Bahçeli izin verdi, Erdoğan aldı

GÜNDEM 06.08.2021 - 22:13, Güncelleme: 06.08.2021 - 22:13
 

Bahçeli izin verdi, Erdoğan aldı

Milli Eğitim Bakanlığı görevinden istifa eden ve günler sonra talebi kabul edilen Ziya Selçuk’un görevden ayrılış sürecinde, Erdoğan ve Bahçeli’nin özel görüşmesi dikkat çekti.

HABERİMİZVAR.NET-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) affını isteyen Ziya Selçuk’un istifası kabul edildi. Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza başarılar diliyorum” dedi. BAKANLIĞIN İNİSİYATİFİ KALMADI Kulislerde Ziya Selçuk’un istifasının arkasında ise Cumhurbaşkanlığı’nın var olan müdahaleleri, son dönemde bakanlığı hiçbir alanda inisiyatif kullanamaz hale getirilmesi olduğu iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu ile MEB arasında gerilimin sürekli olarak büyüdüğü söyleniyordu. Eğitime yönelik hemen her kararın bir süredir Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda alınması MEB’de rahatsızlığa neden olduğu konuşulmuştu. İSTİFA SÜRECİNDE KRİTİK GÖRÜŞME Eski Bakan Ziya Selçuk’un istifa sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 50 dakika görüşmesi dikkatlerden kaçmadı. Bahçeli’nin evinde gerçekleşen özel görüşme sonrası Ziya Selçuk’un görevden alınması kulislerde kararın görüşmede verildiği şeklinde yorumlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı görevinden istifa eden ve günler sonra talebi kabul edilen Ziya Selçuk’un görevden ayrılış sürecinde, Erdoğan ve Bahçeli’nin özel görüşmesi dikkat çekti.

HABERİMİZVAR.NET-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) affını isteyen Ziya Selçuk’un istifası kabul edildi. Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, “ Milli Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza başarılar diliyorum” dedi.

BAKANLIĞIN İNİSİYATİFİ KALMADI

Kulislerde Ziya Selçuk’un istifasının arkasında ise Cumhurbaşkanlığı’nın var olan müdahaleleri, son dönemde bakanlığı hiçbir alanda inisiyatif kullanamaz hale getirilmesi olduğu iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu ile MEB arasında gerilimin sürekli olarak büyüdüğü söyleniyordu. Eğitime yönelik hemen her kararın bir süredir Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda alınması MEB’de rahatsızlığa neden olduğu konuşulmuştu.

İSTİFA SÜRECİNDE KRİTİK GÖRÜŞME

Eski Bakan Ziya Selçuk’un istifa sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 50 dakika görüşmesi dikkatlerden kaçmadı. Bahçeli’nin evinde gerçekleşen özel görüşme sonrası Ziya Selçuk’un görevden alınması kulislerde kararın görüşmede verildiği şeklinde yorumlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.