Hem orman, hem tencere yanıyor

GÜNDEM 06.08.2021 - 17:16, Güncelleme: 06.08.2021 - 17:16
 

Hem orman, hem tencere yanıyor

Bartın’da vatandaşlarla bir araya gelen Meral Akşener, “Türkiye’nin diğer yerlerinde de esnaf yanıyor, tencere yanıyor. O yangının yanında, bu yangını da görmek zorundayız. Hem o yangın, hem de bu yangın söndürülsün” dedi.

haberimizvar.net-  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bartın ve Amasra’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafın derdini dinleyip gündem dair sohbet eden Akşener Bartın’da, “Şu anda mesela ‘niye buradasın? Orada yangın varken’ diyebilirsin. Ben yangının bulunduğu her bir yeri, Adana dahil gezdim. Ama Türkiye’nin diğer yerlerinde de esnaf yanıyor, tencere yanıyor. O yangının yanına bu yangını da görmek durumundayız ki yani yangınlar söndürülsün. Hem o yangın söndürülsün hem de buradaki yangın söndürülsün” dedi.  ESNAF AKŞENER’E DERT YANDI  Esnaf ziyaretlerine devam eden Akşener’in uğradığı esnaflar, hayat pahalılığı ve her şeye sürekli zam gelmesinden yakındı. Uğradığı bir nalburda çalışan esnaf kadın,  ürünlerini dolar üzerinden aldığını ve dolar yükseldikçe de her şeye zam geldiğini söyledi. Tekel esnafı ile konuşan Akşener, yaz sezonunun iyi gittiğini ancak pandemi sürecinin kendilerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Kredi borcu olduğunu belirten esnaf, turistik bir ilçede oldukları için sadece yaz sezonu iş yaptıklarını ekim ayında işlerinin durgunlaşacağı bilgisini verdi.  YANAN YERLER İMARA AÇILMASIN  Berber bir esnaf ise çocuklarının tableti olmadığını belirtti ve cep telefonundan derslerini takip ettiklerini anlattı. Yolda kendisini durduran bir vatandaş ise, orman yangınları ile ilgili ne kadar kayıplarının olduğunu bilmediklerini belirterek, “Buralar imara açılmasın gerekirse bir kanun maddesi teklifinde bulunun” diye seslendi. Akşener ise, “17 Temmuz’da bir yasa çıktı. O torba yasanın içinde, turizmcilerin çeşitli istekleri de var. Oradaki 5 maddeyi CHP ve İYİ Partili yöneticiler gittiler geri çektirdiler. O kanun geçti, ama bazı maddeler üzerinde şerhlerimiz var. Yangının çıktığı gece Resmi Gazete’de bu kanun yayınlandı” diye konuştu.  ‘AKILLI YANGINLARA’ DİKKAT ÇEKTİ  Akşener şunları söyledi: “Ben yangın bölgesine giderken CHP’li yöneticilere sordum, onlar bir hazırlık yapıyorlar Anayasa Mahkemesi’ne götürecekler. Yanan her bölge ile ilgili geçmişte ‘akıllı yangınlar’ olduğu için, otelin yanında makul miktarda yer yanması gibi, sonra da oralara bina dikildiği için hep beraber korkuyoruz. Bunu takip edeceğiz, ancak tahminimizden büyük bir yangın. Burada tartışılması gereken bu kadar büyümesine yönelik tedbirlerin eksikliği, yapmamız gereken bu beceriksizliği tartışmak”. 
Bartın’da vatandaşlarla bir araya gelen Meral Akşener, “Türkiye’nin diğer yerlerinde de esnaf yanıyor, tencere yanıyor. O yangının yanında, bu yangını da görmek zorundayız. Hem o yangın, hem de bu yangın söndürülsün” dedi.

haberimizvar.net-   İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bartın ve Amasra’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafın derdini dinleyip gündem dair sohbet eden Akşener Bartın’da, “Şu anda mesela ‘niye buradasın? Orada yangın varken’ diyebilirsin. Ben yangının bulunduğu her bir yeri, Adana dahil gezdim. Ama Türkiye’nin diğer yerlerinde de esnaf yanıyor, tencere yanıyor. O yangının yanına bu yangını da görmek durumundayız ki yani yangınlar söndürülsün. Hem o yangın söndürülsün hem de buradaki yangın söndürülsün” dedi.

 ESNAF AKŞENER’E DERT YANDI

 Esnaf ziyaretlerine devam eden Akşener’in uğradığı esnaflar, hayat pahalılığı ve her şeye sürekli zam gelmesinden yakındı. Uğradığı bir nalburda çalışan esnaf kadın,  ürünlerini dolar üzerinden aldığını ve dolar yükseldikçe de her şeye zam geldiğini söyledi. Tekel esnafı ile konuşan Akşener, yaz sezonunun iyi gittiğini ancak pandemi sürecinin kendilerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Kredi borcu olduğunu belirten esnaf, turistik bir ilçede oldukları için sadece yaz sezonu iş yaptıklarını ekim ayında işlerinin durgunlaşacağı bilgisini verdi.

 YANAN YERLER İMARA AÇILMASIN

 Berber bir esnaf ise çocuklarının tableti olmadığını belirtti ve cep telefonundan derslerini takip ettiklerini anlattı. Yolda kendisini durduran bir vatandaş ise, orman yangınları ile ilgili ne kadar kayıplarının olduğunu bilmediklerini belirterek, “Buralar imara açılmasın gerekirse bir kanun maddesi teklifinde bulunun” diye seslendi. Akşener ise, “17 Temmuz’da bir yasa çıktı. O torba yasanın içinde, turizmcilerin çeşitli istekleri de var. Oradaki 5 maddeyi CHP ve İYİ Partili yöneticiler gittiler geri çektirdiler. O kanun geçti, ama bazı maddeler üzerinde şerhlerimiz var. Yangının çıktığı gece Resmi Gazete’de bu kanun yayınlandı” diye konuştu.

 ‘AKILLI YANGINLARA’ DİKKAT ÇEKTİ

 Akşener şunları söyledi: “Ben yangın bölgesine giderken CHP’li yöneticilere sordum, onlar bir hazırlık yapıyorlar Anayasa Mahkemesi’ne götürecekler. Yanan her bölge ile ilgili geçmişte ‘akıllı yangınlar’ olduğu için, otelin yanında makul miktarda yer yanması gibi, sonra da oralara bina dikildiği için hep beraber korkuyoruz. Bunu takip edeceğiz, ancak tahminimizden büyük bir yangın. Burada tartışılması gereken bu kadar büyümesine yönelik tedbirlerin eksikliği, yapmamız gereken bu beceriksizliği tartışmak”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.