Eğitim yine sil baştan

EĞİTİM 06.08.2021 - 15:16, Güncelleme: 06.08.2021 - 15:16
 

Eğitim yine sil baştan

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul ve ortaokullarda yapılacak değişiklikler için harekete geçtiği aktarıldı. İlkokullarda ‘not kalkacak. İkili eğitimden de tamamen vazgeçileceği belirtilirken, okul spor kulüpleri kurulacak. Tam gün eğitime öğle yemeği verilecek.

haberimizvar.net- Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakanı olarak atanmasıyla birlikte eğitim sisteminde ilk hamleler de gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, ‘2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde’ ilkokul ve ortaokulların gelişimsel açıdan yeniden yapılanması için harekete geçti. Bu kapsamda ilkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacak. İkili eğitim tümüyle kaldırılacak. Eğitim kayıt bölgelerinde mahallerinde spor kulüpleri kurulacak. Tam gün eğitim yapılan, koşulları elverişsiz yerleşim yerlerindeki okullardan başlayarak çocuklara öğle yemeği verilmesi sağlanacak. Okulların müzeler, teknoparklar ve bilim merkezleriyle işbirliği artırılacak.  NOT YOK, DEĞERLENDİRME VAR  Sabah’tan Burak Çelik’in haberine göre ilkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacak. Tüm temel eğitim kurumlarında çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen tasarım-beceri atölyeleri kurulacak ve ulusal standartları oluşturulacak.  İKİLİ EĞİTİM TAMAMEN KALKACAK  İkili eğitim tamamen kaldırılacak. Yardımcı kaynak ihtiyacını büyük ölçüde ortadan kaldıracak düzenlemelere gidilecek. Çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanımasına derslerle bütünleşik veya ders dışı etkinlik olarak ağırlık verilecek. Okulların, bölgelerindeki bilim merkezleri, müzeler, sanat merkezleri, teknoparklar ve üniversitelerle iş birlikleri artırılacaktır.  OKUL SPOR KULÜPLERİ KURULACAK  Eğitim kayıt bölgelerinde okul-mahalle spor kulüpleri kurulacaktır. İlgili spor dalında yeteneği olan çocukların öğleden sonra spor kulüplerinde yoğunlaştırılmış antrenmanlara katılımı için gereken yapı oluşturulacak. Tam gün eğitimin yapıldığı, koşulları elverişsiz yerleşim yerlerinde bulunan okullardan başlayarak çocuklara öğle yemeği verilmesi sağlanacak.  
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul ve ortaokullarda yapılacak değişiklikler için harekete geçtiği aktarıldı. İlkokullarda ‘not kalkacak. İkili eğitimden de tamamen vazgeçileceği belirtilirken, okul spor kulüpleri kurulacak. Tam gün eğitime öğle yemeği verilecek.

haberimizvar.net- Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakanı olarak atanmasıyla birlikte eğitim sisteminde ilk hamleler de gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, ‘2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde’ ilk okul ve ortaokulların gelişimsel açıdan yeniden yapılanması için harekete geçti. Bu kapsamda ilkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacak. İkili eğitim tümüyle kaldırılacak. Eğitim kayıt bölgelerinde mahallerinde spor kulüpleri kurulacak. Tam gün eğitim yapılan, koşulları elverişsiz yerleşim yerlerindeki okullardan başlayarak çocuklara öğle yemeği verilmesi sağlanacak. Okulların müzeler, teknoparklar ve bilim merkezleriyle işbirliği artırılacak.

 NOT YOK, DEĞERLENDİRME VAR

 Sabah’tan Burak Çelik’in haberine göre ilkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacak. Tüm temel eğitim kurumlarında çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen tasarım-beceri atölyeleri kurulacak ve ulusal standartları oluşturulacak.

 İKİLİ EĞİTİM TAMAMEN KALKACAK

 İkili eğitim tamamen kaldırılacak. Yardımcı kaynak ihtiyacını büyük ölçüde ortadan kaldıracak düzenlemelere gidilecek. Çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanımasına derslerle bütünleşik veya ders dışı etkinlik olarak ağırlık verilecek. Okulların, bölgelerindeki bilim merkezleri, müzeler, sanat merkezleri, teknoparklar ve üniversitelerle iş birlikleri artırılacaktır.

  OKUL SPOR KULÜPLERİ KURULACAK

 Eğitim kayıt bölgelerinde okul-mahalle spor kulüpleri kurulacaktır. İlgili spor dalında yeteneği olan çocukların öğleden sonra spor kulüplerinde yoğunlaştırılmış antrenmanlara katılımı için gereken yapı oluşturulacak. Tam gün eğitimin yapıldığı, koşulları elverişsiz yerleşim yerlerinde bulunan okullardan başlayarak çocuklara öğle yemeği verilmesi sağlanacak.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.