CHP’li vekiller o uçakları görüntüledi

GÜNDEM 04.08.2021 - 15:11, Güncelleme: 04.08.2021 - 15:11
 

CHP’li vekiller o uçakları görüntüledi

Türk Hava Kurumu’nun (THK) kullanılmayan yangın söndürme uçaklarını görüntüleyen CHP milletvekilleri, “Uçakları bize verin, tamirlerini yapıp ülkemizi kurtaralım” dedi.

haberimizvar.net- Türkiye’nin birçok noktasında orman yangınları sürerken, tartışmaların odağındaki Türk Hava Kurumu’nun (THK) kullanılmayan 7 yangın söndürme uçağı, CHP heyeti tarafından Ankara’daki THK Meydan İşletme Müdürlüğü’nde görüntülendi. Uçakların hangarda bekletilmesine tepki gösteren CHP milletvekilleri Yıldırım Kaya, Nihat Yeşil, Servet Ünsal ve Ahmet Kaya, burada yaptıkları basın açıklamasında, “Bizler THK’nın ‘yok’ dediği uçakların olduğu alandayız. Uçaklar burada varlar ve yangın yerlerine müdahale etmemeleri izah edilir bir durum değil” dedi.  NEDEN UÇMADIKLARINI ANLAMADIK  CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin malı olan bu uçakların, ciğerlerimiz yanarken bekletilmesini, uçmamasını anlayabilmiş değiliz. Burada milletvekillerimiz ile gözlemde bulunduk. Yangınlara bu uçaklarla çok kısa sürede müdahalede bulunabilirdik. İnsanlarımızın ölmesini, ciğerlerimizin kül olmasını, canlarımızın cayır cayır yanmasını önleyebilirdik. Neden yapılmadığını AKP yetkilileri kamuoyuna açıklayacaktır” diye konuştu.  KAYA: BU ÜLKEYİ YÖNETENLER ACİZ  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise şunları söyledi: “Bugün Türkiye cayır cayır yanıyor, ormanlarımız cayır cayır yanıyor, ağaçlarımız, kuşlarımız, hayvanlar, insanlar, evler yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Durum böyleyken, herkes bu yangına bir damla su dökebilme gayreti içindeyken bu uçaklar neden burada atıl vaziyette duruyor? Bu uçaklar neden kullanılmıyor, kullanılır hale getirilmiyor? Bu ülkeyi yönetenler çıksınlar cevap versinler. Bu devlet çok güçlü bir devlet, bu millet çok güçlü bir millet. Ama ülkeyi yönetenler aciz. Yönetenler beceriksiz ve liyakatsiz. O nedenle bu uçaklar çürümeye terk edilmiş durumda yazıklar olsun!”  UÇAKLARI VERİN, GEREĞİNİ YAPALIM  CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ise, “Bir haftadan beri ülkemiz cayır cayır yanarken, genel başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milletimiz feryat ederken, hükümet ne hikmetse elimizde uçağımız yok, bunu söndürecek helikopteri kiraladık; geldi, gelecek, diğer ülkelere caka satar gibi kimseden yardım istemiyoruz diyorlarken burada o olmayan uçakları gördük. Bizim amacımız ülkemizi, ciğerlerimizi nasıl kurtaracağımızın yollarını aramaktır. Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım ve ülkemizi bu yangından kurtaralım, ülkemize milletimize, vatanımıza olan borcumuzu yerine getirelim” diye konuştu. (Kaynak: Gazete Duvar) 
Türk Hava Kurumu’nun (THK) kullanılmayan yangın söndürme uçaklarını görüntüleyen CHP milletvekilleri, “Uçakları bize verin, tamirlerini yapıp ülkemizi kurtaralım” dedi.

haberimizvar.net- Türkiye’nin birçok noktasında orman yangınları sürerken, tartışmaların odağındaki Türk Hava Kurumu’nun (THK) kullanılmayan 7 yangın söndürme uçağı, CHP heyeti tarafından Ankara’daki THK Meydan İşletme Müdürlüğü’nde görüntülendi. Uçakların hangarda bekletilmesine tepki gösteren CHP milletvekilleri Yıldırım Kaya, Nihat Yeşil, Servet Ünsal ve Ahmet Kaya, burada yaptıkları basın açıklamasında, “Bizler THK’nın ‘yok’ dediği uçakların olduğu alandayız. Uçaklar burada varlar ve yangın yerlerine müdahale etmemeleri izah edilir bir durum değil” dedi.

 NEDEN UÇMADIKLARINI ANLAMADIK

  CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin malı olan bu uçakların, ciğerlerimiz yanarken bekletilmesini, uçmamasını anlayabilmiş değiliz. Burada milletvekillerimiz ile gözlemde bulunduk. Yangınlara bu uçaklarla çok kısa sürede müdahalede bulunabilirdik. İnsanlarımızın ölmesini, ciğerlerimizin kül olmasını, canlarımızın cayır cayır yanmasını önleyebilirdik. Neden yapılmadığını AKP yetkilileri kamuoyuna açıklayacaktır” diye konuştu.

 KAYA: BU ÜLKEYİ YÖNETENLER ACİZ

  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise şunları söyledi: “Bugün Türkiye cayır cayır yanıyor, ormanlarımız cayır cayır yanıyor, ağaçlarımız, kuşlarımız, hayvanlar, insanlar, evler yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Durum böyleyken, herkes bu yangına bir damla su dökebilme gayreti içindeyken bu uçaklar neden burada atıl vaziyette duruyor? Bu uçaklar neden kullanılmıyor, kullanılır hale getirilmiyor? Bu ülkeyi yönetenler çıksınlar cevap versinler. Bu devlet çok güçlü bir devlet, bu millet çok güçlü bir millet. Ama ülkeyi yönetenler aciz. Yönetenler beceriksiz ve liyakatsiz. O nedenle bu uçaklar çürümeye terk edilmiş durumda yazıklar olsun!”

 UÇAKLARI VERİN, GEREĞİNİ YAPALIM

  CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ise, “Bir haftadan beri ülkemiz cayır cayır yanarken, genel başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milletimiz feryat ederken, hükümet ne hikmetse elimizde uçağımız yok, bunu söndürecek helikopteri kiraladık; geldi, gelecek, diğer ülkelere caka satar gibi kimseden yardım istemiyoruz diyorlarken burada o olmayan uçakları gördük. Bizim amacımız ülkemizi, ciğerlerimizi nasıl kurtaracağımızın yollarını aramaktır. Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım ve ülkemizi bu yangından kurtaralım, ülkemize milletimize, vatanımıza olan borcumuzu yerine getirelim” diye konuştu. (Kaynak: Gazete Duvar) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.