü testi pozitif çıktığı için evde karantinaya alınan hastalara son kullanım tarihi geçmiş ilaçlar verilmesiyle ilgili soru önergesi verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge veren Bülbül, “Bakanlığınız halk sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden böylesi durumların tekrarlanmaması için ne tür bir önleyici girişimde bulunacaktır?” diye sordu:

 

5 AYLIK BAYAT İLAÇLAR VERİLDİ

 

Bülbül’ün soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Antalya’da karantinaya alınan M.Ç. ve Mustafa İnan’a Muratpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi tarafından ilaç verildiği, hastaların, ilaç kutularının üzerindeki son kullanım tarihinin 2022’nin aralık ayı olduğu belirtilen etiketi kaldırdıklarında alttaki gerçek son kullanma tarihiyle karşılaştıkları iddia edilmektedir. Ailesiyle birlikte karantinada olan M.Ç.’ye verilen ilacın son kullanma tarihinin üzerinden 5 ay, Mustafa İnan’a verilen ilaç tarihinin ise 11 gün geçtiği böylece anlaşıldığı beyan edilmektedir”.

 

ETİKETİN ALTINDA ESKİ TARİH

 

“Mustafa İnan ise ilaçların kendisine test yapıldıktan sonra verildiğini ve şu ana kadar 19 tanesini kullandığını, sosyal medyada ilaçların bayat olduğuyla ilgili bir paylaşım görmesi üzerine kutuları kontrol ettiğini, sonradan yapıştırılan etiketi kaldırdığında 12 Temmuz 2021’de ilacın kullanım süresinin bittiğini gördüğünü ifade etmektedir”.

 

FAHRETTİN KOCA’YA SORULAR

 

“Bakanlığınız Antalya’da karantinaya alınan M.Ç. ve Mustafa İnan’a Muratpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi tarafından verilen ve etken maddesi ‘favipiravir’ olan son kullanım tarihi geçmiş ilaçlardan haberdar mıdır? Eğer haberdar ise bu konunun sorumlularının soruşturulması ile ilgili herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Bakanlığınız halk sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden böylesi durumların tekrarlanmaması için ne tür bir önleyici girişimde bulunacaktır?” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.