Vali yangın toplantısına başkanı çağırmadı

GÜNDEM 05.08.2021 - 18:32, Güncelleme: 05.08.2021 - 18:32
 

Vali yangın toplantısına başkanı çağırmadı

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, yangın koordinasyon kuruluna kendisini çağrılmamasının yanı sıra haberi olmadan belediyeye bağlı bazı birimlerdeki müdürlerin davet edildiğini açıkladı.

haberimizvar.net-  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 7 gündür süren orman yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, Muğla Valiliği’nin yangını söndürmek için oluşturduğu Koordinasyon Kurulu’na belediyenin alt birim müdürlerinin çağırıldığını, ancak kendisinin dahil edilmediğini açıkladı. Beklentilerinin yangın anında acil durum masası kurulup valinin başkanlığında ilgili kuruluşların temsilcilerinin kurulda yer alması olduğunu söyleyen Gürün, “Ama üzülerek bunu söylemek mecburiyetindeyim. Koordinasyon Kuruluna hiç çağırılmadım. Sayın Vali benim fen işleri, ulaşım, MUSKİ yani su idaresi, itfaiyeye çağrı çıkardı. Benim bilgim olmadan onların gelmesini istedi. Onlar da gitti. Tabii gidecekler. Biz burada haber verilmedi diye göndermeyecek değiliz. Ama bu koordinasyon olmadı. Bu koordinasyonun olmayışı yangının sağlıklı şekilde yürümesiyle ilgili önemli aksaklıklar yarattı” diye konuştu.  UÇAKLAR DOĞRU YÖNLENDİRİLMEDİ  Koordinasyon eksikliği nedeniyle kısıtlı sayıdaki uçak ve helikopterin doğru yönlendirilmediğine ifade eden Gürün, bazı yerleşim yerlerine yakın yerlerin söndürülmesi için çalışmaların yapılması ve değişik yangın söndürme, ters ateşle yakmak gibi yangını yönlendirme tekniklerinin kullanılması gerektiğini dile getirdi. Koordinasyonda bir problem olduğunu söyleyen Gürün, “Uçakla ilgili görülen faaliyet az oldu, ne kadar sorti yaptığı kayıtlarda vardır” diye vurguladı.  YANGIN OLDUKTAN SONRA MÜDAHALE  Tarım ve Orman Bakanlığı’na büyük iş düştüğünü belirten Gürün, “Orman Bakanlığı’nın zaman zaman yapmış olduğu kapanlar kurmak veya zaman zaman gözlemler yapmak suretiyle dumanın görüldüğü anda hemen acil durum ilan edip, o bölgede acele ve etkin müdahale yaparak, yangının büyümesini engellememiz lazım. Yangın olduktan sonra onu söndürmek olağanüstü zor bir olay. Biz ne yapıyoruz. Yangın oluşuyor, orman tutuşuyor, onun üstüne su atarak, belli bölgelerde sönmesi değil sinmesini sağlıyoruz” diye konuştu.  
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, yangın koordinasyon kuruluna kendisini çağrılmamasının yanı sıra haberi olmadan belediyeye bağlı bazı birimlerdeki müdürlerin davet edildiğini açıkladı.

haberimizvar.net-   Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 7 gündür süren orman yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, Muğla Valiliği’nin yangını söndürmek için oluşturduğu Koordinasyon Kurulu’na belediyenin alt birim müdürlerinin çağırıldığını, ancak kendisinin dahil edilmediğini açıkladı. Beklentilerinin yangın anında acil durum masası kurulup valinin başkanlığında ilgili kuruluşların temsilcilerinin kurulda yer alması olduğunu söyleyen Gürün, “Ama üzülerek bunu söylemek mecburiyetindeyim. Koordinasyon Kuruluna hiç çağırılmadım. Sayın Vali benim fen işleri, ulaşım, MUSKİ yani su idaresi, itfaiyeye çağrı çıkardı. Benim bilgim olmadan onların gelmesini istedi. Onlar da gitti. Tabii gidecekler. Biz burada haber verilmedi diye göndermeyecek değiliz. Ama bu koordinasyon olmadı. Bu koordinasyonun olmayışı yangının sağlıklı şekilde yürümesiyle ilgili önemli aksaklıklar yarattı” diye konuştu.

 UÇAKLAR DOĞRU YÖNLENDİRİLMEDİ

 Koordinasyon eksikliği nedeniyle kısıtlı sayıdaki uçak ve helikopterin doğru yönlendirilmediğine ifade eden Gürün, bazı yerleşim yerlerine yakın yerlerin söndürülmesi için çalışmaların yapılması ve değişik yangın söndürme, ters ateşle yakmak gibi yangını yönlendirme tekniklerinin kullanılması gerektiğini dile getirdi. Koordinasyonda bir problem olduğunu söyleyen Gürün, “Uçakla ilgili görülen faaliyet az oldu, ne kadar sorti yaptığı kayıtlarda vardır” diye vurguladı.

 YANGIN OLDUKTAN SONRA MÜDAHALE

 Tarım ve Orman Bakanlığı’na büyük iş düştüğünü belirten Gürün, “Orman Bakanlığı’nın zaman zaman yapmış olduğu kapanlar kurmak veya zaman zaman gözlemler yapmak suretiyle dumanın görüldüğü anda hemen acil durum ilan edip, o bölgede acele ve etkin müdahale yaparak, yangının büyümesini engellememiz lazım. Yangın olduktan sonra onu söndürmek olağanüstü zor bir olay. Biz ne yapıyoruz. Yangın oluşuyor, orman tutuşuyor, onun üstüne su atarak, belli bölgelerde sönmesi değil sinmesini sağlıyoruz” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.